Алтернативни продукти за дамска хигиена- 5

• 95 465
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
Не още Laughing Чашката се разгъва, но не прави вакуум и протича, и взе да ми писва да се занимавам с нея. Изглежда ми трябва по-голяма и по-мека чашка, но реших, че няма да е МеЛуна. Между другото, пробвах с конец за зъби, вързан на пръстена - не ми беше удобно и не повторих.

# 211
моята пък мелуна още след 1вия цикъл се деформира и стана по-мека (класик е)

при мен също се качва адски много, с дълга дръжка е и едва-едва я стигам. Дума не може да стане да стискам дъното на чашата, дърпам, тя се разлива цялата, боли.
Абе засега не е готино Simple Smile

# 212
Аз не мога да установя...при изваждането усещам, че лесно става и най-вероятно не се получава този вакуум, който трябва ooooh! защото има и  по някоя друга капка изтичане. Забелязвам и че като почна да я вадя от едната страна е леко хлътнала навътре (там където съм я сгъвала), тоест пак се поразтворила, но не напълно  Confused Confused и вече накрая при изваждането (като е наполовина вънка) се чува звук и се разтваря на 100 процента  Joy
А за качването ви казах колко горе долу се качва...днес ми предстои пак слагане и ще съм повече време с нея навън та да видим до къде ще я докарам. Close

# 213
Аз сега за първи път съм с Мелуна. Моята е М Класик и имах всякакви проблеми с нея за тези 14 часа, през които я ползвам.

Снощи я сложих, но не можех да я натикам навътре, за да не ми убива (при опитите "на сухо" нямах такъв проблем) Thinking а тази чашка е една от най-късите, имайки предвид, че е с малко топче отдолу, а не някаква огромна дръжка... Та през интервал от 10 минути три пъти се връщах до тоалетната, за да я тикам, ръчкам навътре и най-накрая успях. Мисля, че всеки път, когато я изваждам, трябва да остана още минутка, за да я "довкарам".

Тази сутрин се събудих в блаженство. Hug Нямаше как да се сетя, че съм в цикъл (мисля, че това беше моментът, в който наум официално се обясних в любов на чашката си). Да ама, като отидох до тоалетна, се оказа, че е протекла (бях с ежедневна превръзка). Извадих я и видях как от едната страна е леко прегъната и оттам са се стичали работи. Чашката ми изглеждаше, все едно е била заклана. Също и двата пъти, през които я вадех, едната от дупчиците беше запушена.

Като цяло ваденето и поставянето на чашката засега ми отнема около 5 минути, като при изваждането боли. На вас колко време ви отнема "сменянето"? (трябва да се отърва от този глагол  Mr. Green)

# 214
Като цяло ваденето и поставянето на чашката засега ми отнема около 5 минути, като при изваждането боли. На вас колко време ви отнема "сменянето"? (трябва да се отърва от този глагол  Mr. Green)
10 сеунди Simple Smile От 1вия цикъл Simple Smile
Чак ме е яд, че преди години не си взех още, ами отложх да ми дойде пак музата  Mr. Green
Или съм случила на чашка.. макар и за 10 лв  Laughing

# 215
Аз още нямам цикъл  Crazy, но бързо се оправях и аз, 5 минути не е било  Grinning Ще свикнеш  Hug

# 216
  • Варна
И при мен не беше любов от пръв поглед.
В началото карах с чашка и превръзка и кървищата бяха разпределени по равно и на двете, усещах си чашката, пречеше ми, чак болеше понякога...
Много се ядосвах, но тъпо и упорито опитвах различни неща, защото се случваше да имам и безпроблемни дни, без да знам какво съм направила различно.
Така и не мога да кажа какво не съм правила както трябва, нещата се промениха неусетно.
Трябваха ми минимум 3-4 цикъла, докто се напаснем, но не съжалявам за положените усилия.
Все пак съвета ми е, ако толкова ви дразни и нервира да не се насилвате да карате от край до край с чашката. Изнервянето никак не помяга на правилното поставяне.
Освен това, ако човек очаква да го боли, неволно стяга мускулатурата си. А ако се повтори да боли 4-5 пъти при извършване на някакво действие, дори да не усещате че мислите за болката, тялото ви си я очаква.

