Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 9 тема

  • 166 989
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
  • София
  • Мнения: 17 100
На мен марципана ми звучи много сложно и не му се наемам. За РД на каката ги намазах обилно с разтопен шоколадов кувертюр и ги поръсих с цветни пръчици-станаха много весели. Това е за хора без опит като мен.
Пренасянето на 40 кексчета до училището обаче беше приключение Mr. Green

# 106
  • Мнения: X
На мен марципана ми звучи много сложно и не му се наемам. За РД на каката ги намазах обилно с разтопен шоколадов кувертюр и ги поръсих с цветни пръчици-станаха много весели. Това е за хора без опит като мен.
Пренасянето на 40 кексчета до училището обаче беше приключение Mr. Green
Има много удобни стойки и кутии за мъфини.И красиви ,което е важно.

# 107
  • София, България
  • Мнения: 2 234
Какъв марципан  newsm78 Фондан казах аз, ей тук например има - аз поръчах 3 цвята от този, който е отдолу на страницата. Много лесно се работи с него, отрязваш си парче, размачкваш леко да омекне, правиш топка, посипваш нишесте или пудра захар, слагаш топката, разточваш я на кора, режеш с формата и готово

http://www.hitrini.com/category/2/fondani-martsipani-i-modeliras … tml?ProductSort=0

А, в този сайт има и от въпросните поставки за мъфини

http://www.hitrini.com/category/20/postavki-za-mafini.html

# 108
  • Мнения: X
То аз и с фондан не съм работила,може да не е трудно,но нямам инструменти.Все пак си е нужна инвестция за да станат нещата добре. А и време и желание.
 Желание бол ,засега ми куцат финансите Simple Smile

# 109
  • София
  • Мнения: 17 100
Мерси за споделените линкове, звучи лесно. Фондан имах предвид, ама който яде марципан и пише Embarassed

# 110
# 111
  • Мнения: X
Много лесно се работи с него, отрязваш си парче, размачкваш леко да омекне, правиш топка, посипваш нишесте или пудра захар, слагаш топката, разточваш я на кора, режеш с формата и готово
Зависи на какво разточваш може и да не посипваш с нишесте Simple Smile, зависи и от фондана де, аз когато покривам торти, точа на мушама и не посипвам с нишесте, а за дребни фигури на прозраното кухненско фолио за свежо съхранение, не ми лепне Simple Smile

А за точилки ползвам два размера пвц тръби, продават в железариите, метърът срува стотинки Simple Smile и има най-различни дебелини.

# 112
# 113
  • Мнения: 37
Момичета моля помогнете,правих за пръв път мъфини - солени по рецепта на Петя и ми залепнаха за хартииките.Защо?

# 114
  • София, България
  • Мнения: 2 234
Залепват, някои ще кажат, че хартийките не ги бива, но според мен не е това. Следващият път просто си подмажи металната форма с масло и брашно и не слагай хартийки, когато правиш солени мъфини, или ползвай силиконови формички - те се подмазват само с мазнина.

# 115
  • Мнения: 1 642
Момичета моля помогнете,правих за пръв път мъфини - солени по рецепта на Петя и ми залепнаха за хартииките.Защо?

Вероятно Петя, ще ти отговори най-точно. Не знам каква е рецептата, но наистина е възможно причината да е в хартийките. Когато за първи път реших да направя моите
 Солени царевични кексчета ги сложих в книжни капсули, както всички останали кексчета, които пека. Доволна съм от качеството им. Останах неприятно изненадана как не можех да ги отделя цели. Направих нови кексчета и ги пекох в силиконови формички, които не съм мазала с нищо. Можеш да видиш на снимката какво перфектно отделяне се  получи. Нямаше нито една залепена троха.
Моят съвет е да ги опечеш следващия път в силиконови формички. Вече ги има навсякъде.

# 116
  • Мнения: 1 777
Момичета моля помогнете,правих за пръв път мъфини - солени по рецепта на Петя и ми залепнаха за хартииките.Защо?

Това е моя отговор

Проблема е в качеството на хартийките.
Винаги правя солени по една и съща рецепта,но понякога явно попадам на смотани хартийки и понякога залепват.

# 117
  • в сърцето на държавата
  • Мнения: 340
Момичета, правех мъфини за първи път-защо не се надигнаха и останаха клисави и не изпечени-на 180 градуса ги пекох- с вентилатор.Вие как печете?

# 118
  • София, България
  • Мнения: 2 234
Момичета, правех мъфини за първи път-защо не се надигнаха и останаха клисави и не изпечени-на 180 градуса ги пекох- с вентилатор.Вие как печете?
се и

колко време ги пече, при мен на 180 се изпичат за половин час

# 119
  • Мнения: 187
Момичета, правех мъфини за първи път-защо не се надигнаха и останаха клисави и не изпечени-на 180 градуса ги пекох- с вентилатор.Вие как печете?

Сместа с яйцата разби ли я с миксер?

Общи условия

Активация на акаунт