Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 17 та част

• 37 714
  • 777
  •   1
Отговори
# 345
Елфита, благодаря за бързия отговор.
И аз си помислих за отпуските първо, за да ми се вдигне базата. Все пак се надявах на по-благоприятен вариант или ако може да ми е като предходното майчинство размера на бъдещото. Сега с новата схема за 18 мес назад доста ще ми падне размера, но както и да е. Здрави само да сме.
Благодаря и хубав ден,
Поздрави

# 346
  • Пловдив
Все пак се надявах на по-благоприятен вариант или ако може да ми е като предходното майчинство размера на бъдещото.

Няма как да стане така при теб

# 347
Моля, да ме запишете в тази тема. Струва ми се доста полезна за бъдещи майчета като мен.

От 6 юни трябва да изляза в 45-дневния отпуск за подготовка за раждане. Терминът ми е на 21 юли. Бихте ли ми казали как да постъпя с годишния ми платен отпуск от 30 работни дни тази година? По-добре да го ползвам непосредствено преди 6 юни, ако не съм много фит, или да си го пазя за след майчинството?

Нали не изгаря натрупан отпуск в тази връзка?

# 348
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Моля, да ме запишете в тази тема. Струва ми се доста полезна за бъдещи майчета като мен.

От 6 юни трябва да изляза в 45-дневния отпуск за подготовка за раждане. Терминът ми е на 21 юли. Бихте ли ми казали как да постъпя с годишния ми платен отпуск от 30 работни дни тази година? По-добре да го ползвам непосредствено преди 6 юни, ако не съм много фит, или да си го пазя за след майчинството?

Нали не изгаря натрупан отпуск в тази връзка?

Запази го за след майчинството или го ползвай ако не ти дават болничен...не се губи  Peace

# 349
След като вдигнаха МРЗ на 340 здравната вноска от 20,16 лв. промени ли се?

# 350
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
След като вдигнаха МРЗ на 340 здравната вноска от 20,16 лв. промени ли се?

не, толкова е...

# 351
Здравейте.
Не знам дали за тук е въпросът ми, но ще го задам.
С проблемна бременнос съм и се налага да съм вкъщи. ЛКК би трябвало да ми продължат болничния от 19-ти март. Сега ми се обади АГ и ми каза, че комисията ще заседава на 21-ви март.
В този случай ЛКК ще имат ли право да ми издадат болничен с дата от 19-ти март /т.е. задна дата/?
Освен това ще мога да си го взема чак на 24-ти и да го представя евентуално на работодателя си на 25-ти март. Ще съм изпуснала ли 2-дн. срок за представяне /работни дни ли са тези 2 или календарни/? /т.е. датата на издаване от ЛКК коя ще бъде - 19-ти /от когато би трябвало да ми е болничния/ или 21-ви /когато ще заседават/ - ако изобщо могат да издават със задна дата, де.
Малко объркано стана, дано сте ме разбрали.
Благодаря предварително!

# 352
  • Пловдив
Здравейте.
Не знам дали за тук е въпросът ми, но ще го задам.
С проблемна бременнос съм и се налага да съм вкъщи. ЛКК би трябвало да ми продължат болничния от 19-ти март. Сега ми се обади АГ и ми каза, че комисията ще заседава на 21-ви март.
В този случай ЛКК ще имат ли право да ми издадат болничен с дата от 19-ти март /т.е. задна дата/?
Освен това ще мога да си го взема чак на 24-ти и да го представя евентуално на работодателя си на 25-ти март. Ще съм изпуснала ли 2-дн. срок за представяне? /т.е. датата на издаване от ЛКК коя ще бъде - 19-ти /от когато би трябвало да ми е болничния/ или 21-ви /когато ще заседават/ - ако изобщо могат да издават със задна дата, де.
Малко объркано стана, дано сте ме разбрали.
Благодаря предварително!

Да,може да ти издадат на 21 ви болничен от 19 ти.За работата гледаш датата на издаване,разбира се,т.е 21 ви.Ако не можеш да спазиш срока,се обади и устно уведоми в работата от кога ти е болничния и кога ще може да го занесеш.Или прати мъжа ти да го остави

# 353
Да,може да ти издадат на 21 ви болничен от 19 ти.За работата гледаш датата на издаване,разбира се,т.е 21 ви.Ако не можеш да спазиш срока,се обади и устно уведоми в работата от кога ти е болничния и кога ще може да го занесеш.Или прати мъжа ти да го остави

Много благодаря  Hug
Вече съм по-спокойна.

# 354
Моля някояпо наясно с нещата за съвет ! Относно болнични и найчински. Първо майчинските зависятли нещо от това колко болнични ще ползвам по време на бременността ? Ако да каква е връзката ? Второ колко ще са ми боличните и колки майчинските , като от месец съм на 8часови осигуровки, а до преди това съм била всена 4. Извинявам се ако има такава тема някъде. Нуждая се от спешен отговор... и ако може по просто казано

# 355
  • Пловдив
Ако 18 м преди болничния си осигурена на една и съща сума,болничния не влияе негативно на обезщетението ти за бр и раждане.Но при теб явно не е така и е добре да работиш колкото можеш повече.Освен ако не си фиктивно назначено,тогава по-добре болничен
Колко ще ти е болничния не мога да кажа.Гледат осигуровките ти 18 м назад.Щом си била на 4 ри часа си с малки осигуровки и болничния ще е малка сума

# 356
Предполагам 100 и няколко лева ще е болничния...а майчинските до колкото разбрах нямало как да са под 300 и нещо или се бъркам ? и не разбрах какво е значението на това колко болнични ще ползвам върху майчинските после ? на кофти работа съм и едва издържам , а съм в 4ти месец кажи речи

# 357
  • Пловдив
и не разбрах какво е значението на това колко болнични ще ползвам върху майчинските после ?

О,да,ти ще си на минималното майчинство 340 лв две години.Затова за теб няма значение болничните.Излизай смело в болничен и си почивай.Болничните имат значение за майка с обезщетение над миниалното

# 358
и не разбрах какво е значението на това колко болнични ще ползвам върху майчинските после ?

О,да,ти ще си на минималното майчинство 340 лв две години.Затова за теб няма значение болничните.Излизай смело в болничен и си почивай.Болничните имат значение за майка с обезщетение над миниалното

Този отговор чаках. Благодаря

# 359
  • Пловдив

Този отговор чаках. Благодаря

Grinning

Все пак,ако сега те осигуряват на нещо по-така и работиш докрая,обезщетението може и да не е минималното.Но едва ли ще е много над него.А и ти щом искаш болничен,значи болничен

Общи условия

Активация на акаунт