И последен довод -   разтъпквате си новите обувки малко по малко, опитайте същото и с чашките  Joy

# 217
Благодаря, момичета. Отговорите ви ме окуражават.

Имам да се похваля - успях да си наглася чашката от първия път, така че да е навътре. И да, усетих как мускулите ми бяха напълно отпуснати и всичко си влезе спокойно.  Grinning

При ваденето обаче колкото и да щипя дъното, не мога да освободя вакуума, който определено усещам и може би затова "на излизане" е чувството е доста неприятно и боли. Всъщност на няколко пъти събирам смелост, докато я извадя, затова и отнема повече време. Следващия път ще пробвам да си мисля за нещо секси, май четох някъде назад в темата, че помагало... пък и добрата нагласа никога не пречи. Laughing

# 218
Благодаря, момичета. Отговорите ви ме окуражават.

Имам да се похваля - успях да си наглася чашката от първия път, така че да е навътре. И да, усетих как мускулите ми бяха напълно отпуснати и всичко си влезе спокойно.  Grinning

При ваденето обаче колкото и да щипя дъното, не мога да освободя вакуума, който определено усещам и може би затова "на излизане" е чувството е доста неприятно и боли. Всъщност на няколко пъти събирам смелост, докато я извадя, затова и отнема повече време. Следващия път ще пробвам да си мисля за нещо секси, май четох някъде назад в темата, че помагало... пък и добрата нагласа никога не пречи. Laughing
Като я вадиш лекичко натисни чашката да се освободи ваккума и излиза без проблем и болка Simple Smile

# 219
  • Варна

При мен мензис и секси са някак взаимноизключващи се.
Моето "щастливо място", което ми помага за релаксиране е тропически плаж. Лежа си точно там, където вълните галят брега и краката ми, а над мен е надвесена палмичка, подухва леeек ветрец и пухкави облачета пъплят по лазурното небе Simple Smile Помогна ми да преживея контракциите, помагаше ми и при боравенето с чашката  Joy

# 220
https://www.youtube.com/watch?v=ZufVZh39mns в което добре обяснява за различни причини защо чашката протича.

Гледах пак това клипче. При мен мисля, че се получава ситуацията от 3:09 мин. - леко не се разгъва до край от едната страна. Ще опитвам нейните 2 идеи за оправяне на този проблем. Приемам и съвети от дамите тук.

И друго - какво точно обяснява след 10:30 мин....мисля, че подразбрах, но все пак да се консултирам  newsm78

# 221
И друго - какво точно обяснява след 10:30 мин....мисля, че подразбрах, но все пак да се консултирам  newsm78
Обяснява за това как шийката на матката (откъдето тече менструалната кръв) понякога слиза доста надолу по време на цикъл и се оказва, че сме сложили чашката си над или до нея.. и така чашката не улавя течността. Затова трябва да проверим с пръст къде е шийката на матката (усеща се като бучка или топче) и да си нагласим чашката по нея.

Скрит текст:
Тази картинка е на тампон, но същото важи и за чашката - може да застане до маточната шийка (при някои жени маточната шийка може да е много по-ниско).

Последна редакция: сб, 01 фев 2014, 13:24 от Ели С.

# 222
Да, подразбрала съм значи, ама това за проверката с пръст не съм го схванала...не ми се вижда обаче хубаво  Confused Не е ли доста по навътре шийката? Винаги съм се чудела и при гинеколозите как уж я виждат само с просто око, без колпоскоп...
Това с опипването лично аз не бих го направила Close

# 223
Аз съм го правила, така разбрах, че не ми е разгъната чашката първия път. Ще пробвам да я отварям, преди да я пъхна изцяло.
Моята чашка вече стои сплескана, като я извадя.

# 224
  • София
Да, подразбрала съм значи, ама това за проверката с пръст не съм го схванала...не ми се вижда обаче хубаво  Confused Не е ли доста по навътре шийката? Винаги съм се чудела и при гинеколозите как уж я виждат само с просто око, без колпоскоп...
Това с опипването лично аз не бих го направила Close
Shocked
Колко по-нагоре да е? Една или две педи? #Cussing out
Шийката не е микроскопична все пак.
Чудя се как изобщо искате да позлвате алтернативни продукти, ако не познавате анатомията си.
Ако не ви се чете и ограмотява, ползвайте си превръзки.

Общи условия

Активация на акаунт