Пости 2013/2014 - 3 тема

• 54 901
  • 685
  •   1
Отговори
# 540
Според тази рецепта овесено кисело мляко може да се направи и без закваска, подобно на принципа на хляба с квас, ето на който му е интересно http://scandifoodie.blogspot.ca/2012/03/home-made-oat-berry-yoghurt.html. Аз лично не съм пробвала Peace

# 541

Галче, а ще можеш ли да преведеш по-важното от рецептата?

Смятам да си направя утре овесено млекце по рецептата на дядо хаджия Laughing
После може и да пробвам и с кисело. В камерата на хладилника имам едни забравени боровинки, а като гледам рецептата - спокойно могат да влязат в употреба.

# 542
  • София
Според тази рецепта овесено кисело мляко може да се направи и без закваска, подобно на принципа на хляба с квас, ето на който му е интересно http://scandifoodie.blogspot.ca/2012/03/home-made-oat-berry-yoghurt.html. Аз лично не съм пробвала Peace

По принцип при мен от овесените ядки, които аз купувам много трудно ми се развива кваса. Трябва или да почна да правя квас от брашно и след това да го примеся със смляния овес или пък да чакам понякога цяла седмица.

Това кисело мляко е направено с пробиотика. И независимо от това, чак след третия или четвъртия ден придобива вкуса на кисело мляко.

Днес или утре с него ще правя содена питка.

# 543

Моят картофен питкохляб. Още днес : салата запарени листа от червено цвекло със олио и лимон + пържени червени чушки/пиперки.

# 544

adelinda, хлябът изглежда фантастично!
Моля те, сподели рецептата.

# 545
Мерси Simple Smile По тази рецепта : http://www.menumag.bg/recepta/ruski-kartofen-hlyab но само с бяло брашно , защото вече нямам доверие на другите , без подправки и оформено като питка .

# 546
  • София
adelinda, благодаря ти за тази рецепта!   bouquet

# 547
Дайте идея какво да правя с 2 консерви боб  Crazy

# 548
  • по пътя
Дайте идея какво да правя с 2 консерви боб  Crazy
Аз ще правя едни пълнени зелеви сърмички с боб от консерва с лютеница, има много хубави рецепти за бобени салати.Миналата година пълнените сушени чушки с боб станаха добри-не знам с боб от консерва дали ще се получи.

# 549
И аз търся съвет. На Бъдни вечер ще посрещам близки и ще правя щрудел с ябълки. Проблема е, че единият ми гост не обича канела, а тя си е (поне за мен) основна подправка за щтрудела.
Имате ли идея с какво бих могла да я заместа, така че щтрудела да е ароматен и вкусен?

# 550

Сещам се за ванилия, лимонов или ромов аромат. Grinning

# 551
Да, за тези си мислех, ама пусто като ме влече канелата  Laughing ...
Вероятно на ванилията ще заложа, че има по-"топъл" аромат.

Скрит текст:
Много ти е сладка кукличката, само за гушкане е  Grinning

# 552
  • София

Мдааа ... ама едва остана да я снимам бе. Та...моля заповядайте содена питка с ... овесено кисело млякоооо. Ейййй направо ви казвам неповторима е.

Дайте идея какво да правя с 2 консерви боб  Crazy

Ами какво. Салата например с печени чушки и лук. Или пък ако си спомняш преди време тука обсъждахме бобения хумус, а пък по-напред съм дал едни бобени кюфтета с булгур.

И аз търся съвет. На Бъдни вечер ще посрещам близки и ще правя щрудел с ябълки. Проблема е, че единият ми гост не обича канела, а тя си е (поне за мен) основна подправка за щтрудела.
Имате ли идея с какво бих могла да я заместа, така че щтрудела да е ароматен и вкусен?

Щрудела ще си е вкусен и без канела, ама за аромата пробвай да  заместиш канелата с карамфил. Значи счукваш го на прах с блендера, сетне го минаваш с много малко вода на пасатора и после тая малко вода я омесваш с пудрата захар. Оставаш я да изсъхне много хубаво (става бавно и затуй я тури у фурната но 30 - 40 градуса). После я счукваш да стане на прах и ето ти миризлива пудра захар с която ръсиш щрудела. Има и версии и вътре в щтрудела да отиде ама тя там е дълга и широка.  

# 553
Благодаря ти, дядо хаджия!
Замислих се дали да не постопля в мазнина настърганите ябълки, а в нея предварително да съм задушила няколко карамфила и отгоре като наръся с ароматната пудра и ще стане  Wink.

# 554
  • София
Благодаря ти, дядо хаджия!
Замислих се дали да не постопля в мазнина настърганите ябълки, а в нея предварително да съм задушила няколко карамфила и отгоре като наръся с ароматната пудра и ще стане  Wink.

Ако ще слагаш захар при ябълките може да я обработиш с карамфил предварително.

Общи условия

Активация на акаунт