Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - 25

• 190 728
  • 1 170
  •   1
Отговори
# 195
ivelle, аз ти писах и на лични покрай августовската тема. Трябва да сте силни и да вярвате!
Мисля, че  не си от София, нали, но личното ми мнение е ако може поне мъжът ти да се разходи пак и със снимките и да говори с д-р Момчилов от Пирогов още преди раждането на детето. Така или иначе бебчето няма да се оперира в неонатология, а ще ви пратят или ще го транспортират в детската урология Пирогов и най-добре да потърсите Момчилов и да имате предварителна уговорка с него. Д-р Пеев също е много добър хирург. Контактите ги има на първата страница.

# 196
red shoe, благодаря за отговора!   bouquet
Вече имаме контактите на Момчилов и Буева - това са специалистите, към които всички ни насочват!
Планираме идване до София през април и от сега им звъня, за да си запазя час, но д-ц. Буева не вдига, а на Момчилов още не съм звъняла. Назад в темите четох, че много се чака при тях. Но няма ли начин да се запише час и да не чакаме цял ден пред кабинета му?

# 197
Тук в темата напоследък се пишат доста противоречиви мнения за Буева, като цяло по-отрицателни, но все пак се вижте и с нея. За съжаление доц. Лилова от Токуда не е на работа от месеци и никой не знае кога ще се върне, та не мога да ти препоръчам и друг нефролог. Д-р Русинов също е добър, но не знам дали може да отговори адекватно при случай като вашия. Но щом операцията е наложителна най-важен ще е д-р Момчилов  Peace

# 198
  • София
ivelle, много съжалявам за това, което преживяващ, тъй като и при мен беше така. Нашата първа диагноза за поликистозен бъбрек не се оказа точна-оказа се хидронефроза 5-та степен. Мисля, че е трудно да диагностицират нещата толкова рано. При тази диагноза бях проучила опциите и доколкото помня, бяха че бъбрека не работи, ако е поликистозен и го отстраняват, за да не стане среда за по-лоши неща. Важното е, че другият бъбрек е ОК.
Когато бяхме в Пирогов (преди повече от 5 години) имаше едно детенце, което се родило с такова бъбрече и му го бяха отстранили, а другия бъбрек беше с хидронефроза и го лекуваха. Лошото беше, че майката изоставила бебето като разбрала, че е болно (българка!).
Вярвай, че всичко ще е наред. Мисля, че не оперират веднага след раждането бебето, а в началото само го наблюдават. Бъди силна и се настрой позитивно.
 Hug

# 199
От позната знам, че в момента Буева е в чужбина.

# 200
Здравейте искам другата седмица да заведа сина ми при д-р Момчилов на контролен преглед, на какъвто ходим всяка година от операцията му насам и се чудех някой знае ли дали е наработа и пак ли към обяд преглежда,а дали трябва да звъня предварително за записване и понеже досега не сам носила направление се чудя да вземам ли с мен направление?
Благодаря ви предварително Hug
При д-р Момчилов вече се записва час и то за след месец някъде, не е както преди от предния ден да се записва... около 5-6 дечица минават на ден, пак към обяд започва да преглежда. Направление на всяка цена си вземи.

# 201
А къде се записва час, преди аз му звънях на личния телефон да го питам в кои ден да отидем, но сега не ми се иска да го безпокоя, направлението за уролог ли трябва да е, и като си с направление плаща ли се нещо?

# 202
А къде се записва час, преди аз му звънях на личния телефон да го питам в кои ден да отидем, но сега не ми се иска да го безпокоя, направлението за уролог ли трябва да е, и като си с направление плаща ли се нещо?
029154371- това е на първия етаж приемния кабинет, за направлението най- добре питай като се обадиш.

# 203
  • София
Към hmhm-момченцето, за което споменаваш Жорко ли е?
Ако за същото дете става въпрос-преди повече от година прочетох статия на него, мисля беше в Телеграф, в която Жорко беше с новото си американско семейство. 

# 204
  • София
svetlastaikova,
Да, мисля че беше Жорко. Много се радвам, че някой го е взел да се грижи за него. Беше много хубаво детенце.

# 205
  • Бургас
Момичета, какво ви е мнението за д-р Траян Пандаров? Днес ( в Бургас) бяхме на преглед при него и той настоява за  цистография в Пирогов. Досега сме ходили при Буева, която отхвърля микционната снимка при нас, както и при друг уролог, който също каза, че не е належащо. Но, при нас имаме циститни симптоми след като спрем пиелосептила, и тогава отново го почваме (на 6 години ми е момиченцето). Друг уролог или нефролог не ни е казвал че се налага товаизследване(цистографията). Ние се притесняваме заради облъчването, болката и стреса които може да причиним на детето от това изследване. Та, идеята ми беше да се доверим ли изцяло на д-р Пандаров или да търсим още едно (кое ли подред) мнение.

# 206
sardaesox моля те кажи къде преглежда д-р Пандаров?

# 207
  • Бургас
Ами той беше два дни в Бургас, заедно със д-р Св. Маринова и тогава решихме да заведем щерката за още едно мнение. Иначе работи в Пирогов , детското отделение по урология. Работи и по здравна каса, поне каза да си носим направление, като отиваме.

# 208
Здравейте!
Бременна съм в 36 г.с. Правихме фетална морфология в 20 г.с и друга с доплерово изследване в 30 г.с. - и двата пъти отлични резултати без аномалии и отклонения. Вчера бяхме на преглед и се видя уголемен пикочен мехур. Всички други неща са в норма. Бебето е 3 кг. Не знам на какво може да се дължи това увеличение на пикочния мехур на този етап от бременността. Търсих и литература за това да се запозная повече, но не намирам. Навсякъде се говори първосигнално за бъбречни аномалии, но при нас се отчете само увеличението на пикочния мехур. Моля, ако имате информация да ми помогнете да се просветля по темата. Като всяка майка винаги се тревожим и не съм спала цяла нощ! Благодаря ви предварително!

# 209
На бременните мами, искам да пожелая лека бременност. Съветвам ви да се успокоите, и се настроите положително, нещата може да не са такива, каквито в момента казват и предполагат лекарите. След като се родят бебоците, да се направят нужните изследвания, нищо не може да се каже категорично, дори и тогава пак нещата не са сигурни WinkМоят съвет е , да не бързате с операциите, да не се предоверявате....
Прочетете за нашият случай в темите. Моето дете е родено с двустранна хидроневроза 4-5 степен и уретероцеле. Според всички бг специалисти, имаше нужда от спена животоспасяваща операция, според Момчилов даже 2-3операции. Синковеца е жив и здрав, израстна проблемите без операции и без АБ. Да не съм досадна и за 100 път да пиша едно и също.
Лака бременност, леко раждане, нещата може да не са толкова негативни, колкото изглеждат и ви ги представят в момента.

Общи условия

Активация на акаунт