Re: Хормонални изследвания -2

• 77 191
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
Мелинда, на кой ден си изследвала хормоните? Инхибин Б , 17 ох прогестерон се изследват на 3ден от МЦ. Можеш с тях да пуснеш и другите хормони, които искаш. Няма смисъл да ги пускаш на 20 ден едните, а на 3 ден другите, според мен.
 Прогестерона се изследва 7 дена след доказана Овулация с тестове и базална температура или с фоликометрия.Ако не сигурна за овулацията по добре не го изследвай.
 Защо си пила 2 години Ясмин?

# 301
  • София
Изследванията са правени на 3ти ден от МЦ. Овулация имам доказана на 13ти ден. Ясмин съм пила, защото съм с 1 яйчник, за да си почива яйчника.

# 302
  • София
Здравейте!
Предстои ми да си изследвам хормоните. Нямам конкретни притеснения, от три месеца работим за бебе и искам да съм спокойна, че в това отношение всичко ми е наред. Смятам да се изследвам на 3-тия ден от цикъла (както сте писали и тук), но има нещо, което не ми е ясно.

Ще изследвам ето тези хормони:

Репродуктивна функция
Prolactine
Esradiol
FSН

Progesterone

Функция на щитовидна жлеза
fT4
TSH
TAT
MAT

Въпросът ми е, каква е разликата между тези два Прогестерона? Необходимо ли е да го спомена в лабораторията?

Progesterone /PROG/  - Прогестерон  -  на 7 ден след доказана Овулация
17-OH Progesterone  -   17-OH Прогестерон - на 3 ден от МЦ

# 303
  • София
Прогестеронът  / на 7 ден след О./ се оттделя от яйчниците и се синтезира след О.
17ОН Прогестерон / на 3 ден от МЦ/  се синтезира от НбЖ и е индикатор за тяхната функция
Това са различни хормони

# 304
  • София
Благодаря, Денис. Ще се обадя утре в лабораторията, за да уточня, защото са ми предложени в пакети, така както съм ги описала. А какъв ще е смисълът да се изследва Прогестерон на 3 ден от цикъла?!

# 305
Здравейте,
Моля за съвет.
Имам направления за изследване на хормони от 2 до 5-ти ден на цикъла (DHEAS, FSH, LH, Prolactin) и за прогестерон на 21 от цикъла или след 7 дена от доказана О. Последен цикъл на 31,01,2014, дължина на цикъл в последната една година ми е между 25 и 29 дена (като януари, февр, септ мие  бил 25; март, май, ми е бил 28 дена, април - 29 дена; юни, юли, август ноември - 27 дена)
Последен цикъл на 03.10,2013 след което бременност в декември която свърши със мискеридж-спонтанен аборт на 27.12,2013. След това цикъла ми дойде на 31.01.2014.

Обяснявам подробно, защото трябва да използвам мн правилно направленията сега, защото тука при мен (в Монреал, Канада, трудно се стига до час за лекари, чака се с месеци).
Докторката ми каза да отида за прогестерона само ако съм сигурна, че съм имала О, ако ли не на следващия цикъл да го направя.

Аз О я усещам по слузта, но как точно да знам от кой ден да броя 7 дена за да отида.
От утре ще правя тестове за овулация, и ще меря температура (въпреки, че не съм го правила предишните дни), ще следя и за слузта. Но нали след положителен тест за О, тя настъпва след 24 до 48 часа. Така че, тука ми е питанка от кой момент точно да броя 7 дена?

Ииии също нещо мн важно, в момента съм болна, разни вируси, и май ще ми се наложи да пия антибиотик. Антибиотика може ли да повлияе на хормоните или на овулацията по някакъв начин.
Пак и въобще в последните две седмици влизам от вирус във вирус, и не знам колко би били достоверни резултатите.

Благодаря предварително за помоща  Hug

Последна редакция: ср, 12 фев 2014, 04:39 от maresr

# 306
  • Където си поискам:)
Здравейте , ето ги и моите резултати от хормоналните изследвания. Правени са на 3 ден от МЦ( предизвикан с дуфастон, всъщност не знам дали това има значение Confused)

Е2          49.80   - при стойности 12.50-166.0
FSH          6.46   - 3.50-12.50
LH          12.33   - 2.40-12.60
PRL        17.30   - 4.79-23.30
TESTO      4.24  - 0.220- 2.90

По това, което аз разбирам си е ПКЯ, завишен тестостерон и съотношението м/у ЛХ и ФСХ си е 2:1 .
Моля ви за коментари Praynig
Момичета забременява ли се изобщо с такива резултатите ? Отчаяна и тъжна съм... За една седмица вече 5-6 пъти чух, че съм за инвитро.

# 307
Здравейте... Денис, може ли коментар... Направо съм изпаднала в паника, какви са тези стойности?! Ужас!
Пуснах ги днес - 3 ден от цикъла ми:

FSH - 18.69  /фол. 3,5-12,5, ов. 4,7-21,5/
LH - 11.90  /фол. 2,4-12.6,  ов. 14,0-95.6/
Естрадиол - 115,8  /ф. 90,1-716/
Пролактин - 310  /72-511/
Тестостерон - 3,30 /  0,22-2,9/

Възможно ли е високия тестостерон да повишава ЛХ-то и ФСХ-то? От 3 месеца пия Дхеа-Б , уж за подобряване качеството, ...а стойностите преди това бяха добри, за разлика от сегашните...С такива показатели въобще не мога да стигна до стимулация... Благодаря предварително за помощта.

# 308
  • София
Благодаря, Денис. Ще се обадя утре в лабораторията, за да уточня, защото са ми предложени в пакети, така както съм ги описала. А какъв ще е смисълът да се изследва Прогестерон на 3 ден от цикъла?!

Няма никакъв смисъл да се изследва Прогестерон на 3 ден от МЦ - само вземат излишни пари

Би имало смисъл, ако има  напр.ЛУФ или лутеинова киста и т.н.
Не знам, според мен може да се включи някой по-полезен хормон в този пакет, напр. Тестостерон
Винаги съм си мислила защо АГ не вземат отношение и не направят нещо ?! То е ясно, защо , но все пак Simple Smile

# 309
  • София
Здравейте,
Моля за съвет.
Имам направления за изследване на хормони от 2 до 5-ти ден на цикъла (DHEAS, FSH, LH, Prolactin) и за прогестерон на 21 от цикъла или след 7 дена от доказана О. Последен цикъл на 31,01,2014, дължина на цикъл в последната една година ми е между 25 и 29 дена (като януари, февр, септ мие  бил 25; март, май, ми е бил 28 дена, април - 29 дена; юни, юли, август ноември - 27 дена)
Последен цикъл на 03.10,2013 след което бременност в декември която свърши със мискеридж-спонтанен аборт на 27.12,2013. След това цикъла ми дойде на 31.01.2014.

Обяснявам подробно, защото трябва да използвам мн правилно направленията сега, защото тука при мен (в Монреал, Канада, трудно се стига до час за лекари, чака се с месеци).
Докторката ми каза да отида за прогестерона само ако съм сигурна, че съм имала О, ако ли не на следващия цикъл да го направя.

Аз О я усещам по слузта, но как точно да знам от кой ден да броя 7 дена за да отида.
От утре ще правя тестове за овулация, и ще меря температура (въпреки, че не съм го правила предишните дни), ще следя и за слузта. Но нали след положителен тест за О, тя настъпва след 24 до 48 часа. Така че, тука ми е питанка от кой момент точно да броя 7 дена?

Ииии също нещо мн важно, в момента съм болна, разни вируси, и май ще ми се наложи да пия антибиотик. Антибиотика може ли да повлияе на хормоните или на овулацията по някакъв начин.
Пак и въобще в последните две седмици влизам от вирус във вирус, и не знам колко би били достоверни резултатите.

Благодаря предварително за помоща  Hug

По ЦСлуз и по усещания не може да се засече О. - тях може да ги има и без да има О.

Мери редовно БТ и прави тестове за О., ще ти помогна да определиш деня на О.
Само тестовете не ти гарантират, че ще има О.

ЛХ, ФСХ и Е2 се изследват точно на 3 ден от МЦ, може и на 2, но не и на 4-ти ден от МЦ

Да, АБ може да повлияе О. - да я потисне

Пий някакви Им.Стимуланти за да не боледуваш толкова често - Омега 3, Коластра, Мултивитамини, Сироп от Черен бъз, вит.Д  и т.н.

# 310
  • София
Здравейте , ето ги и моите резултати от хормоналните изследвания. Правени са на 3 ден от МЦ( предизвикан с дуфастон, всъщност не знам дали това има значение Confused)

Е2          49.80   - при стойности 12.50-166.0
FSH          6.46   - 3.50-12.50
LH          12.33   - 2.40-12.60
PRL        17.30   - 4.79-23.30
TESTO      4.24  - 0.220- 2.90

По това, което аз разбирам си е ПКЯ, завишен тестостерон и съотношението м/у ЛХ и ФСХ си е 2:1 .
Моля ви за коментари Praynig
Момичета забременява ли се изобщо с такива резултатите ? Отчаяна и тъжна съм... За една седмица вече 5-6 пъти чух, че съм за инвитро.

