Алтернативни продукти за дамска хигиена- 5

• 95 424
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Melodiq, ако ти се купува нова вземи си, но според мен не е толкова притеснително. Моята си я почиствам с четчица за почистване на междузъбното пространнство, имам си специална отделена само за това, и в дупките на чашката почиства идеално. Не съм забелязала да остава нещо или пък да ми прави проблеми.

Иначе изварявам преди ползване, а след само я изкисвам в дезинфектант. duhi_puhi, на теб не ти ли дразнят остатъците от препарата? Веднъж пробвах да я дезинфекцирам с моите таблетки, измих я преди да я сложа, но ми дразнеше, въпреки че таблетките ми са за бебешки прибори и подобни.

# 136
Нищо не ми дразни, после я мия доста време под гореща течаща вода Simple Smile
В момента ми е 4ти цикъл с чашката.. и така се случва, че всички са ми в Бургас (демек не вкъщи)  Laughing Мега много съм доволна  Hug
Слагам ежедневна превръзка за всеки случай, но общо взето няма нужда от нея Simple Smile

# 137
  • Варна
Значи може да пробвам с въпросния дезинфектант след като си свърша таблетките. Simple Smile

# 138
 Аз да ви споделя за гъбите, нали ми пристигнаха чак на края на миналия цикъл и не можах да ги ползвам почти. Този път ми дойде на бъдни вечер  Mr. Green Аз понеже не бях вкъщи сложих направо голямата гъба, защото идея си нямам колко попиват и колко време мога да стоя с нея. Ползвах я тогава и на следващия ден на Коледа, само с голямата. Вече след това усетих, че май няма нужда от нея и минах на средната, а днес направо малката сложих. Този месец изобщо не съм си ползвала чашката, това не ми се е случвало откакто я имам. Но исках да разбера възможно най-много за гъбите. И като цяло съм много доволна. Това, което ми харесва е, че се слагат по-лесно и няма как да объркаш. Също така за всичките дни не съм имала протичане нито веднъж. Нито капка. Мога да си ходя без никаква превръзка. А това с чашката не ми е възможно. При самото вадене и слагане остава някаква кръв и винаги имам някакво малко зацапване след като я сложа. С гъбите няма нищо, дори капка. И като цяло доста побират, спокойно си ги носих по 4-5 часа поне първите дни, а тогава ми е доста силно.
Като отрицателни страни мога да кажа, че малко по-трудно се чистят. По поливин час ги мия на мивката, което за навън примерно е съвсем неудобно поне за първите дни, когато сериозно се цапат. Чашката в това отношение по-лесно се мие.
Другия месец ще ги комбинирам с чашката сигурно.

# 139
бухтичке,ти много ме заинтригува с тия гъби.колко са големи,как ги вадиш и слагаш и като тези на този сайт ли са? http://www.meluna.org/epages/63898218.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shop … tiner__SoftTampon

аз от чашката ми до последно не бях доволна и след акто преди три нощи се събудих обляна в кръв и я махнах по нощите,а рано сутринта детето беше в тоалетната и я е набарало,а след това изчезна безследно съм в разлисли с какво да я сменя.май ще пробвам друга марка и модел (много добри отзиви прочетох тук за софт моделите) и сега гъбите ми влязоха в главата.мисля с тия два продукта да пробвам. чудя се след като толкова много ми пропускаше,а беше голям размер (раждала съм вагинално и съм на 33 години) какъв номер да избера? по-вероятно е да ми е била малка или голяма?

# 140
Фиона, от морските гъби имам, като жълтите на линка. Размерите са три и аз взех от трите по един. Голямата е 8-9 см., средната е 6-7, а малката е 3-4 см. За слагането ги мокря, изстисквам добра и ги пъхам. Колкото и докъдето влязат. За ваденето понякога влизат малко по навътре и се налага малко да напъна и да ги избутам докато мога да ги хвана добре. Но проблеми не съм имала.
Относно чашката аз моята така и не започнах да я ползвам през нощта. Имах проблем с протичане също в началото и от тогава се отказах. Ползвам обикновени тампони, защото хич не ми се рискува. Според мен има вероятност да се размести чашката ако стои по-дълго и в зависимост от позициите, които тялото ти заема.

# 141
Аз си я ползвам денонощно от първия път Simple Smile и въпреки ме е мега немаркова, нощем си е ок. Само в най-течливия ден си я сменям веднъж към 3-4 иначе чак сутринта.
И не е нощем като да не ставам или да не се въртя - дребната я обслужвам по различни направления поне 10 пъти нощем Simple Smile
Ха, като ви чета чак се кефя как съм се улучила от раз.

# 142
Добре, аз съм ядосана. Чашката не се разгъва. Втори цикъл ми е, откакто я имам и много държа да я ползвам, защото не мога да си позволя да изляза навън само с текстилните превръзки.
Сега обмислям да поръчам директно от Германия малка чашка, но се чудя - S, Mini S или комплект от двете да взема.

# 143
Добре, аз съм ядосана. Чашката не се разгъва. Втори цикъл ми е, откакто я имам и много държа да я ползвам, защото не мога да си позволя да изляза навън само с текстилните превръзки.
Сега обмислям да поръчам директно от Германия малка чашка, но се чудя - S, Mini S или комплект от двете да взема.

и как позна,че не се разгъва? аз още не съм сигурна как да разбера това нещо:( брей висше образование щях да завърша с толкова умуване по тази чашка!

# 144
Фиона, като я поставя, проверявам с пръст - свивката, която съм направила, за да я поставя, си стои.

# 145
  • София
бонбонбон, пробва ли да използваш друг начин на сгъване? Много често това е проблемът.

# 146
С другите начини трудно я поставям  Tired Ползвам този, при който се сгъва като лале. Технически трябва само ръбът е прегънат и да нямам проблем, обаче нъцки - докато я поставя, сгъвката минава по цялата дължина и така остава. Усещам страшно много място за разгъване, като проверявам, но просто не иска да се разгъне. Мислех, че диаметърът на чашката ще е проблем, но май по-скоро вместимостта е. Затова се чудя дали да не взема някой от мини размерите - те са със същия диаметър, но по-плитки.

# 147
  • Варна
бонбонбон, според мен проблемът не е в размера, може би я сгъваш прекалено навътре към центъра и затова не се отваря. Пробвай да я стиснеш отстрани на гънката, за да се разтвори, и/ или я извади и я прегъни по-малко. Пробвай и друг ъгъл на поставяне, може би я слагаш прекалено напреки. Друго, което на мен ми помага, е, да я пусна да се отваря още когато около 1-2 см са навън, така я намествам и завъртам по-лесно, тя после се качва докъдето трябва. Не се отказвай, ще й хванеш цаката.  Peace

# 148
http://www.youtube.com/watch?v=QfHF0p7X4MI

Това ли е горе долу начинът, по който вие ги поставяте  Rolling Eyes
Притеснява ме "колко ниско" трябва да е поставена...докато покрие дръжката или още по навътре  Thinking

# 149
Моята я пъхам точно там, където дръжката се съединява с чашката. За няколко минути влиза мъничко по-навътре и дръжката се скрива. Моята дръжка е халкичка.
Нещо друго ми мина през ума, другите марки чашки дали са по-меки?
П.П. И я слагам по начина на 1.08-1.09 минута. А тя вътре се "досгъва" по начина около 0.55-1.00 минута.

Общи условия

Активация на акаунт