Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 9 тема

• 166 887
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
Киса, по мои наблюдения най-евтини са силиконовите формички в Джъмбо. За 5-6 бр около 3 лв. Аз съм много доволна. Имам и като твоята тава, но ако не сложа хартийки няма миене и почти не я ползвам.

За Джъмбо изобщо не се сетих. Но си мисля, че лидълските ще са по-качествени, че в Джъмбо разни боклуци продават.

Хубави са  Peace

# 436
И аз съм доволна от тези формички, имам 12 точно такива шаренички, но от немски магазин. И с книжни капсулки ги ползвам, и без тях, лесно се вадят кексчетата. Peace

# 437
Сиси, аз наскоро правих бриоши с локум, ама нещо захарта ми дойде малко и бяха леко безвкусни. А ме достраша да я увелича, понеже гледам винаги да спазвам точната рецепта. Та сега съм замислила едни козуначени мъфини, хем като генерална репетиция за Великден.
По принцип оригиналните френски бриоши не са много сладки, ядат ги обикновено за закуска, намазани със сладко, масло и др. В една от рецептите са прибавили и капки подсладител, но аз лично не ползвам такива, на мен точно тази рецепта (не знам дали нея си правила), ми е добре, добавяйки локум или сладко, шоколад..

# 438
  • В една слънчева къща...
Моята метална форма е на Зенкер и е от Лидл. Нямам никакви проблеми с миенето. Винаги е много лесно, дори не я накисвам  Peace

# 439
# 440
  • Асеновград
Шоколадови мъфинки , но този път след като ги изпекох, със спринцофка от ,,панадол,, сложих течният шоколад.Станаха много вкусни.

# 441
  • София
Пратих мъжа ми да ми купи такива от Лидл - малки били, нещо ми мънка по телефона. ...

Моите са точно от Лидл и са като показаните цветни по-горе, много са удобни и силиконът е добър, стават и за миялна /говоря за лидълските, за другите не знам/ Peace

# 442
  • ГОре на черешата...
Не съм писала тук от 100 години  ooooh!

Мъфини-банички

# 443
  • под тепетата
mari_eta, радвам се на появяването ти  Laughing с тези прекрасни баничкомъфини.  Липсата ти беше осезаема ...

# 444
  • Варна
Най-накрая си изпробвах формичките от Лидл, харесват ми, направо самички изскачаха кексчетата. Май даже няма нужда и да се мият, само ги забърсах със салфетка и станаха като нови.  Crazy

# 445
# 446
Подариха ми формички за мъфини и пробвах веднъж. Получиха се, а сега синът ми пита няма ли и други рецепти? Благодаря за темата, сигурна съм, че като я изчета, ще съм намерила още подходящи рецепти. Simple Smile

# 447
  • Варна
Често срещам в рецептите за мъфини, освен бакпулвер, да има и сода. За какво е нужна тя?  newsm78

# 448
Двойно шоколадови мъфини.Вместо черен шоколад сложих бял и станаха много ефектни вътре.

# 449
  • Варна
Какво значи "двойношоколадови"?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт