Презервативите

• 32 186
  • 222
  •   1
Отговори
# 135
Наистина ли?
Моята докторка,когато ми предписваха хапчетата,ми обясни че противозачатъчните са си местно производство (т.е В Германия хапчетата са германски,във Франция френски)
Което ме навежда на мисълта,че противозачатъчните в България не са много качествени и твърде наситени с хормони.
Не знам. ТЕзи Ясмин ги водят като едни от най-щадящите, с малко количество хормони и мисля, че са немски. Да, немски са - сега погледнах опаковката дето спрях да пия. Явно на мен ми се отразяват зле дори те.

# 136
Наистина ми е трудно да повярвам, че някой може сериозно да твърди, че прекъснатият акт и календарът са сигурни методи. И то с изключително силния аргумент "при мен действа, значи при всички е така". И ако не действало било защото мъжът нарочно ги бил саботирал. Това е като от сценарий на турска сапунка.

# 137
Наистина ми е трудно да повярвам, че някой може сериозно да твърди, че прекъснатият акт и календарът са сигурни методи. И то с изключително силния аргумент "при мен действа, значи при всички е така".

Не знам някой да е твърдял, че е така за всички, но за жена, която добре усеща тялото си (като мен например) и мъж, на който не му капе кранчето, не е никакъв проблем успешно да се предпазват от бременност по календарния метод и прекъснатия акт, даже е двойно засичане.

# 138
Евала на спокойствието ви.  Peace

# 139
Наистина ми е трудно да повярвам, че някой може сериозно да твърди, че прекъснатият акт и календарът са сигурни методи. И то с изключително силния аргумент "при мен действа, значи при всички е така".

Не знам някой да е твърдял, че е така за всички, но за жена, която добре усеща тялото си (като мен например) и мъж, на който не му капе кранчето, не е никакъв проблем успешно да се предпазват от бременност по календарния метод и прекъснатия акт, даже е двойно засичане.
Да ползваш със сериозния си партньор презерватив е като да ближеш сладолед през стъкло.  #Crazy Да се научи да ви пази, не е толкова сложно. Rolling Eyes
Това (и следващите нарастващо абсурдни постове) ми се виждат достатъчно обобщаващи.
А и на жените, които си усещат добре тялото им се изместват датите, а мъже, на които да не им "тече кранчето ", независимо дали се усеща, няма. Въпрос на късмет е какво ще е изтекло и какъв ефект ще има.

# 140
Бе действа, при мен около 10 години някъде.
В същото време тогава - когато съм знаела, че може да стане фал - баш ставало. Тоест не сме ялови били... Thinking

# 141
А и на жените, които си усещат добре тялото им се изместват датите, а мъже, на които да не им "тече кранчето ", независимо дали се усеща, няма. Въпрос на късмет е какво ще е изтекло и какъв ефект ще има.

Всеки за себе си да отговаря, аз например нямам нужда от календарче, никога не съм си изчислявала овулацията, просто защото много добре разбирам кога ще е, даже да е отместено във времето. Плюс това масово тези, които се доверяват на тези методи, нямат нищо против да имат и още едно дете  Wink Така че и да стане беля, да е добре дошла.

# 142
Аз не искам, ама не обичам презервативи.

# 143
Евала на спокойствието ви.  Peace
Рядко нещо ме обезпокоява, но дори при повдигане на темата за противозачатъчни пулсът ми се повишава  Tired Нагледала съм се на потресаващи странични реакции от "нискодозираните хормонални препарати". Всичко, което бих казала, Янечек вече е написала. Може би най-важното е

...Плюс това масово тези, които се доверяват на тези методи, нямат нищо против да имат и още едно дете  Wink Така че и да стане беля, да е добре дошла.
Wink

# 144
Май презервативите са най-малко страшни от абортите и страничните ефекти на ОК.  newsm78

# 145
Май презервативите са най-малко страшни от абортите и страничните ефекти на ОК.  newsm78
Май да, а и предпазват от ППБ, но и на мен не ми понасят. Всеки трябва да познава тялото си и да си решава.
П.С. Проверих всички опаковки Дюрекс (които имам в магазина) и всички са произведени в Китай  Crazy

# 146
Май да, а и предпазват от ППБ, но и на мен не ми понасят. Всеки трябва да познава тялото си и да си решава.
П.С. Проверих всички опаковки Дюрекс (които имам в магазина) и всички са произведени в Китай  Crazy
На някои пише Тайланд.  Peace

# 147
12 години пих противозачатъчни. Изписани ми бяха заради сбъркан цикъл, заради който лекарите се чудеха как съм успяла да забременея два пъти. Сега е като часовник. Влак по разписание може да закъснее, но не и цикълът ми. Не ги пия от 10 години вече. Бяха от вида трифазни контрацептиви, т.е. дозирани хормони, но това не ги прави по-прекрасни.
Мъжът ми не понася презервативи! Tired Все нещо не им е наред, тесни били, къси били, гадни били... това е, отказва да ги ползва. Предстои му операция от ингвинална херния и много се надяваме да може да му бъде направена вазектомия в допълнение, защото това с прекъсването е пълна тъпотия, но аз отказвам да се тровя с хапчета! Crossing Arms За щастие не сме имали инциденти през всичките тези години и имам само две бременности и три деца. Crazy Нямам намерение да гледам бебета от грешки на тези години, макар синовете ми скоро да се смееха, че биха си гледали сестричка. Laughing
Когато сме ползвали все пак Дюрекс, от някои видове, но не помня кои, съм получавала чувствителност на кожата за няколко часа след употребата им, но нищо повече.

# 148

Всеки за себе си да отговаря, аз например нямам нужда от календарче, никога не съм си изчислявала овулацията, просто защото много добре разбирам кога ще е, даже да е отместено във времето. Плюс това масово тези, които се доверяват на тези методи, нямат нищо против да имат и още едно дете  Wink Така че и да стане беля, да е добре дошла.
Тези тийнейджъри, които нямат нищо против още едно дете, казваш... Laughing
Не ме разбирайте грешно - всеки си решава за себе си, естествено. При всеки обстоятелствата са различни и може да са подходящи различни неща. Това срещу което скочих е, че доказно най-ненадеждните методи се пробутват за абсолютно сигурни, което е абсурдно.

# 149
В началото на годината във Франция беше станал страшен скандал с противозачатъчните от трето и четвърто поколение. Много жени ги спряха от раз и станаха сакатлъци. Излязоха на яве многобройни случай на увреждания докларали жени до най-различни степени на инвалидност.
Не че противозачатъчните ги причиняват сами по себе си. Прости има една порочна масова практика, лекарите да изписват противозачатъчни на млади жени "по спешност" и без да се правят необходимите кръвни изследвания, което просто е безумие. (Но се прави, защото се счита, че по-добре "неудачни" хапчета, отколкото нежелана бременност и аборт после).
Само искам да кажа на младите момичета, че трябва да се отнасят отговорно към здравето си и да не прибързват, решения има много. Всяка жена трябва да си има гинеколог, на който да има доверие, да я следи, да и обяснява търпеливо и подробно за плюсовете и рисковете на всеки метод,  да я запознава с последните новости в областта.

Общи условия

Активация на акаунт