Прекаленото учене води до самота?

• 10 454
  • 241
  •   1
Отговори
# 75
  • Tам през Атлантическия океан
Какво му е на  начин, казва си нещата с истинските имена. Peace

Ами , за мен на са такива  Grinning

т.е. не ги виждам като плужеци и т.н. както ги описва  Grinning

Ама всичко се въпрос на светоглед  Wink   тъй че е разбираемо  Grinning

# 76

Най- честите проблеми на "зубрачите" в древната им младост та до днешната им незрялост са били болезнено амбицираните им родители, както и такива, които са ги оставили прекалено рано сами да се блъскат и да бъдат наранявани от кого и какво ли не. От това пагубно въздействие едни са успели да се измъкнат по- навреме, но за други това е невъзможно и се топят в живот, който не желаят да водят, обаче не знаят какъв друг да поведат.
Това е нещастието най- често, а не самото "зубрене".

И за мене това е причината.  Peace Жал ми е за такива хора, но факт, има ги.

# 77
И понеже не отговорих по съществото на темата - не, ученето не води до самота. Важно е дали си красива. Ако жената е красива, може да си позволи да учи на воля.  Mr. Green Няма да страда от липса на партньори, даже да е по-задръстеничка - много ще е харесвана (това от опит го пиша).

Това е за златния фонд на форумните простотии! Е, щом твоя опит говори, боговете ще мълчат, само ние ще те цитираме! omm

Ето - красивите да се успокоят и да се върнат към Анатомията на Грей.
Грозните - по най-бързия начин да се позиционират на най-близкото кръстовище, разкрачени, с бутилка текила в едната ръка и солничка в другата!

# 78
  • Куциндрел
Хепи, красотата е толкова субективно понятие.... Има даже хора, които избягват прекалено красивите според тях.

# 79
И понеже не отговорих по съществото на темата - не, ученето не води до самота. Важно е дали си красива. Ако жената е красива, може да си позволи да учи на воля.  Mr. Green Няма да страда от липса на партньори, даже да е по-задръстеничка - много ще е харесвана (това от опит го пиша). Но важното е да не се запуска от прекалено учене, все да отдели по няколко минути на ден да се нагласи.  Wink

хахахх да  Peace  нали ?!

# 80
Ох... Хепи  Joy

# 81
  • София
Както навсякъде, и тук се възцари духът на позитивното мислене, нещо че някои психолози го отричат...
За всеки влак си има пътници, но не е без значение дали са един-двама или повечко. И дали те са "твоите" пътници или ги вземаш просто за да не пътуваш празен. Ако решиш на всяка цена да се обвържеш или да имаш приятели - ще стане, въпросът е дали цената те устройва

Определено външността не е всичко, моето предположение беше в контекста на конкретната тема.

Хепи, красотата е толкова субективно понятие...

Имала съм близки колежки, при които вече беше не субективно, а абсолютно понятие. И ако някой не е пробвал при тях, не е защото не ги е харесвал

Последна редакция: ср, 30 окт 2013, 17:31 от Cuckoo

# 82

Най- честите проблеми на "зубрачите" в древната им младост та до днешната им незрялост са били болезнено амбицираните им родители, както и такива, които са ги оставили прекалено рано сами да се блъскат и да бъдат наранявани от кого и какво ли не. От това пагубно въздействие едни са успели да се измъкнат по- навреме, но за други това е невъзможно и се топят в живот, който не желаят да водят, обаче не знаят какъв друг да поведат.
Това е нещастието най- често, а не самото "зубрене".

Глупости! Нашите родители никога не са ни карали да учим, всички сме отличници, макар и не точно зубрачи. В категория зубрачи попадат хора, които не осъзнават какво учат, не мислят, а само трупат неосъзнати знания. Друго си е да стигнеш до знанието по логичен път или да мислиш, абе и това е талант - не може всеки да го владее. А всеки талант си изисква време, за да се развие. Но в никакъв случай родителите не са виновни за талантите на децата си. Нашите, както вече писах, изобщо не са ни карали да учим. Не са ни помагали с домашни и не са ни карали да ги пишем, нито да учим, не им се занимаваше да ходят и на родителски срещи, бяха ни оставили на самотек. Всичко, което сме учили, е било по желание. А като виждаш, че интересите ти не се припокриват с тези на  масата, че всички други са нива по-надолу, за чии да общуваш с тях, като няма да разберат нищо? И тук има хора дето са много нива над другите. Когато пишат - повечето дори не схващат за какво иде реч. Такива хора не чувстват потребност да общуват с по-елементарно устроени единици, както и да изглежда това в чуждите очи.  

# 83
Тук идва ред да питам- защо Шантал не се занимава поне с квантова физика...
красотата й го позволява.

# 84
Измислен герой/образ   Wink

# 85
И понеже не отговорих по съществото на темата - не, ученето не води до самота. Важно е дали си красива. Ако жената е красива, може да си позволи да учи на воля.  Mr. Green Няма да страда от липса на партньори, даже да е по-задръстеничка - много ще е харесвана (това от опит го пиша).

Това е за златния фонд на форумните простотии! Е, щом твоя опит говори, боговете ще мълчат, само ние ще те цитираме! omm

Ето - красивите да се успокоят и да се върнат към Анатомията на Грей.
Грозните - по най-бързия начин да се позиционират на най-близкото кръстовище, разкрачени, с бутилка текила в едната ръка и солничка в другата!
Е че какво? Сестра ми е най-умната и най-красива жена, която познавам. Коефициент на интелигентност 154, много е хубава, постоянно сваляна, с брак и много обожатели, какво й пречи да е номер едно и по учене, и по красота, и по партньори?  Laughing

# 86

Навирането на носа в чужди съдби (често тежки) само за да блеснеш като готин, оправен, прекрасен. Особено при хора, които е възможно да имат някакви физически или психични заболявания.

Да, всъщност, наистина и аз това си помислих при описанията. Може да не е психическо заболяване, но някаква черта на психиката, която пречи на детето да израстне в добре адаптиран мъж/жена. За мъжете като че ли е по тежко ...

Наранени емоции. Детето с наранени емоции предпочита да играе само, да остане с книгите. По-ограничените социални контакти намаляват риска чувствата да бъдат изведени на показ.
абе и аз умирах да чета като малка.  все ме юркаха да играя, на мен си ми харесваше да чета. Познавам момичета, които никога не са си имали приятел. Хубави момичета, много стеснителни, много чувствителни,  с идеализирана представа за любовните отношения. Според мен наистина един чувствителен човек има повече затруднения, защото много силно и болезнено преживява всичко.
Има едни пърсоналити класификации по Юнг(мисля, че се наричат Майерс-Бригс) и там ма категории взависимост от комбинации на 4 функции. Има един тип, INFP,  и точно тези интуитивни интровертни и чувствителни хора много често се чувстват самотни и периферни.
Аз съм в друга категория, на екстровертни интуитиви, и също понякога се чувсвтам не точно самотна, а ъпруутед, незакотвена. Но, защото имам склонността да се запознавам и общувам с много хора и така понякога се загубвам.

# 87
Колкото и да е неактуална скалата Майерс-Бригс, аз си
оставам INTJ (a.k.a Criminal Mastermind)

# 88
Да не говорим и какво е то самота - може да имаш семейство, партньори, компания и пак да си самотен. Може да си сам и да не си... Самотата не се измерва с количеството партньори, наличието на семейство и пр. Понякога най-големите купонджии и хората с най-много сексуални контакти са най-самотни.

# 89
Тук идва ред да питам- защо Шантал не се занимава поне с квантова физика...
красотата й го позволява.

То тук а-ха да споделиш, и вътрешният ти глас те пита

за чии да общуваш с тях, като няма да разберат нищо?

Не знам защо повече хора не слушат вътрешния си глас, честно. Предвиждам толкова взаимно спестени нерви, че само си викам - дано...

Общи условия

Активация на акаунт