През НОЕМВРИ за късметче всяка мама ще е с бебче!- Тема № 19

• 28 580
  • 609
  •   1
Отговори
# 315
Nevito, kapinka,  doris - честито  bouquet да са ви живи и здрави бебчетата

Дестини, невероятен разказ, благодаря много  bouquet много позитивен, това ни трябва сега на още чакащите

Аз съм също с умора и гадене, точно като в първите месеци ми е, но не е толкова зле и гледам да се разхождам по няколко часа всеки ден. Последни покупки правя тия дни, взех още две шишета, имаше някакво намаление, взех и един Лансинох крем, че сигурно ще ми потрябва. Една малка чанта с моите неща е готова и си чака вече в спалнята. Последните неща гладих, наредих леглото, вече няма май какво повече да правя newsm78

# 316
  • На десетия....
nevito, angelova_pl, kapinkaaa   да са ви живи и здрави бебоците, а на вас бързо възстановяване   bouquet
destiny_ff току що прочетох, разказа ти в facebook - благодаря много за отделеното време понеже се надявам да родя нормално, ми вдъхва увереност, че резултата си заслужава, а болките се забравят  Hug

# 317
Честито и тук на новите мамчета! Да са ви здрави и весели дечицата!   bouquet
Аз да дам отчет, бях при док преди малко. Контракции налични, но мижави, тонове- супер, дребния шава колкото си ще, плувал си спокойно  Laughing Спокойно, спокойно, ама на мене все ми е зле... Ноооо, няма да е тая седмица Simple Smile

# 318
angelova_pl, kapinkaaa, nevito да са ви живи и здрави бебчетата  Hug  bouquet
Дестини, благодаря за разказа, радвам се, че сте добре  Hug  bouquet

# 319
Честити нови бебчетааа. Да са ви живи и здрави и много да ви радват. Аз ви пожелавам лека нощ. Hug

# 320
Момичета, не знам защо обаче напоследък се съобщава за бебчета повече във фейсбук, а тук не се съобщава, така че може и да пропускам някой на първа страничка, ако някоя родила мама види, че я няма да ми пише на ЛС, моля. Сега ще съобщя последните мами, но само с мерки на бебчетата, няма да търся точно съобщенията от фейсбук.
ЩЪРКЕЛОВИ НОВИНИ!!! Мама mim4ety (термин 19.11) с бебе Георги, тегло 3600, 51см - секцио. Мама tochkata (термин 16.11) - бебе  Александър, тегло 3250 - нормално. Мама Iki_to  (термин25.11) - Ройан, тегло 3700 - нормално. Мама  magikrasteva (термин 20.11) - момиче, тегло 3020, 50см - секцио..
Да са им живи и здрави бебчетата, а на мамите бързо възстановяване  Hug  bouquet

Последна редакция: чт, 14 ное 2013, 22:37 от kadrova4kata

# 321
Честити бебчета на всички мамита от днес! Желая им да са им здрави бебоците и много да ги радват! На мамите бързо възстановяване!  bouquet

# 322
  • London
Exa, днес пак хубав ден за бебчета, честито на всички мами!

Зверче, радвам се че всички сте в къщи и се гледате успешно, браво и на твоя ММ   bouquet

Джудже, радвам се и на твоите новини, уау, питка - как си лети времето, скоро абитуриенти ще ги правим!

Ади също плачеше като му сменях памперса отначало, но сега дори му харесва, въпреки че ваната все още не му е любима. През деня обикновено го нося на мивката в банята да му мия дупето, и май се примири вече, първо се опитваше да избяга  Joy

Приятно бременеене на малкото останали бременни, скоро му се вижда края   bouquet

# 323
  • London
За ЛЛЛ

Здравейте
Ние се кърмим успешно от две седмици, имам много кърма и това всичко е супер, единственото е че имаме колики.При нас обикновено става така - кърмя 15 минути, той спира да си почине и да свърши нещо в гащите, аз го сменям и го кърмя още 10 15 минути, след което спим. Когато има остри колики обаче не успява да заспи, и от няколко дена като се уригва повръща видимо количество, и като че ли за успокоение търси гърдата, яде пак и после пак повръща и става един порочен кръг. Опитвам да му дам залъгалка понякога, като преценявам че не гладен, но той не си пада много и обикновено я плюе. Въпроса ми е дали е правилно това което правя, притеснявам се че може би се тъпче прекалено и това влошава коликите. Cry

Благодаря предварително

# 324
Към ЛЛЛ

Привет! Мъча се да кърмя и имам кърма, обаче бебето ми на 10 дена почна да хитрува. Много му е приятно като го сложа да суче, ама първо не захапва вече като хората, после започва да дреме и почти не смуче както трябва. Не зная, дали изобщо изсмуква нещо или симулира, само и само да ми виси на гърдата, защото по физиономията му си личи, ме примира от кеф.
На смесено хранене е. Ту го кърмя, ту му давам АМ. Зная, че им е по-лесно от биберона да дърпат и така се разглезват, но как да му стимулирам желанието да смуче от мен, без да се глези и да си яде сериозно? В болницата като бяхме се хвърляше като чакал, а сегааа  Mr. Green . На път съм да се откажа почти от кърменето, но при положение, че имам кърма, ми се струва рано да отбивам бебето...

# 325
Към ЛЛЛ: моето момче се роди на 11.11. От 13.11 имам кърма и ми го дадоха да си го храня (само да поясня още съм в болница). Това ми е първо бебче и имам много въпроси.
Първо: като започна да го храня си засуква много хубаво, но суче много малко време и заспива. По всякакъв начин се опитвам да го събудя и с 300 зора се събужда суче малко пак заспива и това нещо го правим в продължение на половин час. Нито знам какво е ял, наял ли се е изобщо, нито знам кое е по- добре- хранене на 3 часа или хранене на повикване. Като го махна от гърдата си той е вече заспал и след около 40 мин се събужда с рев и е готов да суче още. Това ме кара да смятам, че не се е найранил достатъчно. Ако знаете как да го държа буден, за да се наяде добре, моля помогнете ми!
Втория ми въпрос е от осно цеденето: кърма имам, защото малкия като дърпа от гърдата ми понякога виждам, че и по бузките му се стича. А и другата гърда тече. Като взема помпата обаче и уж хубав вакуум си правя, но не изцеждам повече от 10 грама. Не се справям с това изцеждане и не знам дали да го правя. За момента не усещам гърдите си напрегнати и се чудя дали не е излишно да се цедя.
Моля за съдействие, защото съм меко казано невежа и объркана! Благодаря предварително!

# 326
  • London
Сими и Вампи, малко идеи от мен, защото и ние минахме през тези перипетии.

Ако бебчо дреме на гърдата, леко го пипнете по шуле то или нослето или леко по дръпнете гърдата си, тогава би трябвало да почне пак да суче. Не го завивайте, даже гледайте да не му е прекалено топло да седи будно - аз понякога му вадя крачетата от бодито. Също аз понякога почвам да му пиля ноктите, и той веднага се буди, защото мрази тази работа.

Сими, а твоето е и съвсем малко, такаче се уморява да суче според мен. Това количество мляко може и дад нормално за толкова скоро след раждане. В началото Адлер се будеше по бързо, сега сме още на поискване и сме горе долу на три часови интервали.

# 327
Момичета и аз вече си имам мома Simple Smile роди се на 10.11 в 21 и 21 Simple Smile 3270 и 50 см. Когато имам време ще разкажа, че сега се борим с кърменето  Laughing

# 328
Здравейте момичета,честита ми 39та г.с.Аз да споделя,че вчера бях на преглед и бебка нямала никакво намерение да излиза още. Казаха ми, че коремът ми бил още много "високо". При вас как е? И кога е нормално да се смъкне?

# 329
Здравейте, влизам да се похваля, че си имам дъщеричка, роди се на  08 ноември , тежи 3600гр и се казва Иванина.
Честито на всички с бебчета, да са живи и здрави. А на останалите леко раждане.

Общи условия

Активация на акаунт