Добре дошли, АВГУСТовски мами 2014!

• 28 626
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
Момичета, искам да попитам по повод утрешния ден, в който всяка от нас ще си хапне рибка, има ли категорично забранена риба, която трябва да избягваме, разбрах че утре ще ми приготвят филе от акула (на гости съм), а чета че не е препоръчителна такава риба заради живака, как да кажа че не мога да я ям  Embarassed ... не става, та някой запознат ли е дали малко риба ще навреди или поне каква риба може да се яде?

http://www.dechko.bg/bremennost/Hranene/Yadene_na_meso_i_riba_po … me_na_bremennost/

Vesi, добре дошла, прекрасна бременност желая   bouquet

Последна редакция: чт, 05 дек 2013, 13:46 от PoCuHka

# 211
  • София, Бургас
Аз знам, че рибата не трябва да е сурова или сушена...

# 212
  • Точно където трябва
Не мисля, че има проблем да се яде риба.
Днес на своя глава си пуснах  изследванията. Всичко е в норма, само се чудя защо някъде пише за рефер. граници на CRP 1-10, на други от 2-8, и на трети до 6. Конкретно при мен пише, че е 9 при реф. 1-10. Не намирам и инфо при бременни променят ли се тези граници. Надявам се всико да е наред.

# 213
Ето какво намерих като инфо за рибата по време на бременност:

Ядене на месо и риба по време на бременност

Аз мисля да си хапна спокойно риба утре, включително и пушена и консервирана по малко Wink

# 214
  • София
Както казват старите хора "тя рибата в морето, ти слагаш тигана", но виждате с какви се занимавам вместо да работя...: http://direct.asda.com/george/baby/sets/flower-photo-print-all-i … 1,default,pd.html

# 215
ИСкам да ви пиша относно Хаджи Радев .ДНес се чух с него по телефона искаше да отида да ме види,но се отнесе неочаквано арогантно накараме сама да си намеря лист и химикал в кабинета и да си  запиша 2 лекарства,при което го питах дали няма да ме прегледа той каза не нямам право повече от 1 ппът в месеца когато ти е датата тогава ,но се обзалагам че ако му бях платила нямаше да има проблем.ПРи което аз останах изненадана много неприятно и почна да ми обяснява как в Франция прегледите за цялата бременност били само 3 пъти,това беше всичко .С моя приятел естесвено се отказахме от него ходихме при Д-р Ангелов преди също на прегледи съм била при него .Много интилигентен ,добронамерен и ми обясни всичко подробно всичко е наред и съм на преглед на 20 ти за пулсация при него пак,даже вече имаме първата снимка на нашето съкровище от него !

# 216
  • Пловдив
veronika 12  честито сакче, и добре че си го сменила този доктор, то верно че по здравна каса няма какво да очакваш, кой знае какво отношение няма да получиш! Леко бременеене на всички!   bouquet

# 217
Благодаря   kukla_ta

# 218
Честито сакче и от мен - дано те е поуспокоило Peace

По повод гинеколозите - по Касата и на частно - аз мисля и този път да се следя и по Каса и в Щерев, само че ако няма проблеми в Щерев ще отида към 7-8 месец, а не както преди - в 5-ия. В края на бременността прегледите стават много начесто и направо ми беше писнало да ходя ту в поликлиниката, ту в частната клиника. Наистина по касата не обръщат особено внимание гинеколозите, но когато човек се следи и на второ място (или знае, че при проблем винаги може да отиде там), не е чак такъв проблем. По касата поне се пускат доста изследвания, а те хич не са евтини Peace

# 219
 Благодаря ти да по добре се чувствам сакчето ми е 9мм сега Hug

# 220
Здравейте. Да се запиша и аз в темичката.....
Видях  EFP  и то два пъти. Калкулатора на сайта изчислява термин 7 Август. Днес пуснах кръвен тест и чакам с нетърпение да излезне резултата. newsm03 newsm03 newsm03 Надявам се да се получи този път, чакаме този момент от година и половина и неможах да повярвам, когато видях теста.

