Прекаленото учене води до самота?

• 10 277
  • 241
  •   1
Отговори
# 60
Много отдавна не бях чела толкова ограничен, негативен и цялостно лъхащ на неудовлетворение първи пост. Какво ти направиха отличниците, Argent- успяха да се реализират професионално по-добре от теб ли? Винаги надделяват в интелектуален спор? Имат повече пари? Пътуват по-често и към по-добри дестинации? Или пък нещо друго ще е, но все ще го има, за да им надничаш в къщите и под чаршафите колко рядко се чукат и колко котки им опикават дивана.

Джой Ар, очаквах те. Ей оттук да не мръдна, подозирах дори, че още на първа страница ще се появиш. Simple Smile За твое сведение - аз също съм бил отличник. Успехът от дипломата ми от гимназията е 5:50, а държавния си изпит в университета взех с 6:00. Wink Защо непременно трябва да ми пречат такива хора?! Или да им завиждам - на какво, на самотата ли или на заседналия начин на живот? Напротив, някъде споменах, че съществуването на подобни хора с нищо не ми вреди. Върни се и прочети. Не можеше ли просто да кажеш, че не си съгласна без да се опитваш да се заяждаш. Що не си го кажеш веднъж завинаги, миличка - адски много те дразня, направо не можеш да ме понасяш от време оно и използваш абсолютно всяка възможност във всяка тема, която го позволява да дойдеш и да започнеш да персонално да се заяждаш с мен. Wink И още нещо ще ти кажа - бях абсолютно убеден, че ще цъфнеш в тази тема, защото лично ще се разпознаеш. Без да те познавам, съм абсолютно убеден, че си самотна озлобена мома, сменяща аватари и избиваща липса на личен живот във виртуалното пространство. Само че с това язвително поведение и хиперактивна заядливост няма да промениш положението си към нищо по-различно.
ох, боже. на кака Simple Smile)))) Ама верно защо само некви феминизирани мъже пишат тук.
С историята ти с любимата си ме беше затрогнал, но сега като те чета и придобивам представа за характера ти...
и стига с това "мома". Зеучиш точно като зубър и то от село, когато го употребяваш. В днешно време "момите" може да  бройкат далеч повече мъже от "взетите" и да са доста по-несамотни. същевременно и изучили се. Не им пречи.
Та- няма връзка между учене и самота, както и да се дефинира "самота".  Човек, който има въображение и нещо, което му е страст, рядко е самотен.

# 61
С какво точно самотните зубрачи, изолирани от социума, пречат на реално образованите и социално реализирани личности с интензивен купонджийски и свалячески живот, след като те реално нямат никакви допирни точки Thinking

И аз това се чудя  Rolling Eyes   

С какво ви пречат малко по-различните  Thinking аЙде разбирам да налагат/натрисат  своя мироглед , да ви влият да , ама  newsm78

Прочетох поне 10 постинга "Какво ви пречат по-различните"? Ами аз неколкократно обясних и се аргументирах, че с нищо не ми пречат. Те и гейовете, и лесбийките и те са от по-различните, но не ми пречат. Темата е по съвсем различен казус - според вас прекаленото посвещаване в зубрене би ли могло да доведе до самота? Това е темата. Защо някои решиха, че ненавиждам или мразя конкретно споменатите двама души от началния постинг, остава непонятно за мен. Те всъщност не са предмет на темата. Просто са дадени като пример.

# 62
Темата започна да заприличва на онази с многото страници, която пусна френското момиче.Авторът обаче не е момиче и не е на 20.Но пак го има този интерес към чуждите чаршафи и неразбиране защо те не  са "като хората".

# 63
  • Tам през Атлантическия океан
Темата е по съвсем различен казус - според вас прекаленото посвещаване в зубрене би ли могло да доведе до самота? Това е темата. Защо някои решиха, че ненавиждам или мразя конкретно споменатите двама души от началния постинг, остава непонятно за мен. Те всъщност не са предмет на темата. Просто са дадени като пример.

