Априлче, покажи на мама - дали си пич или мадама :)

• 36 885
  • 687
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Момичета, развълнувахте ме с вашите отговори.С такова нетърпение очаквам бебето да се обади, да съм спокойна че всичко е ОК. Ще съм по-наблюдателна за тези потрепвания и пак ще ги споделя с вас  Hug

# 646
  • Сидни
 Thinking Само от любопитство - моите заглавия защо не заслужиха да са в анкетата? Надявам се не е нарочно.... Crossing Arms

# 647
  • в 1001-та нощ
Не съм ги видяла, извинявай, пусни ми ги на лични - няма проблеми да ги добавя  Peace

# 648
Колкото и да ми се иска, не мога и не мога да бъда активна тук и да следя Sad

В момента съм болна, карам някакъв ужасен вирус с кашлица, днес вдигнах и температура. Нямам сили да се вдигна от леглото, добре че таткото си е вкъщи по цял ден да гледа малкия, който сега не ходи на градина поради същия вирус. Но като цяло се чувствам по-добре от преди няколко часа, надявам се вече да свършва. Че ако до няколко дни не ми мине ме заплашиха с антибиотик, а такова нещо не съм пила от години, та точно сега ли : (((

Почти сме сигурни вече, че ще е момченце, на 28 ще ми кажат със сигурност, но аз си знам. Нищо, третото ще го правим момиче Simple Smile Името го измислихме днес, но съм решила да си го запазя до раждането, евентуално ако не се промени до тогава. Иначе първото ни дете не е кръстено на никого, носи буквичката на татко си, но иначе си е кръстен на себе си.

Въпрос от мен - как смятате да процедирате ако това е раждането на второто/третото ви дете - първото кой ще го гледа, докато таткото ви кара към болницата? Ами ако се случи през нощта? Много ме тревожи този въпрос. Бабите предложиха да дойдат за няколко седмици около термин, защото не се знае кога точно ще настъпи моментът, но този вариант меко казано ме ужасява. Последни дни на бременността, нервна, притеснена, уплашена, и една свекърва да обикаля около мен, не мерси! Та не знам...какво да го правим малкия, когато тръгне да се появява по-малкия?

# 649
  • в 1001-та нощ
В краен случай с такси до болницата  Peace

Но там, където живеем сега - има поне 10 семейства, които можем да събудим през нощта, за да остане някой с малкия, ако се наложи  Peace

Реално и сега може да се наложи - нощем по спешност към болницата  Peace но, като се замисля - с такси е най-необременяващо за околните  Peace

# 650
  • сто акровата гора
Sunshine бързо да се оправиш  Hug пък за раждането, не се притеснявай от сега, както е писала и Алена, може с такси да отидеш до болницата; може да събудите баткото и да отидете всички, може да се уговориш с приятели/съседи като наближи.....ще се появи решение. При нас вариант с баби няма, далеч са, винаги сме се оправяли сами, та и сега ще го измислим.

# 651
  • Nova Zagora
При мен се очертава секцио, така че няма да имам проблем с това кои ще го гледа. Мислим и на никой да не казваме датата за да не ги стресираме и само за това да мислят. Като се роди бебка ще се обадя на всички да им кажа,а малкия би трябвало да е на градина макар,че не знам около Великден дали няма да почиват.В крайна сметка може да имаме някой съучастник,но има доста време до тогава. 
Иначе аз съм в очакване на кошарката,всички казват,че е рано,но аз не мога вече да търпя и започвам с покупките.  Вие започнахте ли вече да купувате???

# 652
Не го мисля аз раждането от сега още, има доста време, вярвам че всичко ще си мине както трябва и не се затормозявам излишно.
Иначе за покупки се заглеждам по дрешки за момиченца, че ми е мерак голям  Heart Eyes, но засега само това. От баткото имам хубава дървена кошара, всички възможни столчета за кола, стол за хранене, само един шезлонг като за начало и.... ще ми се наложи сега хубава нова количка. Гледам ги и в продавалника за някакви оферти, модели, че от баткото мина много време.
Вие какви сте си харесали, интересно ми е да разгледам и да чуя мнения  baby_neutral

# 653
  • Nova Zagora
За количка аз съм харесала ето тази   http://bebemax.eu/index.php?section=ITM&itemid=411
а моя мъж  тази   http://www.bebemarket.bg/bg/item/%D0%91%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88% … Design-12391.html

Общо взето количката е нещото за което най много спорим. Аз искам да е по неутрален цвят,а той иска да е ярка. аз искам да е с четири колела той иска триколка. и т.н.
Ще има доста да се обработваме,но накрая знам,че ще надвия Simple Smile

