Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 23

• 42 991
  • 758
  •   1
Отговори
# 480
Подготовката за раждането не се изразява в четене на истории.

# 481
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Момичета, дайте идеи с какво да боря високо кръвно ... Не мога да оставя двете и да ходя в болница ... Лекарката ми изписа във вторник Допегит 2*1/2 ..., ама вече 2 дни се въртя с горна 130/140 и долна 80/90 ... Мъжът ми казва, че откачам - обградила съм се с механичен и електронен (за китка) апарат ... и меря и записвам през 1/2 час ... Днес вече и 2 скилидки чесън хрупах ... И пак - ей, сега (с електронния) ... у, да се ненадяваш ... аз да се оплача, а то 119/84 ... Да пробвам ли сутрин и вечер топла вода с мед и мааалко канела  newsm78 А нищо не чувствам ... Ако не го меря няма и да знам, че е толкова ... На лекар бях на 3.12 и се разбрахме да се видим на 12.12 ..., освен ако не започне да се качва драстично кръвното ... Та, така ... Чувствам се прекрасно, ако не си меря и не знам, че е толкова това кръвно ... Не знам - във филми ли се вкарвам или е сериозно положението ...

# 482
  • София
Почти безобидн@, аз го мерех сутрин (веднага след събуждане), на обяд и вечер (преди лягане). Мерих го около 10 дена.
Ако започне да се качва - болница.

Втората ми бременност беше рискова и кошмарна. Раждането - бързо и лесно. Както писах по-нагоре - без никакви шевове.
Отидох да раждам с рев и страх, след раждането когато разбрах, че е здрав, няма да е в ковьоз - можете да си представите на кое небе бях Simple Smile

# 483
  • София
Подкрепям за болницата, високото кръвно е опасно за бременни. Не се филмирай и не го мери толкова често. И още един съвет - мери само с механичния апарат, електронните не са толкова точни.

# 484
Момичета, дайте идеи с какво да боря високо кръвно ... Не мога да оставя двете и да ходя в болница ... Лекарката ми изписа във вторник Допегит 2*1/2 ..., ама вече 2 дни се въртя с горна 130/140 и долна 80/90 ... Мъжът ми казва, че откачам - обградила съм се с механичен и електронен (за китка) апарат ... и меря и записвам през 1/2 час ... Днес вече и 2 скилидки чесън хрупах ... И пак - ей, сега (с електронния) ... у, да се ненадяваш ... аз да се оплача, а то 119/84 ... Да пробвам ли сутрин и вечер топла вода с мед и мааалко канела  newsm78 А нищо не чувствам ... Ако не го меря няма и да знам, че е толкова ... На лекар бях на 3.12 и се разбрахме да се видим на 12.12 ..., освен ако не започне да се качва драстично кръвното ... Та, така ... Чувствам се прекрасно, ако не си меря и не знам, че е толкова това кръвно ... Не знам - във филми ли се вкарвам или е сериозно положението ...

Здравей =Почти безобидн@ Simple Smile предполагам, че щом все още поддържаш това кръвно докито ще ти вдигне дозата, но трябва да имаш предвид, че и на допегита му трябва малко време, за да подейства. Ограничи сладкото, мазното и газираните напитки, хапвай повече зелени храни...броколки ала бала. Аз също от бременността качвам кръвното и "моя опит"...така да се каже е "хубаво", че на такъв късен етап от бременността си почнала да го вдигаш. Аз започнах още от 17 г.с. и сега вече съм на 4хтаблетки дневно от тази седмица...нещо много трудно взех да го контролирам и аз като теб не го усещам по никакъв начин (не се чувствам зле), но е важно да си го следиш редовно и то с механичен апарат, както absolutpartystar ти е писала. Моят доктор ми е забранил да го качвам над 130/90, ама... и ако продължи да ти се качва може да идеш на Доплер, за да видят как е кръвоснабдяването към бебо  Peace

Успех и без паника Simple Smile

# 485
Почти безобидна, ако не си променила режима на хранене със здравословен такъв заради бременността, направи го. Опитай се да научиш повече за ползата от суровоядството, например.

Също така започни да практикуваш нещо, което ще намали нивото ти на стрес: медитация, йога за бременни, разпускащи разходки, повече почивка, свирене на музикален инструмент, гобленарство, плетене... Каквото ти душа иска, стига да не е вредно и да ти носи спокойствие, баланс и радост.

И задължително поддържай връзка с наблюдаващия те лекар.

# 486
Мацки,пробвали ли сте масаж на перинеума точно с цел подготовка и повишаване на еластичността?
И какво мислите за Шуслеровите соли като допълнение? newsm12

А по повод това, дали раждането е "кошмар" или прекрасно изживяване,смятам че много зависи и от настройката чисто психологически.  bouquet

# 487
  • София
Чисто психологически след последните три страници съм настроена да мина на план 'секцио'  Mr. Green Слава богу, поне време имам достатъчно.

# 488
  • Пловдив
Аз пък искам да родя нормално,ако бебека не се обърне- то е ясно какво ще последва..
Доки  днес ми каза че в момента не е с надолу главата,но има достатъчно време това да се промени Whistling

# 489
След две нормални раждания можа да кажа, че раждането изобщо не е нито толкова болезнено, нито толкова страшно.

Според мен (и не се сърдете!) много от жените преувеличават, за да получат съчувствие и внимание.

Други искрено изживяват неописуем стрес, защото тръгват да раждат с негативна нагласа и страх.

Трети са прекалено силно повлияни от игралните филми, където актриси режисирано и драматично (с много писъци, крясъци, обидни думи и физическо насилие спрямо присъстващия баща) се преструват, че раждат.

Никога няма да се уморя да повтарям: правете йога за бременни. Тя ще допринесе както за физическата, така и за психическата ви гъвкавост, стабилност и равновесие.

# 490
  • София
Фея, не е съвсем така. Раждането за теб е едно, при други жени е друго. Всеки има различен праг на болка и всяка жена го преживява различно.

# 491
Фея, можеш ли да препоръчаш клипче от ютуб с йога за бременни, която смяташ , че е ок?

# 492
  • София !
Всеки организъм си е различен , и при всеки раждането протича по различен начин !!
Важна е нагласата , и мен ме беше страх , и аз треперех какво ще е , как ще е , ама в крайна сметка отидох спокойна в болницата . Много бързо забравих за страх и всичко , исках да родя по скоро живо и здраво детенце , всичко с мен да е окей !!

# 493
Включвам се от болницата, където днес все пак пристъпих към индуциране. Мина чудесно и родих нормално-бебе 3350 кг за по малко от 6 часа след поставянето на гела. Екипът ми беше чудесен, а раждането премина по-леко от предното ми, което запична спонтанно с изтичане на води. Радвам се, че взех това решение, защото седмица по-късно със сигурност никой нямаше да поеме риска да родя нормално с тесния таз, който имам.
Благодаря на всички, които се включиха с мнения и отделиха от времето си за да са с мен в тежката ми предродилна депресия. Laughing

# 494
  • гр.София
Честита рожба Dusty_wind ,да ви носи много радост,а ти да имаш едно положително и щастливо майчинство
Аз се чудя,дали да слагам в багажа за болницата и помпата за кърма?Наистина безкрайно много искам да кърмя,и ако не тръгне веднага кърмата,ще я стимулирам и с бебето и с помпата,ако трябва постоянно за да се получи.Ама ме притеснява стерилизацията как ще става  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт