Позитивен човек ли съм?

• 9 556
  • 188
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Просото повечето хора сме холерици. Sunglasses

# 91
  • София
Крайно негативна съм.

# 92
  • София
Положително - отрицателен.
Като акумулатор. Зависи коя
клема ще избереш.

Peace

# 93
  • Другата България
Това с холериците си е вярно, преобладаващи са като темперамент.Някои и доброзорлем стават холерици  ooooh!

# 94
  • София
Aнди, за сектанти ли говориш??

Не зная дали са сектанти, не е задължително да поддържат някакви връзки с други подобни. Достатъчно е сами да си търсят съответните материали и да си ги предъвкват. Но прилича точно на някакво сектантско, макар да не ми се вижда много подходяща думата, все пак сектите са групи или цели общества, които изграждат свои структури и членска маса., а тук един индивид сам тича в като хамстер в колелото. Дори може да не се разбере дълго време що за позитивен човек е насреща, поне докато не обърне и другата си страна. Най-позитивно може да манипулира и мачка, вярвайки си, че е позитивен и че постъпва правилно, защото му осигурява комфорт.

# 95
Не съм.
Бях доста чаровна и усмихната преди години.

# 96
  • В Космоса
Да, тази вълна с позитивното мислене е доста опасна дори. Тя Бояна е веща в тази насока, но я няма напоследък да се произнесе. Иначе не е лошо да си позитивен, но такива "екстремисти" опорочиха понятието.

# 97
Е смее ли човек да каже , че е позитивен след всичките анализи .
Това е вече мръсна дума.Друго си е да кажеш , че си прям мрачен и негативен.
Звучи гордо .А позитивния е някакъв си лицемер , хилещ се полуидиот !

# 98
Не съм позитивна. Определям се по-скоро като реалист и скептик. Авторката на темата го знае.
Не смятам, че позитивизма може да има някакво благотворно влияние върху живота. Аз съм за реалния поглед над нещата. Peace

# 99

Не зная дали са сектанти, не е задължително да поддържат някакви връзки с други подобни. Достатъчно е сами да си търсят съответните материали и да си ги предъвкват.

Не знам. Аз не чета целенасочено никакви материали. Последно беше преди около година, когато лежах много по болници. И то защото от стрес, нерви и тн се докарах до там.
Та оттогава го карам доста по-леко. И наистина позитивно..
Това не значи, че съм ухилена нон стоп..даже напротив..често съм смазана, уморена, ревяща и тн..
Но бързо бърша сълзите и продължавам. И когато се усмихна и благодаря за това, което все пак имам - ми става много по-добре..И вярвам. А вярата за мен е най-позитивното и градивно чувство..

# 100
Ами да това е отношението ти към целия живот, аз го написах. Peace Но то няма общо с това да го проектираш върху околните, то пак си работи само и единствено за теб. Ако щеш то е начин на живот и възприемане на околния свят. Примерно днес те уволняват, 90% от форумците ще се запътят в темата ''Тъжна съм'' и ще почнат едни тиради. Позитивния човек ще си каже ''Майна му, всяко зло за добро. Мен ме чака по-добра работа''. Друг пример е ужасната негативна тема ''Най-дразнещите съвети евър'', там позитивни хора ли пишат И да следиш подобна тема каква положителна емоция ти носи освен надъхване в отрицателния смисъл на думата? Е със сигурност мен съвет досега не ме е подразнил нито пък ще тръгна да се обяснявам колко съм тъжна, депресирана в една или др. тема във форума за тази цел, които са сборище на кофти емоции. Позитивния човек не ги обича тия неща и не изпада в такива дупки. PeaceНе знам вече и аз как да го обясня, то просто трябва да се почувства не да се обяснява.

Обикновено не съм на твоето мнение, но този път съм съгласна с разбирането ти за позивитивизъм. С малката разлика, че за мен един позитивен човек влияе и на околните.

# 101
  • София
Що, има си наистина позитивни хора, но за тях обикновено се казва, че са лъчезарни, оптимисти. Поне според мен истински позитивният човек не е егоист, удобно обличайки се бялата роба на позитивизма. Позьорите станаха твърде много, което наистина превърна думата в мръсна.

Екскуизит, тези,за които говоря изобщо не допускат мисълта дори, че могат да реват, да се чувстват смазани, защото на тях целта им е да са "хай", все едно са надрусани. Да сее чувстват нещастни - абсурд!

# 102
При мен нещата са сложни.
С непознатите и не толкова близки хора съм много позитивна, но когато съм в свои води негативея.

И аз съм така.
И зависи от много неща. Холерик съм и преди съм го казвала и ако нещо ми е накривена китката, наистина мога да вдигна пушилка около себе си и да извия врата на някой позитивен, колкото и да ме е срам после от нецивилизоваността ми  Embarassed Зъбя се и после ми е гузно. Обаче ако позитивния е и флегматик, при това разчитам на него за нещо, хич не ми е гузно.

А това за прямотата...наистина ли смятате за голямо геройство да изпляскате на някого мнението си, дори да не ви го е искал? И да се наричате прями и директни? За мен това може да се нарече само липса на възпитание.

# 103
В.Н.ей,на смея да напиша ,че съм позитивен човек.
Това ми помага да приема и преодолея житейските гадости.

# 104
абе има порода позитивни хора, които са просто красиви души. те са идеалисти и скромни хора. познавам такива. не се занимават с каквито и да е бло "духовни учения". просто са добри и чисти хора.
но наистина тези "фейк" позитивисти, които са агресивни позитивисти са много изморителни и отблъскващи. кат се почне "чашата наполовина пълна""винаги съм супер" с един изкуствено бодър глас. мен ме отвращават изкуствените хора във всичките им прояви. много често сред американци съм го забелязала това --една изкуствена бодрост. Макар, че вярвам, че американците като нация са наистина по-оптимистични от европейците, въпреки това и фалшивата позитивност също витае сред тях.

Харесвам искрени хора, които не живеят по "аз сега трябва да съм такъв", а са автентични.  Ако им е тъжно, са тъжни, ако им се мре, мрат, ако им се крещи - крещяъ. а не някакви заучени прояви.

Харесвам и хора  със силен дух. Хората със силен дух си личат и наистина без да са изкуствено позитивни успяват да преодолеят обстоятелства, които за средния човек са непреодолими.
Според мен тия "позитивните" накрая от толкова репресирани емоции накрая грабват пушкалото и ги четем по вестниците.

Общи условия

Активация на акаунт