Çalıkuşu/Чучулигата с Бурак Йозчивит и Фахрие Евджен - тема 4

• 91 684
  • 731
  •   1
Отговори
# 690
Абе хора, според мен на всеки мъж ще му трепне нещо при тази сцена с падането...колкото и да е печен актьор....Пък и вижте какво стана с Брад и Анджи... уж нищо, нищо пък накрая .... Mr. Green

# 691
Още снимки от 10 епизод

# 692
Ети,Hug благодаря ти за снимките.   bouquet    smile3525
Посрещат годениците!   Heart Eyes Heart Eyes
Нериман нещо е намислила. Дали няма да каже, че е бременна или вади онази хартийка? Но днес не искам да мисля за нея.

Абе хора, според мен на всеки мъж ще му трепне нещо при тази сцена с падането...колкото и да е печен актьор....Пък и вижте какво стана с Брад и Анджи... уж нищо, нищо пък накрая .... Mr. Green

Терзи, Hug всеки друг може, но нашият Бу е жеУезен.  Laughing  И след десет дубъла нищо в него не потрепва.  Joy
Брад и Анджи и те така падаха, ставаха, търкаляха се и ей ги сега с 6-7 деца.  Laughing

Здравейте, мили дами!  Hug Heart Eyes Hug   Най-после е вторник!
Връщам се да ви чета.

П.П.  Видях Левент във фрагмана на "Интикам". Дали излиза от играта, или снима и в двата сериала едновременно?

Последна редакция: вт, 03 дек 2013, 13:42 от Moniiica

# 693
  • Враца
Здравейте, момичета!

Нериман нещо е намислила. Дали няма да каже, че е бременна или вади онази хартийка? Но днес не искам да мисля за нея.

Да не би Селим да "установи" нейната бременност? newsm78

Вече ми се иска да е 20ч.

Последна редакция: вт, 03 дек 2013, 14:25 от mama_an_ji

# 694

Нериман нещо е намислила. Дали няма да каже, че е бременна или вади онази хартийка?...

Сакън  Naughty, това ще е възможно най-лошия обрат в действието. Едно е да се ожениш от съжаление, друго - по принуда, след като я видяха каква змия е. Сценаристите уж са печени хора. Ама нещо много разхубавена изглежда , не знам...
Мони, права си, по-добре поне днес да не я мислим.

Мами, бързо минава времето, няколко часа само ...

# 695
  • София
Здравейте и от мене!  Simple Smile

Ети, снимките са чудесни, а кафенцето още повече!   bouquet  И аз като Кямран го обичам с каймак  Joy Joy Joy

Според мене Мами и Мони ще се окажат прави - Нериман е намислила нещо, а на четвъртата снимка изглежда като човек, предвкусващ близката победа  ooooh! Трудно може да излъже, че е бременна,  защото Кямран все пак е лекар и може да провери, но е много вероятно това да се окаже истина и точно по този начин да го върже. Сещам се, че в една от сериите говореше колко хубаво би било да има момченце от него, защото така той винаги ще бъде неин, а и във фрагмана тя казва на Селим, че една бременност например може да промени ситуацията. Вижте само какво направиха от нас сценаристите - вместо да се радваме на любовта на Фериде и Кямран ние се оглеждаме от къде ще ни халоса пак нещо неочаквано  smile3515

От както гледам "Чучулигата" омразните вторници ми станаха мнооооого любими  Laughing
До довечера, момичета  Hug

# 696
Цитат
Нериман нещо е намислила. Дали няма да каже, че е бременна или вади онази хартийка?...
По физиономиите и на тримата гадняри в тоя филм личи, че са измислили начин да разделят двамата драчещи се влюбени. Според мен най-вероятният и най-близък до романа вариант е наистина бременност на Нериман. А и нещо такова Нериман спомена в предната серия - мисля точно в разговор със Селим. Този път набеденият ще е Кямран.
ПП Сега... на мен нещо не ми е ясно за Бурак. Той женен ли е за Паячка или не. Във видеото от премиерата по някое време показват сватбена снимка, Паячка е в булчинска рокля. Прочетох тук, че имат граждански брак, а какво още е необходимо, за да са женени?  Определено обаче не ми допада висенето й на снимачната площадка, ако е верен този слух, защото в снимките зад кадър несе вижда. Това няма как да не пречи и на него, и още повече на Фахрие. Напрежение си е хем да го играеш влюбен, хем да се пазиш любимата жена да не сравнява...

# 697
Мами,  Hug   май натам вървят нещата.  Mr. Green Нериман ликува.
Благодаря ти за цитатите от книгата. Четох ги с голямо удоволствие.    bouquet  smile3525

Катя, Hug   благодаря за видеото , а къде е втората част? Аз не успях да го намеря. Не, не са женени, но май живеят заедно от 2 години.

Алекс,   Hug добре дошла при нас. Сценаристите ни направиха параноици.  Grinning  Можеха 1 серия да ни спестят Нериман и Селим.  #Cussing out

Себи,  Hug клипчетата никога не ми омръзват, прекрасни са.   bouquet

Дива, Hug  благодаря за красивите колажи и интересни постове. И на мен много ми харесваше в началото бонбонената гама.

Диди,  Hug

Сцената вечерта в градината на конака е силна. Дотук беше с два различни превода. На мен повече ми хареса този, в който К казва, че с любовта му към Ф в него е израснало дърво, което нито цъфти, нито изсъхва. Снощният превод беше друг, чудя се как е в оригинала. При директното излъчване съм пропуснала, че викът накрая е на Кямран. Както го преведоха ми е трудно да си изясня изцяло смисъла. Дайте идеи -  "Улетающая от Аллаха" ??   и това - "Момиче, което не е пораснало в прегръдките на майка си" - иска да каже, че тя не умее да обича, или че не умее да показва любовта си? Очевидно този вик е подтикнал Бесиме да разкаже за глупостите на щерка си. Решението сутринта беше лесно - избраха сигурното щастие на двете деца срещу неясното щастие на третото.

Кямран много страда, малко трябваше, но не можа да пребори недоверието към Ф при създалите се обстоятелства. И тук се видя, че тя го превъзхожда в това отношение. Готова е да си затвори очите и ушите за всичко и да го подкрепи. Хареса ми как тропна по масата и това  "При вас е семейна традиция да пращате човек на ешафода, преди да го изслушате."

Изгледах 10 пъти сцената, където се чува вик. Мисля, че не е Кямран, а някой скитник, който я изплаши и тя се прибра в пансиона. А думите очевидно се отнасят до Фериде, но не разбирам защо е поднесено по този начин. Понякога превода не е много точен и се губи смисъла.

Диди, Кямран наистина много, много страда. И понеже Бурак ми е слабост, не мога да остана равнодушна и към страданията на героя му. Ще се опитам да го защитя.
" Ти винаги бягаше от мен и затова не успях да обясня, да ти призная чувствата си. Ти винаги ме отхвърляше. След онзи ден нещо вътре в мен се преобърна. Не разбирам- опустошен ли съм, или съм унищожен..." Пропуснат е цитата с дървото, което е израснало в него.

Скрит текст:

След такива силни думи, които бяха като вик на самата му душа, Фериде би трябвало малко да се замисли и за собственото си поведение. Човекът след толкова години отново събра смелост, беше окрилен след срещата в пансиона и искаше по най-красивия начин  да й признае любовта си. Направи няколко опита и на люлката, и в сцената с фонданите. Фериде в такива моменти се държи детински, непредсказуема е и го отблъсква. Разбирам, че това е нейната защитна реакция, но от друга страна твърди, че е пораснала и се вижда, че очаква признанията му. Но, това е Чучулигата.
Кямран беше съсипан след всичко, което му се събра. Разочарован от жената, която твърдеше, че го обича и беше готов да се ожени за нея,предаден от най-добрия си приятел, в когото се кълнеше, съсипана честта на семейството му, което е свято за него. И като капак, в този момент два пъти чува как Фериде иска да раздели Селим и Неджмие. Първият път застана на нейна страна без да се замисли, но вторият път ревността го заслепи. И въпреки това много искаше, дори умоляваше Фериде да го убеди в правотата си. За съжаление и Мари я предаде.За Кямран това беше поредният удар. Той си каза, че потъва и всички хора, които е обичал и на които е вярвал падат като пясъчни замъци. Трябваше да избира между момичето, което обича и сестра си. Много труден избор. Не го съдете толкова строго.
Ще дойде време, когато и Фериде няма да му повярва и тя ще вземе прибързано решение.

# 698
Мони, почти на една вълна сме. Много добре си го написала  Peace  Heart Eyes
Аз също бях останала с впечатление, че това е вик на пиян човек, който я уплаши и  се учудих като видях някакъв превод. Може да е нещо измислено от преводачите, защото не е в стила на Кямран така да извика, че да го чуят всички в конака, а и за толкова години е свикнал да таи чувствата в себе си.

Относно постъпките на двамата в този епизод, аз съм 50 на 50. Смятам, че никой не е по-виновен от другия. И тя беше права да иска да я изслушат,  да ѝ имат повече доверие; и той беше прав, като ѝ каза - Не беше ли ти тази, която ме принуждаваше да играя ролята на твой любим, как да ти имам напълно вяра....
Стана ми мъчно за него, защото се видя че много страда (няма нужда да казвам браво за Бурак); две нощи спа, където и както свари; призна пред майка си, че обича Фериде.... и въпреки всичко пред пансиона беше готов да забрави станалото....
Тъжно ми беше и за Фериде, сама, без дом, импулсивна, горда, инатлива, страдаща заради силния си характер и непримиримост, предадена беше накрая и от приятелката си. Такава си е в книгата, такава е и във филма.  Толкова много ситуации  извън романа, но като обобщим това, което и ти толкова добре си описала за детинското ѝ поведение и как той се реши най-накрая, всъщност се вижда, че в същината си нещата са същите като в книгата. Там Кямран е друг, но също пръв обиква Фериде,  страхува да не го отблъсне, не е уверен може ли да го разбере...

Хубавото е, че тази вечер ще видим нещо съвсем друго: ) .... към края на епизода предполагам, защото Ф няма лесно да се даде....

Приятно гледане на всички!

Hug Hug Hug

Последна редакция: вт, 03 дек 2013, 17:35 от didibu

# 699
  • Враца
Момичета,  Hug Hug

# 700
Moniiica, втората част е на същия линк. Първата завършва с появата на Нургюл, автоматично започва втората след реклами. Просто трябва да се изчака. Peace

# 701
# 702
Катя, благодаря. Ще опитам отново.  Peace

Диди, и аз съм така. Peace  И за Фериде ми е много мъчно, но тя е много силна и е свикнала да се справя сама. А той за първи път показа слабостта си в прегръдките на мама.  Sad  Ми те сами си правят живота труден, а имат и много "доброжелатели", които им помагат, и още много изпитания им предстоят, както всички знаем.
 И аз съм на същото мнение относно сериала. В същността си следва книгата, като изключим новите персонажи и свързаните с тях сюжетни линии.
Мами     bouquet
Сега като гледам  снимките на Кямран, се сетих за рускините. Пак ме развеселиха с коментарите си.  Joy
Питат се защо Кямран в този вид, по пижама, слага годежния пръстен и прави предложение на Фериде, като че ли е решил ей така, преди лягане да й поднесе чаша мляко.  Joy Joy

Момичета, сцената със сърцето, което рисува Кямран, а Фериде го гледа от прозореца, много ми напомня на първия фрагман.

# 703
  • Враца
"Мама Бесиме" - Елиф Искендер                                               И "тате Сейфетин" - Мехмед Озгюр

Последна редакция: вт, 03 дек 2013, 19:03 от mama_an_ji

# 704
Добър вемчер Hug Hug Hug

Изчетох всичко ,но сега сядам и няма да отговарям на всички  макар , че много ми  харесахте ,защото няма  време до 20ч.

Моля ви..... Praynig Praynig PraynigПуснете един  качествен линк за гледане  , че ще съм много тъжна Sad Sad Sad ,ако не гледам точно тази  серия.

Общи условия

Активация на акаунт