Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 9 тема

  • 166 995
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
  • София
  • Мнения: 1 546
Момичета, да ви питам. Искам данаправя украса на мъфините със захарно тесто или фондан. Трябва ли с нещо да го залепя на мъфините за да не падне..примерно. Rolling Eyes  newsm78

# 121
  • Мнения: 187
Момичета, да ви питам. Искам данаправя украса на мъфините със захарно тесто или фондан. Трябва ли с нещо да го залепя на мъфините за да не падне..примерно. Rolling Eyes  newsm78

Може с маслен крем примерно

# 122
  • София, България
  • Мнения: 2 234
Момичета, да ви питам. Искам данаправя украса на мъфините със захарно тесто или фондан. Трябва ли с нещо да го залепя на мъфините за да не падне..примерно. Rolling Eyes  newsm78

Ами аз само веднъж съм правила, с нищо не залепвам и не падна украсата, въпреки, че мъфините ми се подуха, нямаше проблеми. То като постои час два и омеква и си се залепва естествено. Най-хубаво става с шапчица, изрязана с чаша с големината на мъфина и отгоре фигурката. Пробвах и само с фигурка, но не е толкова красиво.

# 123
  • при палмите и алигаторите,FL
  • Мнения: 1 004
Момичета, да ви питам. Искам данаправя украса на мъфините със захарно тесто или фондан. Трябва ли с нещо да го залепя на мъфините за да не падне..примерно. Rolling Eyes  newsm78
аз "залепям" фонданова украса като леко я навлажня. Така съм слагала фондан върху мъфини, бисквитки и върху друг фондан също.

# 124
  • София
  • Мнения: 1 546
Благодаря ви момичета, принципно и аз мисля първо кръгче за отгоре  и после да украся с елхички, снежковци и др. подобни. Simple Smile  А готов фондан ли използвате или си правите? Мога ли да си направя и шоколадов ганаш и с него пак да украся?

Последна редакция: вт, 26 ное 2013, 20:49 от dama

# 125
  • Мнения: X
Aз залепям фондана с шоколад, който продават за глазури. Аз обаче си правя плочка, която е права, а не по формата на мъфина, декорирам я, оставям да изсъхне ден-два и после лепя само по средата с шоколада.
Ето


Фондан ползвам Кова паста от метро.

# 126
  • Мнения: 187
Aз залепям фондана с шоколад, който продават за глазури. Аз обаче си правя плочка, която е права, а не по формата на мъфина, декорирам я, оставям да изсъхне ден-два и после лепя само по средата с шоколада.
Ето


Фондан ползвам Кова паста от метро.


Търси ла съм фондан в метро и така и не открих. Къде точно го слагат и каква е цената ако не те затруднявам много?

# 127
  • Мнения: X
Фондана е до захарта, а по-точно до пакетите с крокан за декорация, с чипс от шоколад и разни такива. Малко кашонче,  със син надпис пише Cova Paste. 5кг 29,90лв  http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRxGALv__RKomizdJg6rGxBZ … A74NLRkx-5uIvJHKg

# 128
  • София, България
  • Мнения: 2 234
както винаги там са с огромни разфасовки, едноцветен ли е ?

# 129
  • Мнения: X
Бял е да Simple Smile

# 130
  • софия
  • Мнения: 1 335
Здравейте,
В училището на сина ми ще има Коледен базар и всяка майка трябва да е направила нещо, аз мисля да направя мъфини, но ще имам нужда от вашата помощ, вече съм се ориентирала за рецепта, но искам да ви попитам за някой неща.
1. фондана като го отворя колко му е срока на годност.
2. ако искам да ги поръся със цветни захарни топчета как ще се залепят за кексчетата.
3. може ли рецепта за бял крем който да сприцовам отгоре.
4. ако са в хартиени кошнички трябва ли да ги сложа в силиконови или мога да ги редя направо в тавичка.
Много ще съм ви Благодарна за напътствия, искам да станат хубави Embarassed

# 131
  • Мнения: 822
Дайте -най лестна рецепта за солени мъфини!

Аз правя тези със сирене:
4 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. сирене
4 с.л. мазнина /олио или масло/
200 гр.брашно
1 ч.л. сода
сол
сусам за поръсване по желание

Разбиват се яйцата, добавя се млякото, мазнината и сиренето. Брашното и содата се добавят заедно като се пресяват. Сместта стига за 12 броя мъфина в една тава. Намазват се и хартиените капсули с мазнина. Пека в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор около 30 минути до зачервяване.

# 132
  • София, България
  • Мнения: 2 234
Здравейте,
В училището на сина ми ще има Коледен базар и всяка майка трябва да е направила нещо, аз мисля да направя мъфини, но ще имам нужда от вашата помощ, вече съм се ориентирала за рецепта, но искам да ви попитам за някой неща.
1. фондана като го отворя колко му е срока на годност.
2. ако искам да ги поръся със цветни захарни топчета как ще се залепят за кексчетата.
3. може ли рецепта за бял крем който да сприцовам отгоре.
4. ако са в хартиени кошнички трябва ли да ги сложа в силиконови или мога да ги редя направо в тавичка.
Много ще съм ви Благодарна за напътствия, искам да станат хубави Embarassed

1. Според мен, ако се затвори добре ще издържи поне месец-два, а сигурно и повече

По другите въпроси не мога да взема отношение, за шприцоване по принцип дават маслен крем, но аз пробвах веднъж да направя и нищо не стана, нещо го пресякох. Иначе звучи елементарно - меко масло, пудра захар и като стане еднородно 1-2 с л прясно мляко. В тортената тема има рецепти за кремове за декорация, виж там.
А това за кошничките не го разбирам  newsm78

Аз като трябва да блесна някъде винаги правя ей тези бисквитки, уникални са

http://sharemykitchen.com/bg/recipes-bg/my-recipes-bg/sweets-and … ate-chip-cookies/

# 133
  • под тепетата
  • Мнения: 11 322
Радос, прегледах бисквитките. Изглеждат супер, но имам въпрос. Там е посочено 120г меко масло като 1ч.ч. За мен 1ч.ч. масло е 250гр масло. Ти колко масло слагаш? Говоря за мерките чаени чаши - т.е. 240 гр.

# 134
  • София, България
  • Мнения: 2 234
Привет, не го меря с чаша. Имам кантар. А пък 120 гр е почти точно едно малко пакетче. Аз купувам големи пакетчета и слагам половината. Важно е захарта обаче да е Мусковадо, тя придава по-специфичния вкус. Това е една мокра кафява захар, има я мисля в Била и Фантастико.

Общи условия

Активация на акаунт