Презервативите

• 32 197
  • 222
  •   1
Отговори
# 150
Не знам някой да е твърдял, че е така за всички, но за жена, която добре усеща тялото си (като мен например) и мъж, на който не му капе кранчето, не е никакъв проблем успешно да се предпазват от бременност по календарния метод и прекъснатия акт, даже е двойно засичане.

На всеки му капе кранчето. Това е съвсем нормално, има си функция в природата. Там концентрацията не е така голяма като при края, но за беля стига.
За овулацията - да. Но не забравяй, че сперматозоидите живеят по няколко дни. Така че в деня на акта може и да не си била в овулация.

...Плюс това масово тези, които се доверяват на тези методи, нямат нищо против да имат и още едно дете  Wink Така че и да стане беля, да е добре дошла.

Дано. За съжаление по-често правят аборт, поне около мен.

# 151
Да правят, каквото са решили. Аз написах и назад - всеки за себе си да отговаря. Това за кранчето не е вярно, но не ми се обяснява защо и къде може да се прочете, няма смисъл.
Плюс това съм ЗА употребата на презервативи пред всички други методи за предпазване от бременност и болести, считам, че са най-надеждни и безопасни, както за мъжа, така и за жената.

# 152
...Това за кранчето не е вярно, но не ми се обяснява защо и къде може да се прочете, няма смисъл...

Ако може линк, защото аз намирам само обратното. При консултация с лекар съм получавала същия отговор.

# 153
Не може, опитът ме е научил да си трая, когато не ми се спори.

# 154
Жалко. Аз пък обичам да научавам нови неща и да поправям грешките си.

# 155
"Не е така, но няма да ви дам аргументи защо" не е траене и въздържане от спор, а просто отказ да се спори с основание. Ако не съм права, бих се поправила, но за целта трябва да имам основателна причина за това. А за презервативите съм на твоето мнение.

# 156
Дами, доц. Елиан Рачев ме държа около две години на Дуфастон, заради поликистозни яйчници, като за два месеца в този период ми натресе Ясмин. Е няма такова чудо! Раздразнителност, емоции, истеричен плач просто ей така, сърцебиене, замайване, отпадналост, дебелеене и тн и тн... След като се върнах на дуфастон и го попитах "До кога така на лекарства?" отговора му беше "Ми като нямаш овулация  ще ги пиеш докато трябва!" Само това ми трябваше - майка ми е забременяла трудно с мен и да го чуя това изказване, когато съм на 15 години си беше шок...
Моментално спрях лекарствата, започнах хомеопатия за поликистозните яйчници при д-р Несторов; няколко месеца след това си намерих и свястна гинеколожка... и какво се оказа? Поликистоза НЯМА! Дали се дължи на доброто повлияване от хомеопатията или такава изобщо не е имало- не знам.
В едно обаче съм сигурна- предпочитам да дундуркам бебенце в 12 клас, отколкото да си вкарам автогола с противозачатъчните и да не мога да забременея с години (изключвам останалите проблеми).
Моят съвет е да си намерите съвестен гинеколог, който да не се гаври със здравето ви; да не се тъпчете със синтетични хормони и да ползвате хомеопатия винаги, когато е подходяща алтернатива...

# 157
Моят съвет е да си намерите съвестен гинеколог, който да не се гаври със здравето ви;
То пък толкова лесно се намира ...

# 158
Тази тема не е ли за някоя друга подтема??????????????

# 159
Аз съм получавала алергична реакция от презерватив.
Ужасно преживяване беше. Не си спомням обаче марката каква беше.

# 160
Моят съвет е да си намерите съвестен гинеколог, който да не се гаври със здравето ви;
То пък толкова лесно се намира ...

Естелче, има, за София говоря. Няколко са имената за всеки проблем от гинекологично естество.

# 161
Имах предвид лекар, който ви допада, който да спечели доверието ви. Не казвам, че е лесно. Мисълта ми беше да не се подлъгвате под това "кой колко добър бил, колко известен (както беше при мен с Рачев)", а да се доверите на усещането ви за този човек

# 162
Добрият гинеколог е добър и като умения, и като начин да спечели доверието на пациента си.

# 163
Добрият гинеколог е добър и като умения, и като начин да спечели доверието на пациента си.
Не винаги. Има печени мошеници дето знаят как да спечелят доверието ти и после... душица да ти е яка (изнудване за пари - изкарват че имаш еди си каква болест и трябва да лекуваш или да се оперираш и пр. Затова лекар ми е казал никога да не се доверявам на 1 лекар, а да търся 2-ро и 3-то мнение. В днешно време всичко е бизнес, дори здравето - лекарите гледат само пари да изкарат и работят в комбина с разни фармацевтични компании. Не всички са такива, но едно 80% са.) Аз се доверявам само на резултати и разбира се, търся поне още 1 мнение, след като ми изкараха болест, която нямам и  след като на майка ми бяха казали, че има киста за опериране, която при преглед на неин познат лекар, се оказа че няма. Способни са и под скалпела да те пуснат без причина, само и само да вземат някоя и друга хилядарка. Най-добре човек да има познати лекари, иначе не е за разправяне какви неща стават за пари.  ooooh!

# 164
А има и един столичен гад, който натиска жените на магарето. Въобще по-добре гинекологът да е жена, за всеки случай.

Общи условия

Активация на акаунт