ЮНИ чакаме с нетърпение, да си видим малкото творение - тема 3

• 22 348
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
little afternoon Няма логика наистина....  newsm78 но все пак отиди и питай със сигурност.

# 301
Леле, момичета, много рано за такава разгорещена дискусия, ще се включа по-нататък, когато действително дойде времето за това. Има десетки теми във форума и винаги се стига до бурни страсти и размяна на реплики. Независимо от начина на раждане, това не те прави по-добра или по-лоша майка. Нима при единия и при другия случай не си го носила 9 месеца, качила си килограми, търпяла си неразположения, а след това кърмене, грижи, възпитание?!
Ето това много ми хареса:
последно по темата за раждането от мен, поне на този етап Rolling Eyes  не случайно разказах за себе си ... не се заричайте за нищоо! не знаете какво ви готви живота! най - важното е вие и малкия човек да сте живи и здрави, а как - като ви е било писано! Peace да всеки име мнение, всеки има желания, всеки има и мечти, но всеки има и съдба ....
  202uu

Преди малко прочетох във фейса за една мама, която, за съжаление, няма да е с нас на финала Cry и пак се връщам към по-горния цитат- каквото е писано, това ще стане. Много тъжно!

Момичета, радвам се с вас на всички хубави новини от прегледи.

Добре дошли на новите мами! Alokazia, йей още една мама от Варна! Grinning

# 302
  • Варна

Преди малко прочетох във фейса за една мама, която, за съжаление, няма да е с нас на финала Cry и пак се връщам към по-горния цитат- каквото е писано, това ще стане. Много тъжно!

Момичета, радвам се с вас на всички хубави новини от прегледи.

Cry Cry Cry Много жалко, коя е тази мама, нека пише и тук, може поне духом да й помогнем Tired

И аз очаквам покана за фейсбук групата.

# 303
Лелееее това е много ужасно,милата  Cry  spoko

# 304
Здравейте,
Бих искала и аз да споделя нещо за раждането. Първото ми раждане започна нормално с всички блки, контракции и системи. Всичко това продължи 12 часа, след което лекарката реши, че явно няма да стане нормално и ще ме оперира. Легнах на операционната с 9 см разкритие, така че много добре знам какво са болките от контракциите и какво е да си толкова изтощен, че не можеш името да си кажеш. При секцието пък получих кръвоизлив и загубих страшно много кръв, след операцията хемоглобина ми беше 60. И двата вида раждания имат своите рискове, но в никакъв, никакъв случай не се чувствам по-малко майка. И напротив - след раждането със секцио те раздвижват достатъчно веднага и достатъчно веднага ти дават бебето, за да се грижиш за него и кърмиш. лекаря ми каза, че и второто ми раждане ще е със секцио, надявам се този път обаче да ми спестят болките от контракциите.

# 305
Хайде да сменя темата - връщам се от ранния скрининг - прегледът продължи над 1/2 час, много подробен, мериха нухиалната гънка, носната костица, размерите, кръвотока към плода и на плацентата, кръвотока в различните му органи, гледахме сърцето, дробовете, с една дума - много сме доволни. По всяка вероятност е момче  Crazy Взеха ми кръв и за БХС, резултатите - след 3 дни, но от ехографския преглед - много нисък % за хромозомни аномалии.
Зацапването ми продължава, но поне не е ярка кръв, докторът каза, че е нормално да се изчиствам около седмица.

# 306
Чудесна новина. Тъкмо се сетих за теб. Дано и зацапването отмине скоро Peace

# 307
Аз се чудя за  БСХ .. Confused не знам какво да правя,дали въобще да го  правя.Изчетох доста по въпроса,много момичета казват че само са им изкарали акъла,а всъщност са си родили здрави бебета,други пък че уж всичко е наред и са родили със синдром на Даун.Много ми е объркано ,направо не знам.С Никол никога не съм правила такова нещо-нито ранен ,нито късен БХС,дори е ФМ не съм.АГ което ме следеше тогава нищо не ми е казала,а като че ли не беше толкова нашумяло по онова време
Момето какво означава  много нисък % за хромозомни аномалии,ще изчакаш кръвните и после какво ?И в крайна сметка малко тъп въпрос обаче на 4Д,на ФМ,на хубав ехоргаф и опитен доки които го гледа не може ли да се види ако има някакъв проблем-било синдром на Даун,било,друг

П.П.  Момето,в коя седмица си?  Blush

# 308
Аз и преди бях обяснила Simple Smile Ранният скрининг включва много подробно ехографско и доплерово изследване, съчетано с биохимичните показатели - т.е. ФМ + БХС. За мен по-важната част е именно ФМ, докато БХС е повече статистическо и ненужно, но в моята клиника вървят двете заедно. По време на стандартните ехографски прегледи, било то и 4Д, доколкото знам, не правят измерване на нухиална гънка, нито следят кръвоток, абе доста се различава прегледът, който минах днес, от един стандартен такъв. Измерените днес показатели са такива, че е много малко вероятно бебето ни да има хромозомни аномалии (Даун, Патау и какъв още синдром беше). БХС би трябвало да покаже същото.
Днес съм в 11 г.с. + 4 дни, т.е. 12 г.с.

# 309
Благодаря ти ,Момето.Имам още две седмици да се почудя.Ако някой друг се включи с мнение ще съм благодарна.А ти къде го прави и колко парички ти взеха?За ФМ и аз съм за,но това БСХ нещо ми се струва безсмислено.Не знам ,не ми е до парите,страх ме е да не ми изкарат акъла напразно.

# 310
Mometo*, колко хубави новини, много се радвам за теб.
Всичко е започнало в началото с големи трудности, дори те е било страх да се включиш в групата, а ето... сега всичко си идва на мястото. Момичета, никога не знаем какво ни готви съдбата, така че само ни остава да си стискаме палци и да бъдем оптимисти. Добре е от групата да лъха позитивизъм, защото аз освен да се пообразовам в тая "наука" раждането, влизам да чета и пиша тук, също чисто така за лично душевно разтоварване.
Mometo*, даже вече си знаеш и полааа завид завид  Mr. Green

# 311
На първият 4Д при предишната ми бременност ми казаха 65% момче и в крайна сметка след това се потвърди. Гледат някаква кост, която се различава при мъжете и жените, но зависи от това как е застанало бебето и дали е добра техниката.  Laughing  Нямам търпение вече до моя, а има цял месец!

# 312
Вихрили сте се, гледам.  Laughing Няма да споделям историята си, за да не стресирам излишно някого. Подкрепям atadar, за съжаление човек не може да избяга от съдбата си. Да са ни здрави децата, останалото са  банални подробности.

# 313
Хайде да сменя темата - връщам се от ранния скрининг - прегледът продължи над 1/2 час, много подробен, мериха нухиалната гънка, носната костица, размерите, кръвотока към плода и на плацентата, кръвотока в различните му органи, гледахме сърцето, дробовете, с една дума - много сме доволни. По всяка вероятност е момче  Crazy Взеха ми кръв и за БХС, резултатите - след 3 дни, но от ехографския преглед - много нисък % за хромозомни аномалии.
Зацапването ми продължава, но поне не е ярка кръв, докторът каза, че е нормално да се изчиствам около седмица.

Mometo* много се радвам за теб   bouquet на мен тези емоции ми предстоят началото на декември 

# 314
 Hug Здравейте и от мен.

Общи условия

Активация на акаунт