Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 9 тема

• 167 000
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
  • София, България
солените залепват, сладките не чак толкова, солените ги правя направо в металната форма - подмазана, стават супер

# 151
Ако металната форма се намаже с маргарин, а не с олио съвсем не залепват, скорошно откритие  Laughing

# 152
Ако ги правя с масло ми залепват, ако ги правя с олио - не. Хартийките са ми от Джъмбо.

# 153
  • София
Ако ги правя с масло ми залепват, ако ги правя с олио - не. Хартийките са ми от Джъмбо.
точно от Джъмбо съм купила, но ми залепват,
пека на 180 градуса на вентилаотор около 20 мин,
дали да намаля градусите  Thinking

# 154
Аз пека на 170-180 , без вентилатор за 40 мин. Ако рецептата ми е с олио не залепват, но ако са с масло са по-сухи и тогава трябва да ги чопкаш Simple Smile

# 155
  • Някъде по Дунава
За 1-ви път правих мъфинини онзи ден в хартиени формички и нямаше проблем не залепнаха и вкуса беше хубав, но не и външния им вид  Sad  Станаха едни такива разляти. Дали е заради хартиените формички или нещо съм объркала  newsm78

# 156
ти в какво постави самите хартиени капсули?

# 157
  • Пловдив
Дайте ми рецепта за белтъчни мъфини ! Благодаря !

# 158

Заповядай

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2524.msg106411.html#msg106411

# 159
# 160

Ето нещо, което съм правила и съм снимала стъпка по стъпка, както и разрез на мъфинчето.

Храна за ангели

Ванилово-лимонови коледни венчета с боровинки и шамфъстък. Коледен календар Ден 7-и .

# 161
точно от Джъмбо съм купила, но ми залепват,
пека на 180 градуса на вентилаотор около 20 мин,
дали да намаля градусите  Thinking

Намасли хартийките.  Peace Аз така правя, иначе имам същите наблюдения като True Blue.
Чела съм мнения, че с по-хубавите хартийки, не залепват. Аз си купувам от Моят магазин и винаги ги намаслявам.

# 162
  • Някъде по Дунава
ти в какво постави самите хартиени капсули?
Хартиените форми ги сложих в тавата на фурната, нямам метална форма за мъфини. една приятелка днес ме почерпи с нейни мъфини и имаха идеална форма, беше слагала съвсем малко смес във формичките.

# 163
ами със съвсем малко няма да станат високи, пухкави кексчета, а нещо като мадлени Peace
Хартиените капсули се поставят в специална тава за мъфини ( в дом. потреби да по 9-11 лева) където ще ти станат хубави мъфините. А в тавата хартията няма никаква опора на тестото, как няма да се разлеят? в Кауфланд и днес на промоция трябва да има тави за 6 лева.
Има хартиени капсули, които задържат тестото, но те са по твърди, по скъпи и няма смисъл да даваш 10 ст. на хартия., като има пакети с хубави  хартия, които излизат по 4 ст./бройка.
Така на стотинки е нищо, но ако правиш често мъфини (всяка седмица по 1-2 тави) си в преразход,вместо с тава.

А можеш да ползваш и 2 хартии, една в друга, в по-малка тава, като ги наредиш плътно.
Но вместо такива опити, най-добре си купи метална форма.

тава с хартиени капсули

ето тези са от твърдите, но съм виждала само в магазина на Кадемлия

# 164
  • Някъде по Дунава
Благодаря за съвета Пеп-чо, значи все пак трябва да си купя форма за мъфини. За тази в Кауфланд знам и помолих майка ми да купи, че у наше село такъв магазин нема, но каза че били свършили. Аз си харесах ето такава  http://reno.bg/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525 … 95/1/0/104262.jpg а не такава http://2styrkela.com/uploads/product_images/646022.jpg Коя е по добра или зависи от марката на тавата.

Общи условия

Активация на акаунт