МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 105 091
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
Да, по-скоро ме гледат озадачено. Аз наскоро родих третото, и септември като двете големи деца тръгнаха на у-ще, вече ми личеше, че съм бременна. И малко преди 15 ти си викам, леле, колко ли ще бъдат учудени всички, какво ли ще ми кажат..представях си, че ще е весела изненада. Никой не ми обърна никакво внимание. Все едно съм се разболяла и всички се стараят да не забелязват. Много неприятно. Не че съм очаквала аплодисменти, но поне едно честито от хора, с които редовно се виждаме покрай децата. Глупава работа. Какво е това общество, което не се радва на децата и на бременните, често се опитвам да се абстрахирам, че живея в такова, малко като изолирана се чувствам често

# 286
Да, по-скоро ме гледат озадачено. Аз наскоро родих третото, и септември като двете големи деца тръгнаха на у-ще, вече ми личеше, че съм бременна. И малко преди 15 ти си викам, леле, колко ли ще бъдат учудени всички, какво ли ще ми кажат..представях си, че ще е весела изненада. Никой не ми обърна никакво внимание. Все едно съм се разболяла и всички се стараят да не забелязват. Много неприятно. Не че съм очаквала аплодисменти, но поне едно честито от хора, с които редовно се виждаме покрай децата. Глупава работа. Какво е това общество, което не се радва на децата и на бременните, често се опитвам да се абстрахирам, че живея в такова, малко като изолирана се чувствам често
Ето за това е тази група, поне на мен ми стана много приятно, когато разбрах колко много жени има с които мога да споделям за трите си дечица и да им се радвам.
Като почнах да разхождам малкия с количката, пред година и половина две някъде, срещнах една позната, която уж много се радваше на детето и изведнъж ми изтърси "Нали няма да раждаш повече? Имате момченце най-накрая,вероятно ще спреш опитите." Е, бога ми ... Направо се втрещих, ако искам 8 деца ще имам .. Мой проблем е как ще ги отглеждам после.. Не зная какъв им е проблема на хората, честно.

# 287
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
... "Нали няма да раждаш повече? Имате момченце най-накрая,вероятно ще спреш опитите." ...

Joy Значи, ако логиката е такава аз трябва да продължавам с "опитите"  hahaha В интерес на истината като забременях с третата и си виках: Дано да е момиче, че не знам какво да го правя, ако е момче - то забелване, пишки "нагоре" или "надолу" ли бяха в пампите  newsm78 ...

Много ми се ще да присъствам на срещата, ама не съм шофьор, нямам и кола ..., та ми е много трудна организацията ... Но, ако има някой, който да се подвизава покрай Южния парк - през седмицата, когато каките са на училище и градина, а времето е слънчево ... моля да си разменим телефони, за да се "шматкаме"  Wink

# 288
... "Нали няма да раждаш повече? Имате момченце най-накрая,вероятно ще спреш опитите." ...

Joy Значи, ако логиката е такава аз трябва да продължавам с "опитите"  hahaha В интерес на истината като забременях с третата и си виках: Дано да е момиче, че не знам какво да го правя, ако е момче - то забелване, пишки "нагоре" или "надолу" ли бяха в пампите  newsm78 ...

Много ми се ще да присъствам на срещата, ама не съм шофьор, нямам и кола ..., та ми е много трудна организацията ... Но, ако има някой, който да се подвизава покрай Южния парк - през седмицата, когато каките са на училище и градина, а времето е слънчево ... моля да си разменим телефони, за да се "шматкаме"  Wink
Явно хората си мислят, че имам 3 деца/при което първите две момичета/ защото просто съм се опитвала да имам момче .. Не разбирам логиката, но ... хората са различни.

# 289
  • София
Не знам, обаче аз явно страдам от някаква аптечна обсесия, като отидем в Щатите и харча някакви астрономически суми в техните аптеки и то само за ОТС лекарства. ММ смята, че съм си объркала професията, аптекарка е трябвало да стана. А да не казвам, че с диагнозите съм задминала ДжиПито, в Пирогов преди време (с каката и баткото) все ме оитаха:"Вие колежка ли сте?"...с това изобщо не се гордея, срам ме е, че живеем в такава държава, т.е. че останахме...

# 290
Мили мами, изгубих си всички телефонни номера (мразя скапаните нови технологии, много!  smile3511 smile3511), моля който иска да си има връзка с мен да ми напише на лични телефона си Cry

# 291
  • София
Хорското мнение ... аз реално все още не съм многодетна, но на там вървим ... а темата е много приятна и позитивна и я следя с кеф! вярно е това, че хората мислят, че ако имаш повече деца, то е защото гониш конкретен пол Crazy затова моята бременност е такъв потрес '' ама защо имаш си и от двете?'' ooooh! а и погледите като да си луд или знам ли - е не мога да им свикна! тъкмо мислех, че съм приключила с изумените погледи и то се затопли свалихме дебелите дрехи, корема ми лъсна и ела да видиш ... или те гледат критично, или се правят, че не забелязват Rolling Eyes или дежурната реплика: ''майка героиня!'' отговарям простичко '' не по скоро мечтател, отказващ да се откаже от мечтите си!'' колкото и да е трудно ще си е в нас, не в тях ... защо им е .... не разбирам наистина! Tired

# 292
  • София/Варна
Почти безобидн@, живея в Бъкстон и честичко ходим с малкия в Южния парк. Ако се престраша да ида на срещата, ще съм с кола и бих могла да те взема.

atadar, и мен така ми се чудиха, защото номер 1 и 2 са разнополови. Аз съм си малко цапната в устата и отговарях, че третото ни е за удоволствие. Дразни ме и етикета "майка-героиня", който често и напълно добронамерено ми лепват. За мен раждането и отглеждането на деца не е някакво извънредно геройство.

В интерес на истината, изключително рядко срещам шокирани и опулени погледи, когато съм с трите деца. Миналата събота в Южния парк забелязах как предизвиквахме усмивките на хората, които ни срещаха по алеите. Но ние сме си и подвижен цирк - обикновено с баткото водим дълбокомислени философски разговори, докато щерката танцува и пее около нас Simple Smile

# 293
Аз пък напоследък срещам все повече семейства с по три деца. Сигурно защото крастваите магарета се привличат отдалече.  Mr. Green И сред околните виждам все повече положителни реакции, когато съобщавам броя на децата. Обаче репликата "майка-героиня" събужда звяра в мен.  Twisted Evil
Между другото, на долния етаж дойде под наем семейство ливанци с 3 деца. Сега сме две многодетни семейства в блока. Има и още две млади семейства с по едно детенце. А само допреди две години моите деца бяха единствените тук.....

# 294
Аз пък напоследък срещам все повече семейства с по три деца. Сигурно защото крастваите магарета се привличат отдалече.  Mr. Green
[/quote

Laughing.

# 295
  • София/Варна
Обаче репликата "майка-героиня" събужда звяра в мен.
И мен ме вади от джапанките. Знам, че е добронамерено и е израз на възхищение, но някак си ме дразни.

# 296
Но ние сме си и подвижен цирк - обикновено с баткото водим дълбокомислени философски разговори, докато щерката танцува и пее около нас Simple Smile
Ох и аз понякога мисля че така изглеждаме, като подвижен цирк  Grinning Те вече, каките повече си се събират с техните наборчета, но като излезем заедно... Мани, мани  Grinning

# 297
  • София
Момичета, да ви попитам дали някой е ползвал препарат за пране ОМО от Lidl и дали е доволен? Видях, че ще има голяма опаковка от понеделник и се чудя дали да си купя  Wink

Хубав пролетен ден! 

# 298
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Тедивас, ние в момента ползваме такъв. Хубаво пере, но много отива и бързо свършва, ама не знам това от праха ли е или от броя на децата.  Joy

# 299
  • София
Ооо, и аз му се чудех, ама щом казвате, че добре пере, и аз ще си купя. А бързото свършване на опаковката е от броя на децата и "мнителността" ма мама, виж моя свекър как твърди, че дрехите трябвало да се перат по нарядко, че много бързо се "изтривали" (неговите дънки ги "крадем" да ги изперем Joy)

Общи условия

Активация на акаунт