ЛХ е висок, показва ПКЯ
Тестостеронът също - най-вероятно, той създава тези проблеми

Да, СПКЯ се лекува и се забременява - трябва ти добър Ендокринолог

ПП
Ако не си изследвала ДХЕА, Андростендион, 17ОН Прогестерон - трябва да го направиш
ТСХ и Т4 , ТАТ и МАТ - също

# 311
  • Където си поискам:)
  bouquetБлагодаря ти Денис. Не друго не съм изследвала, сега започвам борбата, още не са ми ясни много неща.
Благодаря още веднъж !

# 312
  • София
Здравейте... Денис, може ли коментар... Направо съм изпаднала в паника, какви са тези стойности?! Ужас!
Пуснах ги днес - 3 ден от цикъла ми:

FSH - 18.69  /фол. 3,5-12,5, ов. 4,7-21,5/
LH - 11.90  /фол. 2,4-12.6,  ов. 14,0-95.6/
Естрадиол - 115,8  /ф. 90,1-716/
Пролактин - 310  /72-511/
Тестостерон - 3,30 /  0,22-2,9/

Възможно ли е високия тестостерон да повишава ЛХ-то и ФСХ-то? От 3 месеца пия Дхеа-Б , уж за подобряване качеството, ...а стойностите преди това бяха добри, за разлика от сегашните...С такива показатели въобще не мога да стигна до стимулация... Благодаря предварително за помощта.

ЛХ и ФСХ показват, че яйчниците не функционират.
Тестостеронът е завишен, но може от ДХЕА приема да си повишила и твоя ДХЕА от там и др. Андрогени, затова трябва да изследваш и тях за да се разбере и как реагираш на приема на ДХЕА
ДХЕА -  7 Кето ли приемаш?

Ще чакам да споделиш какво е мнението на лекаря назначил лечението

ПП. Може схемата или дозата да не са подходящи, не бързай да се притесняваш

# 313
Здравейте момичета, здравей Денис ! Може ли коментар за моите резултати : първо по притеснителните :
ТСХ - 0,06(0,39-6,16)
ФТ4 - 9,65 (10,32-25,80)
анти Тг - 0,0 (0,0-4,0)
анти ТПО - 0,4 (0,0-20)  Минах и през ехограв на щтетовидната, пише само- дифузни промени в ехоструктората на ЩТ жлеза. Хипоехогенна нехомогенна ехоструктора.
Според ендокринолога няма нужда от лечение, но от мен прочетеното в интернет имам хиперфункция на щтитовидната жлеза, но не знам трябва ли да се лекува, пречи ли на забременването ?
Ето и другите ми изледвани на хормони, но те са правени в 2 различни цикъла, не знам дали трябва да се знае.
от м.януари на 3 ден от цикъла :
ЛХ - 7,48 (1,9-12,6)
ФСХ - 5,97 (2,5-12,5)
Есртрадиол - 57,60 (46-607)
7 дни след проследена овулация (с тестове и температура):
Прогестерон - 47,81 (лутелна фаза - 5,3-86,0)
Тестостерон - 1,23 (0,29-1,67)
Този месец февруари изследвах хормоните на щтетовидната и пролактина, другите са от предния месец, ако има такова значение.
Пролактин - 295,37 (59,3-619,0)
Преди 3 дни бях на преглед при АГ, който с  вагинален ехограв не видя доминантен фоликул на 13 ден от цикъла, а миналия месец имах О на 15-ти ден , разбрах я с тестове и БТ, а сега съм 16 ден и БТ е още 36.6, значи няма О. Объркана съм.
Денис ти как ги разчиташ ? Според вас има ли нещо обеспокоително, защо докторите нищо не ни обясняват и сме принудени сами да търсим помощ, успокоение, информация за състоянието ни........... Благодаря ви мили момичета, Благодаря Предварително и на Денис !

# 314
  • София
Любов99  
Притеснителното е ТСХ - показва Хиперфункция на ЩЖ.
Консултирай се с друг Ендокринолог

Нивата на др. хормони са добре
Ще чакам да ми пишеш какъв е проблема с ЩЖ

ПП
Преди изследването - пила ли си кафе? Нещо с кофеин?
Нещо не е както трябва в това изследване - повтори ТСХ, Т3 и Т4 - или проблема е Хипоталамус/Хипофиза/?! - консултирай се с д-р Начев

Общи условия

Активация на акаунт