# 654
  • София
Ние сме си харесали ето тази:

http://www.hippoland.net/catalog/product/view/id/61547/s/cangaro … tegory/123456789/

В синьо,ходихме до Хиполенд и я видяхме и на живо,много ни харесва.
Само да добавя,че който си е избрал вече някакви продукти сега е момента Peace

На 22.ноември Хиполенд прави 25 години и ще направят 25% намаление на всички закупени в деня стоки

# 655
И аз ви чета от време на време, но съм затрупана с работа, не знам кога ще намеря време да почина и до кога ще се товаря толкова...
За покупките - стабилно пълня гардероба на неродена Пена, с бодита се заринах от промоциите по сайтовете, вече съм на летни рокли размер 3-6мес.  Laughing Поръчах и един комплект чаршафчета, че ми попаднаха изгодни от НМ и се заглеждам по шишетата, ама ще чакам Черния петък другата седмица за по-обемните неща. В тази връзка, в Петък на 22-ри ще има -25% в Хиполенд, сега ще им отворя страницата, ама все пак не ми се вярва дори с намалението да има нещо по-изгодно отколкото в английските сайтове.
За имената - ние бяхме готови с име още преди да знаем, че е девойка и вече ѝ говорим по име. Кратко е, не е кръстена на никой роднина, вдъхнови ни един старобългарски роман.  Heart Eyes
За мърдането - така се бунтува по цял ден, снощи най-после и баща ѝ я усети. Странното е, че за разлика от повечето бебета, които спират да мърдат ,когато някой друг си сложи ръка на корема, нашата мома се активизира, когато баща ѝ започне да ѝ говори. Милия снощи половин час говори как го била ритнала.  Heart Eyes
Онзи ден бях и на редовна консултация - 240гр. , 15.5см , буйна и дива!  Heart Eyes

# 656
Все още нищо не сме купили за бебето, а едва се въздържам Simple Smile Приятели обещаха да ни дадат количка, така че това ми отпада като ангажимент. Заглеждам кошарки и люлки, но на нищо конкретно не съм се спряла. Успокоявам се, че има време и че няма смисъл да трупам от сега.
Използвам случая да споделя за феталната ехокрадиография при д-р Спасов във Фемина - огледа всичко подробно, обяснява, въпреки че в голямата си част обясненията му ми звучаха непонятно. Крайното заключение е, че всичко е наред.
ira13 пожелавам и при вас всичко да е ок. Самият доктор ми се стори интелигентен, внимателен, говори малко по-тихо от необходимото, но категорично.

# 657
  • София
Момичета, тези линкове за детски стоки са много полезни. Аз се заглеждам по магазините много дискретно. Засега нищо не сме купували  ooooh!. Нали ми е първа бременност и то на доста зряла възраст, изведнъж станах суеверна. Живот и здраве, нека се роди бебето, пък креватче и количка ще купим за "нула време".
Г-жа Гертруда Смехуркова, твоете бебе е момиченце и вече е 240гр. , 15.5см. Браво, красавица!А аз съм едва в началото на 18 гест. седм. и още в началото на м. ноември на консултацията бебето ми беше 250 гр. при 12 см., с предположение за момче. Но полът със сигурност ще бъде установен една на феталната морфология.

# 658
Sisinka87 , jul_j, благодаря за линковете момичета, има много хубави модели и тези, които сте си харесали също са страхотни.
Само че да ви кажа аз не бих дала повече от 700-800 лв. за количка. Не знам, цени от рода на 1200-2000лв. просто ме изумяват. Не че няма да си отговаря на качеството, но за мен специално дори и да ги имам е безсмислено да ги давам. Плюс това от средния клас също има много удобни, красиви и леки модели.
Ние живеем на 4тия етаж без асаньор и количката, както и предишния път, ще стои долу на стълбите, вечер мъжа ми я качваше като си идваше от работа и слава богу никога не е имало проблем Peace.  Като знам и колко са разбити улиците, просто ще ми трябва и някоя с по големи и стабилни гуми.
ще продължавам да разглеждам  Simple Smile

# 659
  • Sofia
За раждането - ако е през деня, всички заедно ще ходим, а ако е през нощта, свеки живее на 5 минути от нас (за мое неудоволствие) и тя ще поеме дежурството при каката.

Покупки - имам доста неща от каката. Ако се окаже, че второто е момче, ще се наложи малко дрешки да донакупя. Кошарка купихме преди 2 месеца. Количката ми е проблем. Откраднаха ни лежащия кош от тавана, а вече е стар модел и не можем да намерим само кош, та май ще купуваме нова, но още не сме избрали.

И аз вече усещам лекичко бебето Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт