Математически турнири - 24

• 83 245
  • 731
  •   1
Отговори
# 555
Има ли вероятност в такъв случай, Коледното състезание да се състои на определената за това дата-14.12.2013 г,  и пак да си се води учебен ден?  Или задължително ще има промяна на датата?

# 556
Ant12, а знаеш ли кога ще се проведе то?  

За СМГ - събота, 30.11. от 13:00 ч.

Синът ми отказа да ходи защото на 1-ви, в неделя е на пробен и заяви, че можело само по едно състезание на седмица.  

Ant12, знаеш ли на какъв принцип е записването? Видях изброени няколко училиша в които се провежда, но също мернах резултат на детет от ЕСПА (в което училище състезанието май не се провежда)? Това значи ли че деца от други училища могат да бъдат записани да се явят в някое от училишата където IMAS се провежда? За тази година, предполагам е късно, но може да го плануваме за догодина, ако има как да се организираме.

Задачите са преведени на „чист” български език.

Не знам как става записването. Миналата година СМГ си бяха в СМГ, а 125-то и ЕСПА в 125-то. Предполагам, че организацията е била, чрез учителите по математика в тези училища.

Доколкото знам, г-н Димитър Димитров от 125-то, който „води” отбора на сегашния 7-ми клас, преподава и в ЕСПА и вероятно включването на ЕСПА е било, чрез него.

Миналата година ПЧМГ не участваха, но от kod разбрах, че тази година ще участват. Според мен, в случая с деца от други училища е най-добре първо да се попита в ПЧМГ. Те обикновено са любезни и отзивчиви, а и не вярвам в това състезание да има такова масово участие, че да го организират само за „техни” деца.

Това е хубаво състезание. Субективното ми мнение е че първите 20 задачи са сходни по трудност с Черноризеца, а последните 5 са една идея по-трудни, но: а) задачите са повече (25 vs. 20); б) времето е по-малко (75 vs. 90 мин.); в) последните 5 задачи са със свободен отговор, което изключва техниката да се провери, кой отговор пасва на решението.

# 557
Има ли вероятност в такъв случай, Коледното състезание да се състои на определената за това дата-14.12.2013 г,  и пак да си се води учебен ден?  Или задължително ще има промяна на датата?
Не. Обадих се да питам. Състезанието си остава на 14-ти. За първи и втори клас е от 8:30, а са останалите от 11:00.

# 558
Не. Обадих се да питам. Състезанието си остава на 14-ти. За първи и втори клас е от 8:30, а са останалите от 11:00.

Сърдечно ти благодаря!  bouquet  За нашето училище, беше написано ,че ще бъде от 10:00 до 12:00 ,. ( за първи клас става дума).ще проверя,дали и нашето е от 8:30 ч.

# 559

В такъв случай,на състезание ли да отиде детето или на училище? newsm78

Моята последна информация беше, че децата ще учат на 21.ХІІ,но сега, с измененията на ваканционните и учебните дни нямам представа какво ще се случи.

# 560
  • Варна
Интересно децата, които учат в училището, което е организатор на състезанието какво ще правят?
За Варна още няма данни на сайта на Славейков(там се провежда състезанието), но доколкото знам трябва да се проведе в един и същи ден за цялата страна.

# 561
Интересно децата, които учат в училището, което е организатор на състезанието какво ще правят?
За Варна още няма данни на сайта на Славейков(там се провежда състезанието), но доколкото знам трябва да се проведе в един и същи ден за цялата страна.
Проблемът не е само в това. В същия ден и час трябва да бъде проведена и олимпиадата по математика, а това засяга не само Славейков, а и всички останали училища.

# 562
За Коледното състезание се знае, че ще се проведе в няколко училища едно , от които е нашето. Хем ще Е на училище, хем ще е на състезание- като Наполеон Laughing

# 563
Възможно е като го обмислят по-добре, да променят решението. Искрено се надявам да не го направят на 15-ти, защото тогава няма да можем да участваме.
За сега обаче самите организатори, на които се обадих по телефона, ми казаха, че датата остава 14-ти.

# 564
Силно се надявам да не остане за неделя. Но не бих се учудила на нищо вече... Да попитам имащите опит в тези състезания- има ли регламентирана почивка за тези 120 минути или възможност за ходене до тоалетна, в случай на нужда Laughing

# 565
Да ама на 15-ти е олимпиадата по математика в София, а на 14-ти по история и физика.
Как децата хем ще учат, хем ще ходят на олимпиади в училище  Shocked

# 566
От Клисарова можеше да се очаква  #2gunfire #Cussing out

# 567
Да попитам за олимпиадата по математика на 15.12- - Варна, къде се провежда и как става записването.  Hug

# 568
Да попитам за олимпиадата по математика на 15.12- - Варна, къде се провежда и как става записването.  Hug
В училището на детето, което се записва при преподавателя си по математика. Ако е четвъртокласник - при класния си ръководител.

# 569
В училището на детето, което се записва при преподавателя си по математика. Ако е четвъртокласник - при класния си ръководител.

Благодаря,Дидева!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт