Хитринки за всякакъв случай - тема 9

• 82 447
  • 721
  •   1
Отговори
# 405
  • оттам, откъдето започва България
да споделя една хитринка за бърсане на прах от мебелите. В празно шише с пулверизатор се изсипва шампоан около 2 пръста и след това се долива вода -около 4 пръста ( да не се разрежда много) разклаща се и с него се пръскат мебелите и след това се подсушава с микрофиберна кърпа . Държи праха на страна поне 4-5 дена иначе всеки ден си личеше че има прах по секцията
Не е ли проблем мокренето на мебелите с вода?  newsm78

# 406
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
ТЕ НЕ СЕ МОКРаТ А СЕ ПРЪСКАТ С ПУЛВЕРИЗАТОР И ВЕДНАГА минаваш с микрофиберна кърпа и забърсваш  Peace

# 407
 да се оплача, че при мен резултат с топките нямаше Cry
изпрах ги на деликатна програма,извадих ги и не стига ,че капеше вода,а и по-зле бяха...ядосах се и ги хакнах на центрофуга-най-вис0ката ,която имам. Резултата беше плачевен,понадърпах ги ,поизтупах ги и ги оставих да се оправят   Crossing Arms сега,не че не стават,но не е това,което очаквах...

за тези ,които имат термо кана и реотана е в бигор-пакет лимонтузу с вода(да покрие реотана),пуска се каната да заври и бигора пада -пробвано!

# 408
Аз не мога да си обясня защо моите якета с пух се съсипаха, а същите като марка и модел на моя приятелка са ок?
Става дума за детски якета с пух.
Прани са еднакво, без машинно сушене.

# 409
Аз съм прала многократно мое яке с пух и на мъжо също. Нищо им няма. С  течен препарат на ежедневна програма с центрофуга 800, може и повече да съм пуснала някой път. Даже в началото и без топки. Обаче детето има едно, което след пране става ужасно- понеже няма шевове за разпределят пуха, той се събира в долния край на якето и ръкавите. Голямо чепкане пада още докато съхне и след това също. Обаче си се намества Crazy

# 410
Ние един спален чувал съсипахме с пране . Пуха се размести  newsm78, тъкмо се бях навила да взема тенис топки , но изрично казаха на в сушилня за да върви равномерно и бавно и да суши едновременно . ако излезе мокро едва ли ще има полза. Някой със сушилня да каже, дали ще се върне пуха по джобчетата ако го пусна , защото нямам , но имаме позната ,която мога да помоля да го пусне , да знам дали има смисъл да я занимаваме жената.

# 411
Мога ли да спася и как дреха,на която е "лепната" ютия? Не е изгорено,на пипане платът е същия
/т.е. не се е втвърдил/,но ютията личи.

Според химици - няма начин напълно да се оправи, но можеш да оставиш малко мляко да прокисне, да го разредиш със същото количество ( не на око, а мери) вода и в получения разтвор да кисне само петното  поне една нощ.
Не е мое мнение, на химик е, аз само предавам.

# 412
не съм имала проблеми с пране на пухено яке в пералня с центрофуга от 800 оборота, освен, че част от перата излизаха през шевовете с дръжките напред

# 413
Здравейте, искам да си почистя резервоарчето на един уред за готвене на пюрета от котлен камък, в упътването пише че се чисти с бял оцет, това какъв оцет е и къде мога да го намеря ? newsm78

# 414
Rali* , с всякакъв ощет ще стане, има и препарат/малко пакетче с прах/ против котлен камък.

# 415
  • Cyberspace
Здравейте, искам да си почистя резервоарчето на един уред за готвене на пюрета от котлен камък, в упътването пише че се чисти с бял оцет, това какъв оцет е и къде мога да го намеря ? newsm78

Тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=705964.0 обсъждат точно това, ако искаш виж темата, доколкото рабрах, има такъв в ДМ.

# 416
  • в огледалото на живота
Провери в DM
Такъв съм засичала преди време:
Скрит текст:

# 417
Благодаря за бързите отговори!   bouquet
Ще пробвам с обикновен първо , ако не ще ходя до ДМ.
Хубав ден!  Wink

# 418

ябълков оцет е и го има в почти всички хранителни магазини

# 419

Общи условия

Активация на акаунт