Хитринки за всякакъв случай - тема 9

• 81 615
  • 721
  •   1
Отговори
# 45
  • в огледалото на живота
А тези аромати от къде се купуват?
Във всяка една аптека или дрогерия можеш да откриеш такива.
Средно около 4,5 лв за 10мл.шишенце.

# 46

Благодаря!

# 47
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ

Благодаря!
Ще можели да ми разясните само -тези мерки които са дали за под ли са или за шише и да пръскаш по мебелите . мен ме интересува и искам да си направя в голямо шише и да си чистя пода да слагам в кофата примерно по 2 капачки

# 48
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
На скоро правех освежителен ремонт в къщи и кофите от латекс (8.5л) измих много бобре и от вътре и отвън ги облепих с весели и красиви хартии ( или шарени найлони примерно ) и сега станаха страхотни кошове за детските шалове шапки и ръкавички - единя кош е за сина ми а други я за дъщеря ми

# 49
.....
Ще можели да ми разясните само -тези мерки които са дали за под ли са или за шише и да пръскаш по мебелите . мен ме интересува и искам да си направя в голямо шише и да си чистя пода да слагам в кофата примерно по 2 капачки

Така както го разбирам - правиш си го в шише с пулвелизатор, пръскаш по пода и после чистиш с чиста кърпа или сух моп.

# 50
Здравейте! Купих си чисто нов телефон Нокиа, целият жълт и му взех един кожен калъф. Вечерта видях, че целия телефон се е боядисал по ръбовете в черно. Направо ми се доплака. Пробвах с какво ли не - спирт, магическа гъба, микрофибърна кърпа и Клийн, гумичка за моливи, дори и с лакочистител- нищо не стана. Прочетох за Медикс за пластмаса, Доместос , Меглио и Циф...Най-вероятно ще пробвам и с тях. Не знам с какво друго да опитам. Вие имате ли някакви идейки?

# 51
  • Русе
Някой да знае  с какво се изчистват петна от черните капки за нос/коларгол май се казваха/ от риза полиестер, че голямата ми щерка си е изцапала ризата от униформата и сега ми иде да се гръмна. Вчера я натърках със сапуна с гов жлъчка, който ми е изчиствал перманентен маркер и днес я изпрах  в пералнята, но петната стоят. По-скоро са като точици, кихнала ли е де да знам.
Момичета помагайте

# 52
Някой да знае  с какво се изчистват петна от черните капки за нос/коларгол май се казваха/ от риза полиестер, че голямата ми щерка си е изцапала ризата от униформата и сега ми иде да се гръмна. Вчера я натърках със сапуна с гов жлъчка, който ми е изчиствал перманентен маркер и днес я изпрах  в пералнята, но петната стоят. По-скоро са като точици, кихнала ли е де да знам.
Момичета помагайте
Спот на Перлис за петна пробвала ли си?

# 53
  • Русе
Не обаче имах спот на max clean и много не се справяше даже още имам де, то тия черните капки нямат изпиране. Продължавам с опитите - сега една позната ми каза да пробвам с Меглио

# 54
Меглиото помага.Пробвай с лимонов сок или има едни сапуни за петна Криспа или други.Вениш ..
Когато има петно винаги първо пробвам със студена вода ,после студена вода и обикновен сапун има едни дребни турски -понякога вършат идеалн аработа и за бързо,като го пусна с петното  праха понякога го капсулова и не излиза.

# 55
Коларгол съдържа йод.Това намерих:
Петната се намокрят със студена вода и се трият с нишесте. Това се повтаря няколко пъти до пълното изчезване на петната. Почистеното място се изпира грижливо с хладка вода и сапун, а после се изплаква със студена вода.
От руски - нишесте, разтворено с вода се нанася на петното, петното се оцветява във виолетово и след това се изпира със сапун.
друг начин-петното се посипва със сода бикарбонат , залива се с оцет и се оставя така 10-12 часа, следва изпиране.

# 56
Коларгол съдържа йод.Това намерих:
Петната се намокрят със студена вода и се трият с нишесте. Това се повтаря няколко пъти до пълното изчезване на петната. Почистеното място се изпира грижливо с хладка вода и сапун, а после се изплаква със студена вода.
Съдържа и сребърен нитрат.  Peace

# 57
  • София
И дано се изпере Коларгола, че навремето майка ми не можа с нищо да се справи... Много ще ми е полезно да знам дали нещо работи.

# 58
  • Русе
Меглиото не помогна нито сапун за петна Cry Мерси за съветите момичета сега ще пробвам с нишесте и сода, ако успея с нещо непременно ще докладвам. Ако беше друга дреха нямаше да ме е яд и щеше да остане за домашна или да я хвърля ама ризата от униформата.....сега нямам търпение да стане 5 часа да взема щерката да я видя да не е оцапала и другата риза, уф....то не виновно детето

# 59
Коларгол съм почиствала с лимонтозу. Докато е още мокро се наръсва обилно и след 30 минути се изпира с хладка вода и домашен сапун. За третирано вече не знам дали ще има ефект.

Общи условия

Активация на акаунт