Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 9 тема

• 166 964
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
  • при палмите и алигаторите,FL
Благодаря пеп-4o, ще трябва да го доизмисля

# 256
  • Варна
Здравейте, момичета,
имам нужда от съвет ... занимавам се основно с торти, но последно време ми се налага да правяя и мъфини и в повечето случаи не се отлепват от хартиената капсула, почва се едно чоплене, обикновено някой си хапва и хартийка или пък остава половината мъфинче по капсулата. Моля за съвет! Чудя се дали да не го нимазвам с четчица с обио  newsm78

# 257
  • БГ
привет от мен !
да споделя само, че направих шоколадови мъфини по рецепта обикновена от нета за Сладкиш негърче, и стават страхотни!

# 258
Здравейте, момичета,
имам нужда от съвет ... занимавам се основно с торти, но последно време ми се налага да правяя и мъфини и в повечето случаи не се отлепват от хартиената капсула, почва се едно чоплене, обикновено някой си хапва и хартийка или пък остава половината мъфинче по капсулата. Моля за съвет! Чудя се дали да не го нимазвам с четчица с обио  newsm78

по-скоро си потърси хубави хартии.

# 259
  • Варна
Здравейте, момичета,

можете ли да дадете идеи за марка или нещо от сорта? Моите са купувани от сайт за професионални сладкарски инструменти ... Sad за 200 броя дадох 8,90 лв

# 260
  • БГ
Благодаря пеп-4o и аз така си мислех. Тъкмо днес взех сметаната, която винаги си ползвам и упорито утре ще направя с нея.
А някой правил ли е тези Солени царевични кексчета -МАЛАЙ
Спомням си, че веднъж ги правих и ми станаха много мазни и нещо не повторих, уж всичко точно направих по рецептата.
аз направих Малай , станаха страхотни при мен !

# 261
Здравейте, момичета,

можете ли да дадете идеи за марка или нещо от сорта? Моите са купувани от сайт за професионални сладкарски инструменти ... Sad за 200 броя дадох 8,90 лв

от ТСМ ( немските магазини) и Щъркелите  си купувам,  150 бр. бели са 4 лева, а цветните 6 мисля баха. Но дори солените се отлепват перфектно от тях

# 262
Здравейте! Искам да се пробвам с боровинковите мъфини на Пети (първите). Рецептата е с пресни или замразени, но се чудя дали може със слдко от боровинки? ИЛИ по-добре да следвам рецептата на Червеновинце за мъфини със сладко? (тя е дала пример със сладко от вишни, но пише, че може с всякакво). И ако може да ми препоръчате лесна рецепта за мъфини с шоколад. Simple Smile  

# 263
има разлика от сладкото и плодовете  Peace независимо дали са пресни или замразени.

# 264
има разлика от сладкото и плодовете  Peace независимо дали са пресни или замразени.

тоест по -добре да направя рецептата със сладко в оригинал? (На Червеновинце)

# 265
да, щом е дадена със сладко, значи е изпробвана и ще стане. Не че в други не може да се сложи сладко, ама .... абе друго си е с плодчетата Simple Smile или пък ако е по-рядко сладкото, правя капаче и пълня с лъжичка сладко, когато са изпечени

# 266
  • София
или пък ако е по-рядко сладкото, правя капаче и пълня с лъжичка сладко, когато са изпечени

Моля те, обясни като за новобранец - как става това.
Правих мъфини с домашно сладко - сложих малко от сместа на дъното, малко сладко по средата, малко от сместа отгоре и така ги пекох. Сладкото се разтече отвсякъде, станаха некрасиви, хартийката залепна.... голямо разочарование. С купеното от магазина не ми се получава така.  Confused
С какво да го изрежа това капаче?

# 267
  • София, България
Има предвид, че първо ги пече, после ги дълбае, слага сладко, и отгоре покрива с капачето. Дълбаенето става хубаво с ония уреди, за махане семките на чушки и ябълки. Може и с нож, но става много широка дупката, после е трудно да я затвориш.

# 268
да, първо ги изпека, после обаче ако е гъсто сладкото просто ги сцепя с ножа на две и сложа лъжица - като два слепени блата за торта стават. Ако е по-рядко обаче, леко затоплям сладкото, пълня в шприц, със сравнително тънък накрайник и така го "инжектирам" вътре. Така не се и вижда отвора дори на пръв поглед

# 269
или пък ако е по-рядко сладкото, правя капаче и пълня с лъжичка сладко, когато са изпечени

Моля те, обясни като за новобранец - как става това.
Правих мъфини с домашно сладко - сложих малко от сместа на дъното, малко сладко по средата, малко от сместа отгоре и така ги пекох. Сладкото се разтече отвсякъде, станаха некрасиви, хартийката залепна.... голямо разочарование. С купеното от магазина не ми се получава така.  Confused
С какво да го изрежа това капаче?

Vivi  можеш да видиш тук в снимки- с нож и с уред за чистене на семки.  Изрязваш долната част на конусчето или цилиндърчето, ако си използвала уреда за семки и след като напълниш сладкото затваряш с малка част от изрязаното, като капаче.

Едни кексчета, които правих тези дни по тази рецепта

Общи условия

Активация на акаунт