помощ за зарастване на рана при диабетик(не е за слаби сърца)

• 40 299
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Мумиьо е смола която действа бързо и безотказно при диабетични рани или рани от продължително лежане в болница например.

# 16
За костта трябва рентген.

# 17
  • Mонтана
Здравейте,от доста време не съм писала,но сега реших да споделя до къде стигнахме с раната на тати.Направила съм и снимки .Първо запо4нахме с ле4ение е мехлем които закупих от интернет със сребърни йони.От него израстваше много кожа но само покрай раната.Лекувахме с него около месец.Отидохме при проф.Паромански в пирогов на 14.01. и той каза 4е  ще пробваме с едно гел4е,но не му изглежда добре крака и може би ще се наложи да отреже и другите пръсти и раната и тн:( .Предписа ни ,,пронтозан гел..струва 35лв.Каза ни да дойдем след 1 месец .Имаше малко подобрение и този път не спомена за резане ,а ни предложи лепенки мисля 4е каза ,4е са от америка и 4е там лекуват с тях и за тях цената не е нищо сравнение с при нас.Даде ни мостри за 2 седмици и каза да дойдем след 2 седмици(ще ходим на 25 този месец.Мога да кажа 4е има огромно подобрение от тях,проверих в интернет и наистина са скъпи 15 евро броя.(слагаме ги през ден като режем 1 бр на половината).ето снимките
http://prikachi.com/images/27/7087027j.jpg
http://prikachi.com/images/44/7087044e.jpg
http://prikachi.com/images/47/7087047c.jpg

# 18
  • Mонтана
здравейте,от много време се борим с раната на баща ми.Последното което пробвахме от 1 месец са превръзки tenderwet plus na hartmann.10лепенки слагахме за 1 месец на 3 дена се сменя с нова.Раната доста се посви,но имаше кожа като,,борд,, отстрани .Започнахме да търсим лекар ,който е лекувал с тях(до преди това ходехме в клиниката за бавно зарастващи рани в пирогов ,а преди това пак в пирогов при проф,Поромански),но искахме да сменим понеже ле4ението стигаше до едно положение и като вдигне захарта баща ми пак се отвряше раната.За тези лепенки нау4ихме от стринка ми ,която е мед сестра в Италия.От рана колкото 2 лев4ета стана колкото 2 по 0,50стотинки примерно.И така порастърсихме се дали има лекари който са лекували с тези лепенки и стигнахме до ,,он клиник,,там баща ми отиде във вторник (09.12.14)лекаря Марио Нешков,му предписа пак тези лепенки но този път tenderwet aktiv  за 24 часа(понеже раната е по малка,а те действат по разли4ен на4ин и още една превръзка пак на хартман,,solbalgon''(tq se поставя вътре в самата рана)за 48 4аса.Раната е много променена и върви добре.Имаме 10 лепенки и 10 от другите ,ще пиша пак като свършат.Промиваме раната с пронтозан (течността)

# 19
  • София
Здравей, много силно ти препоръчвам кремовете:

http://www.orgchm.bas.bg/neprolysin/Neprolysin.html

в комбинация с тези превръзки:

http://apteka.framar.bg/30025817/%D0%BC%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%BB% … 10-%D1%81%D0%BC-1

Направи снимки и ги занеси на професора, може и на мейл, той ще ти направи схема, може да изпрати и по куруер! Всичко друго е загуба на време и увеличаване на щетите!

# 20
Здравейте на всички. И на мен баба ми получи рана на стъпалото. Тя е диабетичка, много трудно зарастват раните й. Преди около 6 месеца получи рана, първо беше малка и кафява, после започна да гнои. Тя казваше, че не я боли, но не минаваше и какви ли не кремове ползвахме. При поредния преглед при специалист ни изписаха 2 крема- Непролизин и Пост-непрол. В кутията на непролизина пише, че е за трудно зарастващи рани, декубитуси, при диабетици и т.н. Мазахме както ни казаха всеки ден и след около 3-4 седмици раната почти зарастна. Наистина в началото имаше едни белезникави като налепи, ама ни обясни доктора, че това е нормално- кожата се чисти от мъртвата тъкан и гнойта. После, на 3-тата седмица казаха да започваме с втория крем- пост-непрол. И тогава раната много бързо зарасна.
И 2-та крема общо бяха около 35 лв. Даже не използвахме целите кутии и още имаме и от двата.
Надявам се да съм била полезна, ако някой има въпроси- да пита.
И понеже в друг форум ме питаха от къде сме ги взели кремовете- има една малка аптека на площад "Журналист" в София, точно до голямата аптека на някаква верига, та там жената / аптекарката/ 2 дена търси от къде да ги достави, накрая намери и на другия ден ги взехме от аптеката. Имали 2 разновидности / грамаж/. Ние взехме от големите, а малките и двете общо май бяха около 20 лв.

# 21
Промивка със слаб разтвор на Цитросепт. Постепенно се слагат компресчета с по-силен разтвор.
Мажете с Витасин от аптеката - просто прави чудеса.
Купете Родопско чудо.

Той сега пие ли канела? Ако не може би е добре да започне поне докато се затвори раната.  Peace

# 22
zdravei moji li da popitam nqkoi polzval li e ACERBIN MAZ imali hubav efekt ili ne6to po silno da polzvam

# 23
zdraveite moji li da popitam nqkoi polzval li e ACERBIN MAZ imali hubav efekt ili ne6to po silno da polzvam

# 24
Знам,че може да прозвучи елементарно, но Йодасепт -маз върши много работа. Предполагам ,че ако раната не диша е по-трудно да зарасне.

Общи условия

Активация на акаунт