МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 105 106
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Аз мисля, че принципно си зависи и от самите хора за това за колко трудно приемат родителството, няма как всички да сме еднакви. На едни им е трудно и не искат повече деца, на други пак им е трудно, но приемат предизвикателството, на трети пък не им се струва трудно, а на четвърти изобщо не им пука.  Хората сме различни и всеки си има неговата камбанария и има правото да си гледа от нея.  Grinning

Нощни очи, аз така казвам на моите - можеш да искаш колкото си искаш!  Mr. Green Даже ги подстрекавам да казват какво още искат, а понякога и аз си споделям какво искам.

А отговорът на слушат ли, обикновено е - колко да слушат?

Абе, забавни са ми хората, а майките на първо бебенце са ми много сладки, едни такива шашнати.  Grinning Много са готини.

# 361
  • Варна

Мен пък никой не ми е казвал, че ако първото ми било еди какво си, сигурно съм нямало да имам повече деца, поне не и от тези, които дори бегло ни познават. Това е защото големият ми син е всепризнат бяс и ужас.  Mr. Green (Вероятно и тук има хора, които могат да потвърдят.) Обаче на мен изобщо не ми е пречело, че е такова диване. Той и сега има проблеми в училище, понеже е малко по-енергичен и има някои проблеми с фината моторика (т.е. не може да пише като хората),
.........
Това все едно са моите думи. Скоро водихме разговор с приятели, които разбраха, че ще си имаме трето ( те всичките ни приятели късно разбраха де, ама да гледат, аз не се крия). Те са с едно дете на 3, оправданието им засега, че нямат и не искат други е първо - защото синът им е много палав и второ, защото работата им е напрегната. Това винаги ми развеселява, моят първи син е точно като на Не съм, дори баба му и дядо му трудно го издържат, в училище е пълна драма, ама си е моето първо и така чакано диване и винаги съм смятала, че той заслужава компания в белите. А за работата, ми какво да ви кажа, с мъжа ми сме лекари, работим в интензивни отделения, работата ни е направо страшна понякога, но работата си е работа, животът си върви, когато има желание, човек намира време за всичко.

Нощни очи, аз така казвам на моите - можеш да искаш колкото си искаш!  Mr. Green Даже ги подстрекавам да казват какво още искат, а понякога и аз си споделям какво искам.

А отговорът на слушат ли, обикновено е - колко да слушат?

Уф, това с искането при нас в момента е много трудна тема, ако имам възможност, ходя по магазини сама, но иначе рядко ми се отдава. Баща им пък хич не успява да им отказва и се прибират с всевъзможни покупки.
За слушането - и аз това питам - какво точно да слушат? Като се замисля, за мен децата би трябвало да са точно това - щури тичащи питащи същества, нищо, че ми иде да избягам понякога.

# 362
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
На мен пък ми беше най трудно с втората  Joy Първата я сътворихме на по 20 и във 2-ри курс студенти ... К'во сме разбирали от деца? Вярно, че си я гледах сама, ама знаете как е в Студентски град  Wink (ама в онзи Ст, град, в които имаше само един "Строеж" и една мизерийка наречена "Тенекията" ; нямаше частни блокове, а имаше много поляни и зеленина ...). Купоните се пренесоха у нас, всички приятели нещо вършеха у дома - главно се купуваха купони и от там храна от Студентски стол  hahaha Рока бумтеше целодневно и целонощно  Joy Лятото се изнасяхме целокупно на Крапец или Карадере на палатки и така ... Това дете се отглеждаше комунално и свободно от неосъзнали що е родителство мама и татко  Joy С втората бях спек ... Чакахме я да стане 7 години след като решихме да имаме 2-ро дете ... Имаше вече масово интернет и колкото повече четях, толкова повече се вкарвах във филми и с бременността, и с отглеждането ... Сега вече не ми пука - иска да яде - да яде; не иска да яде - не иска ... Дрехи - от приятели, количка, пособия - тоже ... Нищо ново няма, за нищо няма да се втелявам ... Ще порасне - важното е, че двете каки са все покрай нея  Joy

Иначе и ние да се представим: Каката е на почти 16 и учи е Класическата гимназия - тя ми беше и все още е най-доброто дете на света -> лесна за гледане; разумна, практична, умна ... ; малката кака е много глезена и най-трудна за гледане, а дребчо е ... ще видим Simple Smile
Рапорт даден  Hug

Последна редакция: чт, 27 мар 2014, 09:43 от Почти безобидн@

# 363
Никой нищо не каза за моята гатанка, аз се побърках да се хиля като я чух: облича, съблича, обува, събува, мете, готви, пере, пазарува. Що е то? Simple Smile

# 364
  • София
Аз щях да се измайтапя: Баба на гости  Joy Joy Joy ( да не е явния отговор МАМА).

...
Случая, който ме "дразни" в момента, е вече на 13 месеца...майката чака нейния мъж да се върне от работа и едва тогава излизат на разходка навън...

# 365
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Без да "пере" ... Понякога е КАКА ни  Joy Нещо напоследък се изживява като много голяма, а "готвенето" се изразява в мнооого вкусни Линзерови сладки  hahaha - вече чакам петък, защото ще прави пак след училище  Joy Много е смешна - затваря се в кухнята, надува музиката, танцува и прави сладки  Wink

# 366
Случая, който ме "дразни" в момента, е вече на 13 месеца...майката чака нейния мъж да се върне от работа и едва тогава излизат на разходка навън...

Да не познаваш другите ми съседи? Тя седи по цял ден в къщи с детето, като заспи малкият, тя излиза да пуши на стълбището (не че си нямат тераса, ама....) и чак вечер, като се върне мъжът й, излизат на разходка. Зимата пък изобщо не ги видях да излизат, а всички знаете що за зима беше....

Иначе и при мен най-"трудно" беше с първото дете. Всъщност, тогава не го чувствах като трудно, освен лиспата на сън, но след години разбрах колко по-лесно е можело да бъде. И колко бабеши съвети е можело да пусна край ушите си. Най-вече за гладенето.  Mr. Green

Отговорът на гатанката може да бъде и МОМИЧЕНЦЕ, което си играе с куклите и копира действията на мама.  Laughing
Но най-вероятно си е самата мама.

# 367
ПРИВЕТ НА ВСИЧКИ smile3525    Приемате ли нови попълнения. Laughing                                    Аз съм на 38години от София.  Имаме си 4 маймунки: най-голямата е в първи клас, втората е четвърта група, третата е втора група,а четвъртата е на 1,6месеца.                  Открих този форум съвсем на скоро, и ми стана много драго колко много многодетни мами има.  newsm10                         А и много инересни теми сте подхванали последните дни.    Приятно е да ви чете човек.  Grinning     И на мен ми прави впечатление,че има хора,които искрено ни се радват и такива които гледат Shocked.    От страна на лекари и акушерки не съм видяла лошо отношения, даже си спомням,че всеки казваше : Дано   има повече жени като теб,да се раждат повече българчета,че малцинствата ще ни надминат.    Хубав ден желая на всички smile3503 

# 368
Здравей norbuku! Как се справяш бе жена Simple Smile? Браво, евала! Разликата между моите второ и трето е 5 години и според мен е малка.
Случай който ме издразни току що и не знам дали съм права при все че не познавам добре ситуацията. Преди няколко дни една баба с която се заприказвахме, каза че им е много трудно в момента. Сина и бил в болничен и не работил, а снахата се грижила за 7-те им деца. Дадох и пълна торба с хранителни продукти и тя много се зарадва. Каза ако някога имам нещо друго да и дам да и се обадя (дрехи не искали). Днес пак дойде и след много разкази колко им е трудно, но нямало да работи за 10 лева на ден, защото на други места давали по 20, намекна няколко пъти, че и трябват пари за да купят мляко и памперси на най-малко. Попитах я защо тя не гледа малките деца, а снахата да работи, каза че не я одобрявали за никаква работа предвид многото деца. В момента никой от тях не работи, всички си стоят в къщи, децата не ходят на градина защото някой им казал, че нямали никакви преференции като многодетни. Посъветвах я направо да отидат да ги запишат в детското заведение защото се ползват с предимство и няма да плащат, а майката да потърси пак работа и мисля, че е по-добре да работиш макар и за 10 лв отколкото да стоиш без пари . Повъртя се бабата, почетвърти, попети, пошести, че ще търси от някъде пари за мляко и си тръгна. Много бях раздвоена дали да не и дам 5 лв поне, от друга страна твърдението че за 10 лв няма да работи ме ядоса, а и факта че майката стои вкъщи вместо да ходи да се интересува какво може да направи някак наклониха везната нищо да не дам. Само преди 2-3 дни им дадох хранителните продукти, не може на мен да разчитат, та аз дори не ги познавам. Миналата седмица пък един клошар дойде да ме помоли за 1 -2 лева. Дадох му, на другия ден пак, на третия пак и му казах, че не може да идва постоянно за помощ. Питах го дали е наясно, че трябва да си намери работа за да си изкарва пари и той спря да идва. Сега ми е малко подтиснато, че не дадох на бабата, но аз дори не знам дали наистина съществува такова семейство.

# 369
  • ул. "Мечтание"
карамелена, не си го слагай на сърце!  Hug Въобще не се знае колко е истинска историята.

# 370
Карамелена, факта, че не иска дрехи ме кара да се съмнявам на историята. Първо те е хванала за слушател да се изкара многострадалка, а после като е видяла, че има келепир, направо си е почнала да те използва. Къде ги намираш тия хора Simple Smile Може наистина да съществува подобна ситуация в семейството й, но вместо 7 да е 1 или 2 деца Simple Smile)

# 371
Абе и аз съм една такава - не мога все още да повярвам, че някой може да контактува с теб само за да те излъже. Скоро като казах на един познат, че вярвам в човешката доброта, той каза че май доооста дълго време съм кърмила. Преди това му бях споменала, че акъла на майката изтича с кърмата  Laughing

# 372
# 373
карамелена ние като имаме по три или четири деца, да не би да ходим да просим. Явно ти си прекалено добра...

# 374
  • Варна
карамелена ние като имаме по три или четири деца, да не би да ходим да просим. Явно ти си прекалено добра...
И аз това щях да кажа. Човек си решава как да си прекара живота - дали да се хване на работа, пък било и за 5 лева, ясно ни е на всички, че децата не може да са оправдание. карамелена, не че е лошо, но явно са те преценили като прекалено доверчива и са се възползвали. Кофти е, наистина. Но пък това не означава, че човек не трябва да вярва в човешката доброта, просто има хора и хора. Когато се опитвам да помагам на някого, обикновено познавам семейството. Може и да не е съвсем правилно, но разни молби за помощ, дето не знам нищо за хората, просто подминавам.

Общи условия

Активация на акаунт