За тези, които четат любовни романи №7

• 76 270
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
Аз съм кривата ракета, съжалявам но нямам идея как да обработвам книгите качени в пдф формат реди да ги конвертирам. Въпреки, че използвам ескейпа,когато няма друга начин,там колекцията книги на тази тематика е най-богата.
И сега дръпнах няколко книги,които ми излизат без заглавие,но иначе са ОК.
Намам претенции,само изказвам мнение, та без обиди, моля!
Г-жа Гейтс

# 151
Здравейте, малко нахлувам  Mr. Green, но имам питане -  някой има ли "Как да се омъжиш за вампир милионер" в ел. вариант?   Rolling Eyes Praynig

# 152
  • Варна.
С похвал -  хареса ми поредицата "В градината"
http://chitanka.info/serie/v-gradinata
Довършвам последната книга.

Поредицата Бърмингам, която прочетох преди това - не толкова много.

# 153
Здравейте, малко нахлувам  Mr. Green, но имам питане -  някой има ли "Как да се омъжиш за вампир милионер" в ел. вариант?   Rolling Eyes Praynig
Мейл?

# 154
  • в сърцето на един мъж...
Станиславски на Нора са само 6 книги, последната Относно Кейт е фен превод.
FloridaM, не си съвсем права, познавам и двата екипа - и на читанка, и на ескейп. Повечето книги от ескейп са от екипа на читанка. Има определени потребители, които качват необработен пдф, който се размества при форматиране за киндъли. Няма нищо общо с кривите ракети Wink Екипа на читанка ги прави удобни за всички и изключително добре редактирани.

# 155
  • Варна
Станиславски на Нора са само 6 книги, последната Относно Кейт е фен превод.
FloridaM, не си съвсем права, познавам и двата екипа - и на читанка, и на ескейп. Повечето книги от ескейп са от екипа на читанка. Има определени потребители, които качват необработен пдф, който се размества при форматиране за киндъли. Няма нищо общо с кривите ракети Wink Екипа на читанка ги прави удобни за всички и изключително добре редактирани.

А аз не казвам, че познавам, аз съм от екипа на ескейп, а и на читанка... вече 3 години. Благодаря за признанието, че книгите са изключително добре коригирани, всички се стараем...
Всъщност, shara, обидих те, за което се извинявам!

Последна редакция: чт, 05 дек 2013, 02:58 от FloridaM

# 156
  • Враца
Lie With Me (Shadow Force, #1) - интересна книга, но не е за мен. Не знам защо. Мъча се направо и я оставих да отлежи.

Започнах Beautiful Player и беше любов от пръв поглед. Лека и непретенциозна , както цялата поредица, но със страхотни герои. Направо съм влюбена в Уил, преди това в Макс. Първата от поредицата съм я  чела с Едуард и не знам дали се брои  Wink

Ако си търсите нещо такова - препоръчвам.

С общата групичка  Flutter Flutter започваме история за жиголо днес. Изобщо готино

# 157
  • Sofia
Аз днес ще се пробвам с тази:

че трябва да я предавам на следващия за четене...  Wink
Ноо... като отворих на произволна страница, прочетеното ми е доста сексуално вместо еротично, та имам съмнения, че ще ми допадне особенно.  Thinking

# 158

Знам, наясно съм. И не само... Въпроса е, че в ескейп се качват повече пдф-и, които рийдърите не винаги приемат, дори и след конвертиране. И много често се разместват и не са удобни за четене. Докато в читанка са пригодени специално за това.

# 159
  • Варна

Знам, наясно съм. И не само... Въпроса е, че в ескейп се качват повече пдф-и, които рийдърите не винаги приемат, дори и след конвертиране. И много често се разместват и не са удобни за четене. Докато в читанка са пригодени специално за това.

