Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 9 тема

• 166 885
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
# 466
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!!!!

# 467
  • Бургас
Момичета , бихте ли ми препоръчали рецепта за бананов мъфин /пухкав и мекичък / страхувам се от банана да не стоят стиклени?

# 468
Момичета , бихте ли ми препоръчали рецепта за бананов мъфин /пухкав и мекичък / страхувам се от банана да не стоят стиклени?

Виж рецептата на Селма, кексът е много пухкав, личи си и по снимките в темата, нямам предвид само нейните, темата е голяма, ако ти допадат продуктите, изпечи като мъфини. Peace

# 469
  • Бургас
Благодаря много , но държа да преобладава банановия вкус и се чудя дали няма да се изгуби в шоколадовия такъв?

# 470
  • под тепетата
Според мен само с банан няма да станат много ароматни и вкусни. Правила съм с банан и шоколад - и кексчета, и бисквитки. Само с банан се сещам за бебешката бананова каша .
 Да се поФаля - купих си от Истанбул хартиени твърди чашки за кексчета. Разкошни са.Хората си купуваха парцалки, аз -  шоколад на парченца и хартийки за мъфини  Mr. Green

# 471
Правила съм тези мъфини с банани - http://www.supichka.com/2013/01/mufini-s-banan.html, хубави са! Peace Макар че и аз сякаш по-често правя в комбинация с шоколад, какако, рожков..

# 472
  • Бургас

Виж рецептата на Селма, кексът е много пухкав, личи си и по снимките в темата, нямам предвид само нейните, темата е голяма, ако ти допадат продуктите, изпечи като мъфини. Peace
Влизам специално да благодаря , направих рецептата на Селма 1:1 , само намалих малко захарта , получиха се прекрасни мекички и въздушни мъфини с аромат на банан и шоколад .Благодаря , знаех ,че мога да разчитам на мнението Ви . Успешен ден! Hug

# 473
  • Варна
MI6A , от това кол-во продукти колко мъфина ти излязоха?

# 474
  • Бургас
15 броя , не ги пълнете много ,че се надуват - хартиената капсула до половината .

# 475
  • Варна
15 броя , не ги пълнете много ,че се надуват - хартиената капсула до половината .

Благодаря. Аз имам цели 24 формички.  Crazy

# 476
Здравейте! Искам да направя мъфини, които отвътре да бъдат с някакъв крем. На вкус подобни на торта, може би нещо от пандишпаново тесто, ако е възможно? В краен случай мъфини от рода на понички с крем. Може ли да ми предложите някаква подходяща рецепта? Благодаря!

# 477
Здравейте! Искам да направя мъфини, които отвътре да бъдат с някакъв крем. На вкус подобни на торта, може би нещо от пандишпаново тесто, ако е възможно? В краен случай мъфини от рода на понички с крем. Може ли да ми предложите някаква подходяща рецепта? Благодаря!
Аз правя мъфините в по-дълбоки чашки.След изпичането очертавам кръгче отгоре и издълбавам част от съдържанието.Сиропирам мъфинените трохи леко с малинов сироп смесвам с малиново сладко.Пълня отворите и затапям с отрязаното кръгче.Друг вариант е мъфиновите трохи да се смесят с маскарпоне ,сирене тип Филаделфия и ванилия/миксирано/.Вкусът е неповторим!
Отгоре шприцоваш или заливаш с шоколад,за да фиксираш капачето.

# 478
 wavey    Пека мъфини на 3 ниво за печене, но имам 2 форми и искам да ги пека заедно - дали ще се изпичат ако ги слагам на 2 и 4 ниво ?

Благодаря ...

# 479
  • под тепетата
Рядко, но съм пекла така с вентилатор задължително. По някое време обаче се налага врътка - смяна на местата на тавичките, за да  хванат загар  и отгоре .

Общи условия

Активация на акаунт