Пожелавам на всички лека и безпроблемна  preggo Hug Hug Hug

# 221
  • София, Бургас
И аз в Щерев ще си се следя както предната бременност. Там и ще раждам живот и здраве. Много съм доволна от всичко и най-вече, че може да се разчита 24 часа на тях. А иначе да, при тях накрая прегледите са доста често, но аз предпочитам така, защото все пак не всеки ден съм бременна и предпочитам добро отношение и разбиране Simple Smile

# 222
Здравейте Момичета  bouquet

Вчера се обадих в офиса на моят лекар и ми уговориха час за 9 Януари, когато ще бъда горе-долу в 10 седмица Така че аз ще си чакам тихичко в къщи:) На тази среща с лекаря ще ми дадат куп изследвания+ направление за видеозон. Така че моята среща с бебето ще бъде към края на Януари:) Може би, защото ми е 3-та бременност не се шашкам много. Знам, че така няма да помогна нито на  себе си, нито на бебето, което се развива в мен, напротив само ще навредя.
Отдавна съм спряла да чета в Интернет, защото съм забелязала когато човек чете много и се плаши, а може това въобще може да не се отнася за него. Затова според мен за медицински въпроси е добре мамите да се отправят към личен лекар или гинеколга. Не мисля, че тука някой от нас е компетентен по тия въпроси. Засега не съм притеснена, няма и за какво. С втората ми бременност имах малки проблеми в началото и се притеснявах доста.  Докато с първата ми бременност много се шашках, ходих тогава на лекар в Бг точно 3 дена, като ми закъсня и помня, че гинекологът ми каза, че добре е да изчакам поне 3 седмици преди да отида на преглед, за да се чуе сърчице. Някои споделят, че се притесняват за кухо яйце и т.н.. аз си мисля, че тогава сигурно се изхвърля от организма по естествен начин. А колкото до рисковите има си ги по време на цялата бременност. Едно време си виках само на минат първите 3 месеца и ще се успокоя, после като минаха си казах, само да вляза в 7-мия месец, после в 9-ти и после раждането....разбира се всеки реагира по различен начин. Затова нека да не се сърдим на Вероника, че така си е задала въпроса..може би е първа бременност или е имала преди други проблеми..ние не можем да я променим..по-скоро трябва да я разберем.
Аз дори, като "по-опитна" с трета бременност не мога да давам акъли на други хора, защото всяко тяло е различно и си има своите специфични неща.
Честно казано никога не съм се интересувала от кръвен тест за бременност и т.н. дори тука в Канада така са направени нещата, че нямаме достъп до резултатите..само, ако има проблем мед. сестра звъни по телефона и те вика лично в офиса на доктора. Никога по телефона не се съобщават резултати.  Направено е така, защото дори и да ги имам в ръцете си, ако почна да ровя с нета, мога да намеря тревожни данни, които въобще не се отнасят за мен .
Хайде спирам до тук. Надявам се нашата темичка да се напълни само с положителни емоции и настроение

По повод за рибата-аз днес си хапнах малко пушена съомга..може би не трябваше, но много ми се ядеше. А някой в по-горните постове спомена за йогата. Всъщност инструкторът по йга не ме взе сега, защото нямам предишен опит, затова ме извика чак след 12 седмица, но това е спец. йога само за бременни със сертифициран преподавател. Разбира се йогата е за бременни, не е само упражнение то е дишане и техники на дишане. В Канада е много популярно и ако имате интерес мога да изпратя линкове за четене(доста е интересно). Йогата спомага не само за разтягане, но и за баланс на тялото, за тонус и правилно диашане по време на раждането.

Hug

# 223
Vesito0120, shushulche Честито!!!
Момичета бих посъветвала тези от вас, на които им е за първи път да не се влиаят от суеверия, да сте спокойни, да мислите позитивно и да не търсите под вола теле.Simple Smile

# 224
сабсаб , Благодаря ти!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт