Продължава да се люлее...

• 10 856
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте!
Има ли някой с проблеми с люлеене при детето?
Имам детенце вече на 4г. Осиновена е на 1.5г, но продължава да се люлее. Смятате ли, че трябва да направя консултация с психолог. 
Ще съм благодарна на всеки, който може да сподели опита си!!!

# 1
Здравейте!
Имам детенце вече на 4г. Осиновена е на 1.5г, но продължава да се люлее. Смятате ли, че трябва да направя консултация с психолог. 

Люшка се като заспива или в будно състояние?

Моят син се люшкаше дълго и упорито на заспиване. И сега, макар да е вече на 10, в момент на възбуда има нужда така да се успокои, макар съвсем успешно да си заспива и без люшкане.

Търсихме алтернативи - галих гръбчето докато заспива, например. Но честно казано не съм се тревожила и не се тревожа много за това. Договорихме се, че в детската градина така не може да заспива, защото пречи на другите. Като поотраснат започват и да контролират действията си. Пиши по-подробно как е при вас.

# 2
Вече се люшка почти постоянно. Госпожите в градината казват, че заспива само с люшкане. Когато слуша музика. Когато гледа телевизия или някой говори..... Само вечер когато съм до нея престава и заспива много спокойно. Опитвам се да я гушкам и целувам, но неможе да сме постоянно на ръце.

# 3
  • Вън от пространство и време
Моята госпожица се люлееше винаги преди заспиване като си дойде у дома. Люлееше се и докато си играеше.Особено с играчките, които свиреха. Заставаше в поза на колене и подпряна на ръчички гледаше играчките и се люлееше. Люлееше се и в поза седнала по дупе между краката в такт с музика. Това беше докато гледаше на нас с подозрение и общуването беше трудно. Много я успокояваше да се уедини и да се люлее. Постепенно изчезна вече не помня кога. Но и до ден днешен си остана люлеенето права когато наблюдава нещо, когато пее или казва стихотворение. И смукането на пръста си остана в тези случаи. Слава Богу, че няма деформации нито на пръста, нито на зъбите. Надявам се да отшуми и това.

# 4
Една консултация не е излишна. Минало е не малко време откакто детето е осиновено и това люлеене или клатене би трябвало да се проявява все по-рядко. Ние също имахме такова люлеене, или по-скоро клатене, което беше израз на тревожност, неспокойство, обърканост, незадоволеност. Но с времето отшумя, може би няколко месеца след като се взехме. Ако вашето люлеене е безобидно и е израз на положителна емоция, мисля че не е притеснително, но ако сте забелязала че се появява с моменти на безпокойство, може би трябва да потърсите професионална помощ. Няма да навреди, предполагам.

# 5
Откъде сте?

Поговори с психолог, но който има опит с осиновени деца. От това, което пишеш, аз лично си правя извода, че детето ти е неспокойно в детската градина...

Пиши и тук или на лични по-подробно. Не й се карай, отвличай, забавлявай, смейте се, меко напомняй, спокойно обяснявай. Това е като безусловен рефлекс при тревожна ситуация или дискомфорт...

# 6
  • на път
Здравейте!

Hug Ще спре. Моят син се "люля" до 6 годишен - галихме, гушкахме, но май спря като му дойде времето. Днес, на 9 се клати като иска да ме дразни на майтап и се хили доволно.

Общи условия

Активация на акаунт