Адиии  Wink обърна палачинката  Laughing

# 64
Защото звучи обидно и самодоволно начинът, по който ги описа. Защото проблемът на тези хора не е в "зубренето". Защо наричаш "ученето" "зубрене"? Ти не искаш ли да си добър в това, което правиш? Не четеш лии и не изучаваш ли литература за педагози, примерно? Риторичен въпрос, няма нужда да ми отговаряш. Simple Smile)))))

# 65
Ако пораснеш- ще ти мине!  Peace
Сипи си сега едно и - купон, книга, гадже, трева- каквото ти е на душа...
.......................
Най- честите проблеми на "зубрачите" в древната им младост та до днешната им незрялост са били болезнено амбицираните им родители, както и такива, които са ги оставили прекалено рано сами да се блъскат и да бъдат наранявани от кого и какво ли не. От това пагубно въздействие едни са успели да се измъкнат по- навреме, но за други това е невъзможно и се топят в живот, който не желаят да водят, обаче не знаят какъв друг да поведат.
Това е нещастието най- често, а не самото "зубрене".

Най- обичам вечер, когато домочадието се отправи по креватите, точно да си почета нещо. Е, за кафета ми е късно, с друго си пълня чашата.

# 66
Има хора, за които хубавата книга, филм или трупането на знания са много повече от секс и контакти, които не те обогатяват с нищо (бройкаджийство). И аз съм от тез дето предпочитат знанията пред хората, но винаги съм имала мъже около себе си. Излизането в компании никога не ме е влечало, да слушам тъпи песни и да гледам как хората фиркат, или да правя секс заради самия секс..
Не е важно какво мислиш ти за тези хора, важното е, че на тях им е много по-добре без такива физически контакти, може да имат по-малко контакти, но по-качествени и по-истински. Може да имат по-малко партньори, но с по-велики изживявания. Може светът им да е достатъчно богат, за да нямат нужда да запълват празнота с безсмислени и плоски изживявания, както правят непълноценните хора. Може от техния поглед твоите изживявания и твоя начин на живот да са безкрайно тъпи и лишени от смисъл, може за тях твоя живот да е празен и изпълнен със страдания, а техния - пълен и удовлетворяващ.  Wink

# 67

Навирането на носа в чужди съдби (често тежки) само за да блеснеш като готин, оправен, прекрасен. Особено при хора, които е възможно да имат някакви физически или психични заболявания.

Да, всъщност, наистина и аз това си помислих при описанията. Може да не е психическо заболяване, но някаква черта на психиката, която пречи на детето да израстне в добре адаптиран мъж/жена. За мъжете като че ли е по тежко ...

Наранени емоции. Детето с наранени емоции предпочита да играе само, да остане с книгите. По-ограничените социални контакти намаляват риска чувствата да бъдат изведени на показ.

# 68
Какви са тия безполови плужеци, бе, чак ми се надига докато пиша. Как за 27 години няма да свалиш нито една мадама и в събота вечер, вместо да се радваш на жената до теб, ще кукуваш с книга в ръка, разплул отпуснат гъз и ще се хвалиш даже с това?
Оттук сте вие. Споделяйте примери, разсъждения, впечатления и вашите мисли по темата.

Ти не си го писал това , нали  Whistling  

# 69
Ох, аз много добре разбирам за какви хора говори автора, какво му скочихте на... главата Laughing

# 70
И понеже не отговорих по съществото на темата - не, ученето не води до самота. Важно е дали си красива. Ако жената е красива, може да си позволи да учи на воля.  Mr. Green Няма да страда от липса на партньори, даже да е по-задръстеничка - много ще е харесвана (това от опит го пиша). Но важното е да не се запуска от прекалено учене, все да отдели по няколко минути на ден да се нагласи.  Wink

# 71
Ох, аз много добре разбирам за какви хора говори автора, какво му скочихте на... главата Laughing

Всички разбираме , Sunglasses ама виж начина по който го казва  Sunglasses
но , какво пък , различни сме  Wink може и да ти допада  Grinning

# 72
Темата си е добре зададена.

Отчита нещо много важно: такива хора се навират навсякъде и печелят респект
като знаещи, понякога и като умеещи. Въпреки това им липсва всякаква приложна
мъдрост, която съчетава рациото с емоции и усещания. Имат рацио, нямат пруденция.

Но пък имат претенция.

Затова се случва да се опитват да ръководят парада, а не стават за това- биха били опасни.

# 73

Всички разбираме , Sunglasses ама виж начина по който го казва  Sunglasses
но , какво пък , различни сме  Wink може и да ти допада  Grinning

Вярно бе, начинът!

Не са тлъсти или дебели, а пищни или пухкави.

Не са безнадеждни зубъри, а нежни души с академичен уклон.

# 74
Какво му е на  начин, казва си нещата с истинските имена. Peace

Общи условия

Активация на акаунт