Явно не ме бива в обясненията.
Погледни товаhttp://escape-bg.net/torrents-details.php?id=17570.
Книгите са обработени, коригирани, проверени от зоркото око на Xesiona, и качени в торент-тракера. Когато са още в пакета са в 3 формата - doc, rtf, txt. След няколко дни, ако са издадени преди 2+1 години ще се появят в работното ателие на читанка-та. Ще минат още една проверка, ще се форматират в fb2, epub... и тогава ще се пуснат за сваляне от chitanka.info.
За пдф-а, естествено, че първо трябва да има сканирани книги, за да има какво да се коригира. Някой ще сканира и качи книга, друг ще се заеме с обработката и корекцията, трети ще провери и форматира... дълъг и трудоемък е процесът.
За нетърпеливите има калибре. От rtf формат чудесно се конвертира в mobi.
За мен спорът приключи.
Последно: Ако някой иска да се включи в екипа, да пише на Xesiona, има достъчно на брой книги в пдф формат, които чакат за обработка.

# 160
Клото, коя е тази поредица за Ив Дънкан?
Поредицата е голяма и за момента ми харесва, динамична е. И в Читанка и в Ескейп не е описана последователно, правилно и изчерпателно. Има няколко издадени книги и ако човек не се разрови, хич няма и да разбере, че са част от поредица.
Тук може да видите всички най-точно: https://www.goodreads.com/series/51419-eve-duncan

# 161
FloridaM, ти явно не четеш. Казах, че съм наясно с процеса. И изобщо не говоря за редакторските пакети, които си ми посочила, а за отделни екземпляри, не ми се занимава да търся. Има доста такива, които са в пдф, по-стари книги са и не са на нивото на точно този пакет, който си ми посочила. И обясних, че знам за какво става дума и че съм наясно за какво говори момичето. И бях максимално тактична, да не ти кажа, че поста ти беше заяждане, при това изключително неприятно. Обяснихме ти и двете за какво става дума, ти пак едно и също обясняваш. Да, от док и ртф се конвертира прелестно и става страхотно моби, но от пдф - не Peace За последен път го обяснявам, може пък сега да ме схванеш какво искам да ти кажа.
Клото, благодаря ти, ще погледна Hug

# 162
Geia, сори, че се намесвам, но и ти си права в твърдението си, че от пдф не може лесно да се прави моби, за разлика от текстовите файлове, и FloridaM си е права за себе си, защото момичето към което тя се обърна първоначално, каза, че файловете са бъгави. Доста крайно беше изказването й, при положение че точно от тези бъгави файлове хора като FloridaM, Хеси и останалите момичета, правят удобния текстов формат. Изказването й не беше заяждане, по-скоро заяждане е това с бъгавите файлове. Това че пдф-а не става на моби с един клик, а с доста повече труд и внимателно четене, не означава, че файлът е бъгав. Нормално е да има засегнати, при положение, че няколко сканират, други няколко се трудят да обработват, хиляди свалят и качват по какви ли не сайтове, и накрая излезе, че „файловете са бъгави“. Лично аз също се засегнах, и мисля да ви спестя бъдещи бъгави сканирани книги.

# 163
Виж ся, хората не са всички особено добре технически грамотни. И когато скана е в пдф и е по два листа на страница, както има определени сканове, нормално е да му е "бъгав". И такъв коментар не заслужава - на крива ракета, космоса й пречи. Сори. Може да се проведе нормален диалог. Наясно съм какъв е процеса, наясно съм и колко и какви хора го правят. Не сте само вие от екипа. В крайна сметка може да се обясни човешки и да се каже, че проблема е такъв и такъв или да се попита коя е книгата, за да се помогне адекватно. Колкото до свалянето и качването - всички го правят, вие също. Не са само сканираните от някъде книги. Много дълга тема е тая, нека да не я започваме Peace

# 164

С общата групичка  Flutter Flutter започваме история за жиголо днес. Изобщо готино

Какъв жиголо, къде го Laughing
Предполагам за общото четене иде реч-ная английски ли ще го четете?

Общи условия

Активация на акаунт