Алтернативни продукти за дамска хигиена- 5

• 95 477
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
При мен като направи вакуум сама си се дръпва навътре някак си... И когато прелива усещам нещо като гъдел и балончета да излизат и вече съм наясно какво става Crazy Имам един период между 17:00 и 19:00 ч., в който чашката ми прелива по 1-2 пъти и на втория, и на третия ден от цикъла. През другото време е ок. Явно трябва нещо по обемисто да си поръчам за тези дни  Crossing Arms

Бухтичка, какво стана с твоя лейдикъп, че мина на фльоркъп?

# 511
Нищо не е станало, просто любопитство ме тресеше да пробвам нещо друго  Mr. Green По принцип ми се иска май да пробвам някаква по-мека чашка, но пък сега като ми пропусна на последния цикъл се замислих дали не ми трябва по-твърда всъщност  newsm78 Но ме страх, че с по-твърдата ще ми е трудно да пишкам...май си е идеална моята  Mr. Green

# 512
че тя фльоркъп я дават една от най-твърдите по ревютата. Аз от вчера съм така -  #Cussing out защото си препекох мелуната. Изгледах всички клипчета в ютуба, прочетох към 10-15 ревюта, гледах адски много снимки - и накрая и аз си поръчах малка фльоркъп - пък каквото стане. Момичето от магазина ме увери, че са еднакви по твърдост класическа Мелуна и фльоркъп.

# 513
"Фльокване" Simple Smile не чувам, но като придръпна чашката и усещам съпротивление, но след няколко минути усещам, как почва да тече, но не усещам да се е развалил вакуума. Това се случва в силните дни на цикъла.
Ще пробвам тогава с по-голяма чашка. Няма да се отказвам.

# 514
Момичета, а какво казват вашите АГ за тези чашки?

п.с качва ли ви се винаги малко нагоре? При мен все се качва, може да е с малко, но никога не е там, където я оставям...та затова си мисля, че този "вакуум" май не го правя точно  newsm78

# 515
Нямам мой аг, но и да имах-нямаше да обсъждам с него това.

# 516
  • София
Защо нямаш личен АГ лекар и защо не би обсъждала с него/нея този въпрос?

# 517
Аз не бих обсъждала чашката с лекар, освен ако не го считаш за проблем. Все едно да обсъждам тампони или превръзки да си купувам.

# 518
Аз пък бих питала моя АГ, а и дори да не е моя, какво мисли по принцип за чашките.

# 519
  • Варна
Преди година питах моя какво му е мнението за менструалните чашки и чух "за кое?" .. Доста добър специалист е, но не беше чувал. След като му обясних за какво иде реч с 2-3 думи, каза, че ще се образова по въпроса. За мен има резон в това да се допиташ до АГ за това. Както и за това дали тампони или превръзки. Чела съм мнения относно това колко непрепоръчителни били тампоните, та не е въпрос само на удобство и комфорт.

# 520
  • Варна
Аз пък, преди известно време говорих с позната гинеколожка, която обясняваше, че напоследък има много случаи на жени с алергични реакции и след разпит, обикновено се оказва, че ползват Олуейс.

Приятел-гинеколог не беше чувал за чашки, когато аз вземах моята. Жена му изрично го пита дали смята, че може да са опасни. 3-4 г. по-късно още не се е наканила да си вземе, но и той не я е отказвал (по 2-3 пъти в годината повдигаме разговора по разни причини, последния път беше пак по повод на алергиите)

# 521
Защо нямаш личен АГ лекар и защо не би обсъждала с него/нея този въпрос?

Ако имам проблем, харесвам си някой със сравнително добри мнения и отивам. Имаше един, който бях харесала и бях ходила при него 3 пъти, но се преместих в друг квартал и не бих се разкарвала до там сега. После ходих при един, при който ме пратиха от частната застраховка, който ме наплаши, че няма да мога да забременея.  ooooh! На другия месец бях бременна и вече имах АГ, много я харесвам, но тя пък поема само бременни, не се занимава с обикновени хора Laughing Та след раждането - пак нямам. Като се наканя за цитонамазка, ще си харесам някой от клиниката до нас.  Simple Smile
А не бих обсъждала, защото не мисля, че има какво да му обсъждам, това е най-безопасният начин за справяне с цикъла, ако е качествена чашка от медицински силикон. Simple Smile

# 522
  • Варна
И моята АГ ме изгледа малко стреснато, като казах, че вече съм с чашка и каза "щом ти е удобно...". Не знам дали може да се очаква някакво особено мнение и съвет от хора, било то и специалисти, които нямат преки впечатления...

Kölsches Mädel, явно на повечето от нас ни трябва по-голяма за силните дни Peace

# 523
Здравейте, момичета!
От доста време "надничам" в темата и накрая реших да споделя.
Искам да ползвам чашка, мисля, че добре ще се "сработим" с нея, НО.....
Имам ужасен цикъл - и като времетраене /8-9/ дена и като обилност. Четох за различните марки, явно ще ми трябва по-голям размер. /Родила съм две деца/.
Първото ми притеснение, че от втори до четвърти ден от цикъла, имам съсиреци, поради това ползвам тампони + превръзка, защото иначе ще съм омазана до ушите. Тампон и превръзка сменям на 1-2 часа максимум. В този случай мога ли да ползвам чашка?
Второто ми притеснение е относно почистването на чашката между две смени. В офиса например нямаме чешма в тоалетната, т. е. аз няма как да я изплакна за да я сложа отново. Вие как се справяте с това? Прочетох, че някой беше писал, че влиза в тоалетната със шишенце с вода, ама нещо не ми се нрави това.....Същото важи и за обществената тоалентна /например в МОЛ/.
Благодаря предварително за всички мнения и съвети, виждам, че сте много отзивчиви!  Hug

# 524
Можеш да си вземеш дезинфекциращи кърпички - примерно - http://lila.bg/accessories-22/mini-pack-wetwipes.html

Иначе за обилността на цикъла - не знам, ако има някой с подобен, може да ти каже как да постъпиш  Hug

Общи условия

Активация на акаунт