МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 105 020
  • 738
  •   2
Отговори
# 450
  • ул. "Мечтание"
Диваче, леко раждане ти желая!  Hug И да достигнете желаната бройка деца! Simple Smile  bouquet Hug

# 451
  • На село (близо до Лондон)
marsil къде живееш? Аз също водя/взимам и тн. Тук, в Англия трябва да си с децата прибиране/взимане от учулище, тренировки и тн докато станат на 12г и тръгнат в голямото училище.

Aila, както го описваш хич не е добре и за едната и за другата. Аз бих ги разделила в различни паралелки и дори бих ги преместила в друго училище. Има ли такъв вариант? Има близнаци в училището на децата ми и практиката тук е да ги слагат в различни паралелки дори не се консултират с родителите (две близнашки-майки ми споделиха Wink).

За конкуренцията е така, важна но зависи какво е детето. За някои деца е много полезна и стимулираща, а за други деца обратно

# 452
GI то и в България май е така ама не знам дали се спазва. За близнаците и при нас е така.
За конкуренцията, понеже съм бивша спортистка, ще кажа - конкуренцията ражда шампиона - но това важи за спорта. Наистина конкуренцията на всяко дете се отразява по различен начин. Примерно аз уча моите деца да конкурират самите себе си /не по между си/, в смисъл постоянно да надграждат знанията, уменията си и т.н., а не виждаш ли еди си кои има високи оценки и ти трябва да имаш. Те трябва да разберат че, няма успехи без труд и усилия. Всеки човек е различен, на един примерно му трябва малко време да си научи уроците, а на втори повечко, това не означава че втория не може да постигне високи успехи. Много зависи как подхождаме към децата в такива ситуации

# 453
marsil, вчерашната неприятна история с момиченцето е свързана с междуличностни конфликти. За съжаление детето е станало жертва на проблеми между възрастни. Недей се притеснява толкова. Ако имаш възможност да придружаваш децата, защо не. Аз не мога и ги пускам сами. Обяснила съм им това онова, вярвам им. Но те по отношение на много неща са си самостоятелни, сами се научиха, не съм ги насилвала. Оня ден една майка коментира как съм облякла дъщеря ми 2ри клас. Е, ами аз отдавна вече не й избирам дрехите за деня, тя си ги подбира. Коментира и как се опасявала да пусне нейното дете на зелено у-ще за 4 дена. Аз нямам никакви опасения за моето. Което както се е научило. Няма лошо.

# 454
  • София
  Знам, че в чужбина задължително разделят близнаците, но тук определено не е практика. Надявах се че следобяд като са в отделни групи ще е достатъчно, но може би сгреших, макар да не съм напълно сигурна. В момента е изключено да ги местя, защото са втора година с класа имат си приятелки и тази която отиде в друг клас, ще се чувства много зле. Не искат и да сменят училището, аз също като цяло, , а и честно казано не искат и да ги разделям тях самите.
  Евентуално след 4-ти клас може отново да се замисля.

# 455
write2katia да права си, аз и за това исках да видя как е при другите. И моите в много отношения са самостоятелни, дъщеря ми е в 1ви клас и тя като твоята няма начин да и кажа какво да облече извън училище / там ходят с униформи/. Сами си се приготвят за училище, сами стават и те ме будят  Mr. Green вместо аз тях, обличат се мият се и т.н., а пък големия как мие чинии  Joy няма грешка . Притеснявам се по скоро да излизат сами по улиците заради движението, може би е защото загубих близък в катастрофа, а и мен самата ме блъсна кола, когато бях бременна с номер 4, на пешеходна пътека точно пред училището.

# 456
Оле, marsil, това е било ужасно...Ами ако си имаш някакво вътрешно усещане, следвай си го. Аз много вярвам на тези неща. Че всяка майка си има усет по отношение на какво трябва за децата й и за какво да се опасява или не. Каквото чувстваш ти като майка, това е важното. Всеки човек си е различен и всяка майка си има нейния подход, да не говорим пък как различни деца се нуждаят от различни неща. Хич не е толкова важно какво прави съседката в крайна сметка.

# 457
# 458
Скрит текст:

# 459
Момичета, бързам да се похваля. Най-сетне се срещнахме с третото си детенце. Тя е прекрасна. Само на годинка е. Искам вече да е с нас у дома, но чакаме съдът да ни насрочи дата за делото. Охх, още мъничко остана. Предполагам, че след майските празници ще се включа сред вас съвсем официално Simple Smile

Нямам търпение къщата ни да се напълни с детски гласчета и да мога да споделям и аз радостта си от това да бъдеш многодетна майка. В началото ще ни бъде много трудно,  тъй като детенцето живее в приемно семейство и е мноооого привързано към приемната майка. Само да я загуби от поглед и започва да плаче неутешимо. Но знам, че с много любов и внимание нещата ще се наредят. Дано само делото да бъде скоро...

# 460
  • София

polito_87 страхотни новини, много се радвам за вас. Дано скоро да се похвалиш и с това, че малкото съкровище е вече вкъщи  Hug

# 461
polito_87 браво, дано скоро да е при вас.

# 462
Здравейте, и аз съм за тук, но не знам дали ще смогвам да пиша редовно  Rolling Eyes. Но ми харесва компанията   bouquet.
Да се представя - на 32 години съм и живеем от близо 2 години в Германия; имаме момче на 5,5, който от август (август! тук децата почват училище на 21.08 Sad) ще е първи клас, момиче на 4 и близнаци, момче и момиче, на почти 9 месеца.
В момента търсим каква кола да си купим, но всички - всички 7местни имам предвид, разбира се! - ми се струват малки, като се има предвид, че и близнашка количка трябва да се събере, а багажниците са колкото за две детски ранички.  Crazy Все повече се ориентираме към минибус  Shocked.

# 463
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
tralala81welcome Търсете Фолсваген Шаран Simple Smile Страхотен багажник има Simple Smile

polito_87  Hug Бързо да минава времето и да сте заедно всички с малката Simple Smile Като те чета колко много любов и надежда, и трепет, и радост даваш, и лъха от постовете ти - малката ще е едно щастливо дете  Hug

# 464
Здравейте, и аз съм за тук, но не знам дали ще смогвам да пиша редовно  Rolling Eyes. Но ми харесва компанията   bouquet.
Да се представя - на 32 години съм и живеем от близо 2 години в Германия; имаме момче на 5,5, който от август (август! тук децата почват училище на 21.08 Sad) ще е първи клас, момиче на 4 и близнаци, момче и момиче, на почти 9 месеца.
В момента търсим каква кола да си купим, но всички - всички 7местни имам предвид, разбира се! - ми се струват малки, като се има предвид, че и близнашка количка трябва да се събере, а багажниците са колкото за две детски ранички.  Crazy Все повече се ориентираме към минибус  Shocked.

Понеже и ние сме със същата комбинация деца Laughing , мога да препоръчам Мерцедес Виано, голям багажник, широко вътре, много сме доволни!

Общи условия

Активация на акаунт