Хитринки за всякакъв случай - тема 9

• 82 903
  • 721
  •   1
Отговори
# 90
  • София
За това със содата знам, че е много ефикасно, когато се носят обувките със содата вътре. Включително, може да се наръсят и чорапите. Така се ходи по-дълго време. Но ако през деня се събувате, не е удобно.

+1  newsm10 Потвърждавам и аз за содата. резултатите са много добри. Simple Smile

# 91
Тъй като краката при хората са различни откъм потене понякога може да се получи такава миризма от спарване -ако материала от който са направени не диша добре.
Срещу влага се слага талк или нещо такова - в пудрите мисля че се съдържа -може и бебешка пудра.
В момента в кутиите за обувки вместо едновремешните пликчета с топчета срещу влага лепят една зелена лепенка.Ако някъде има подобни вътре в обувката биха имали ефект.
Според мен с етерични масла по капка на обувка ще заухаят добре. Ментовото е много свежо,лавандула - според това кой каквото харесва.Пък и ще се получи ароматерапия. Има масла които действат и антимикотично -така че 2в1 Simple Smile
 Ароматизираните стелки също.

# 92
  • София
Според мен с етерични масла по капка на обувка ще заухаят добре. Ментовото е много свежо,лавандула - според това кой каквото харесва.Пък и ще се получи ароматерапия. Има масла които действат и антимикотично -така че 2в1 Simple Smile

А от къде се купуват? Предпочитам да "пипна" на живо, а не да поръчвам от интернет. И второто не го изключвам като възможност, но след като знам точно какво искам.  Wink

# 93
  • в огледалото на живота

А от къде се купуват? Предпочитам да "пипна" на живо, а не да поръчвам от интернет. И второто не го изключвам като възможност, но след като знам точно какво искам.  Wink
От дрогерия или аптека.
Не етерично,а базово масло търси:лимоново,лавандулово,грейпфрут.
Не са скъпи,4,5лв шишенце от 10мл.
Ето примерен сайт с такива да се ориентираш:

http://www.rivana.eu/shop/index.php?route=product/category&path=59

# 94
  • София
Благодаря!   bouquet

# 95
Момичета не знам дали тук му е мястото, но имам въпрос. От известно време търся кухненски диспенсър за фолио и хартия. Попаднах на това- http://olele.bg/index.php?id_product=440&controller=product&id_lang=2. Според вас дали ще е удобно, заема ли много място?
Търсих тема за домашни потреби или за прибори/ уреди, които улесняват работата в домакинството, но не намерих. Извинявам се ако питането ми не е на място.

# 96
  • в огледалото на живота
Момичета не знам дали тук му е мястото, но имам въпрос. От известно време търся кухненски диспенсър за фолио и хартия. Попаднах на това- http://olele.bg/index.php?id_product=440&controller=product&id_lang=2. Според вас дали ще е удобно, заема ли много място?
Търсих тема за домашни потреби или за прибори/ уреди, които улесняват работата в домакинството, но не намерих. Извинявам се ако питането ми не е на място.
Много удобно-3в 1  Peace
Едва ли ще заема повече място от стандартните стойки единични такива.

# 97
  • София
gangnam style, много е удобен диспенсъра. Недостатъка му е, че е пластмасов и пожълтява с времето.

# 98
Благодаря ви момичета за отзивите. Сигурно ще си го поръчам. Мен точно това ме смущаваше- качеството на пластмасата и съответно пожълтяването, но няма и нищо вечно все пак.
Междудругото темета е много интересна и полезна и с радост ще я следя. Относно изпотяването на краката да кажа, че моят човек също ползва пудра за крака, ръси я директно в чорапа и го обува. Докато стигне до обувките си- по целият коридор оставя стъпки от пудра и на края на деня излиза, че все пак пудрата не е задържала краката му достатъчно сухи. Препоръчаха ми един спрей на българската фирма Биотрейд, а самият спрей се казва Одорекс. Имало спрей за крака и за подмишници. Много хубави отзиви съм чувала, като за спрей е малко скъпичък- мисля, че беше около 13 лв, но си заслужавало. Не съм го купувала още и лични впечатления не мога да кажа. На същата фирма ползвам серия с/у акне и съм възхитена от резултата, така че предполагам, че и спрей за крака ще е много добър. Не ми се слагат линкове, да не излезе рекламата, който иска да го види, да ми пише на лични.
  bouquet Хубав и усмихнат ден дами.

# 99
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
Някои хитринки които аз използвам-почти съм сигурна че са писано , но все пак да ги кажа отново
1.За да станат пържените кюфтета по пухкави и по сочни на 500 гр кайма сложете 1-2 яйца, като предварително разбиете белтъка на сняг а към жълтъка добавете 20 мл бира.Хубаво е каймата да отлежи няколко часа
2.Преди печене или пържене на месо изстискайте върху него лимонов сок и оставете да престои.Месото става много крехко.
3.Мивката-алпака я избърсвам със сол- става чиста и блестяща
4.Когато пържа риба или нещо друго ,което много мирише ,след това слагам в/и котлона малко канела

bouquet

# 100
Момичета, споделете своите хитринки за организация на минималистичното пространство в купето на колата. Моята, признавам, не е от малките и въпреки това е винаги в тотален безпорядък.  Embarassed
Най са ми проблемни СД-тата, не мога да им намеря подходящо място, така че хем да са ми под ръка, хем да са подредени и да не пречат.
Другият вечен проблем - къде събирате разните боклучета ? Аз се сещам за 2 варианта - в малко пликче, закачено на мигача (това не ми допада, пречи ми) или в пластмасова чашка, поставена в отделението за чаши (така пък са видими и пак се дразня).
Мммммм, с нетърпение очаквам коментарите и съветите ви.  smile3525

# 101
Дисковете според мен заемат най-малко място на сенника.
Като този има в магазините за  1 лв.

За боклуци ползвам пепелника, но съм непушач.

# 102
За болуците - малко пликче в джоба на вратата (ако имаш такъв) - слизайки, само грабваш пликчето.
Аз бих помислила вариант да заменя досковете с флашка. Ако позволява радиото ти такава опция, продават се едни адаптори, които се включват в запалката.

# 103
  • София
С флашка е по-добре, с метода от горепоказаните снимки дискоевте се надраскват от постоянното вадене и слагане.
Ето нещо интересно за цветята ТУК

# 104
За дисковете ползвам калъф който събира 12 диска и го държа в подлакътника, а за боклучета чаша за кафе с капаче.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт