ЮНИ чакаме с нетърпение, да си видим малкото творение - тема 3

• 22 348
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
По мое мнение всеки нов месец започва на датата, на която ще термин, ако е на 29.05 значи на 29-то число. А това, че 13+1 е 14г.с. не е точно така, защото по медицински седмицата трябва да се изпълни, а не да започне, тоест 39+1г.с. не значи, че си след термин, трябва да си 40+1г.с. Peace
На всички ни се иска месеците да летят по-бързо, но тези 40 седмици искаме не искаме, трябва да минат  Hug

# 526
Тогава БГ-Мамма да си оправи календара.... По тяхна логика утре на 22 ми свършва първият триместър  newsm78 А д-рите не го изчисляваш по календарни а по гес. седмици. И аз в началото го питах моя така и така. Той ми каза ако искаш смятай по календарни тогава няма да са 9 а ще са 10 месеца.  #Crazy

# 527
Ето едно полезно линкче,което точно обяснява в кой месец сме,според това, което пише аз след една седмица влизам в четвърти месец.
http://bremennost.bg/gestacionna-sedmica.html

# 528
vesel4ynka,
не вярвам в зодии, но ако допуснем, че в някаква степен повлияват характера, тогава радвайте се, че няма да са стрелци.  Laughing

Hope  Mr. Green Аз, малкият ми син и дъщеря ми сме стрелци, двойни. А големият ми син козирог и пак с асцедент стрелец Twisted Evil
??? Нещо искаш да ни кажеш??? Laughing

# 529
По тази логика аз съм в четвърти месец от понеделник, а реално до термин имам 6 месеца и 2 седмици почти.
На 1.12 ще ми остават точно 6 месеца, което значи, че ще са минали 3 пълни и съм започнала четвърти. Мисля да се водя по това.

# 530
ще се съглася с  krissity, като отида в бг мама на калкулатор на бременността и си напиша първия ден от последния цикъл ми излиза това: "На 20 Ноември 2013 г.приключват първите три месеца от бременността Ви - извървяли сте една трета от пътя към срещата с Вашето бебе. То вече има много мускули и може да прави най-различни спонтанни движения с тялото си, но все още е прекалено мъничко, за да го усетите. "

Е днес е 21ви... не ми се вярва баш на БГ мама калкулатора да е грешен хехехе  Laughing

И с katrin77 ще се съглася, тъй като линка, който праща обяснява точно това, което аз ви обяснявам, че един месец през бременността не е един календарен, а един лунарен, тоест е 4 седмици. Линка, който аз ви пратих, показва абсолютно същото, само че не е български, а чуждестранен.

The same myself можеш да се водиш по каквото ти е удобно. Неточността с двете седмици излиза точно защото смяташ календарни, а не лунарни. И все пак, както казах, тия неща не са от такова значение, важното е бебенцето да се развива и расте. На мен ми е гот да си мисля, че съм в четвърти, сайтовете го потвърждават, значи имам известна доза сигурност в това и така Simple Smile  Hug

# 531
vesel4ynka,
съвсем нищо няма да кажа, освен, че на бойно поле сигурно е по-спокойно, отколкото у вас.  Laughing  Моя милост е единствен представител у дома, но достойно замествам цяла банда скандалджийки. Mr. Green  
Децата ти поне нямат проблем с теб. Можеш да разбереш и подкрепиш всяка лудост, с която се захванат.  Wink

# 532
Как смятате не знам,но ако пример давам със себе си -днес съм в 8г.с. и 5 дни,значи 8 навършени седмици и съм в 9г.с. влезнала съм в трети месец. При навършени 13г.с. сте влезнали в 4ти месец .Няма как да си 13г.с. и 2 дни например и да не си влезнала вече в 4ти месец,ти 13 седмица вече си я напълнила,сега почваш да пълниш 14та  Peace

# 533
Аз изобщо не смятам месеци - докторите ни броят в г.с., защо ви трябват месеците?
От 36-та до 40-та г.с. си в 9 месец и когато и да се роди детето в този интервал, се смята за доносено.

# 534
По мое мнение всеки нов месец започва на датата, на която ще термин, ако е на 29.05 значи на 29-то число. А това, че 13+1 е 14г.с. не е точно така, защото по медицински седмицата трябва да се изпълни, а не да започне, тоест 39+1г.с. не значи, че си след термин, трябва да си 40+1г.с. Peace
На всички ни се иска месеците да летят по-бързо, но тези 40 седмици искаме не искаме, трябва да минат  Hug

Аз съм по-скоро съгласна с мнението на RoseAmber . Плюс това на тази табличка тука, пише 1-4 седмица, а първия ден от последния цикъл не се ли води нулева седмица?... Т.е. броенето не трябва ли да започва от нулевата седмица. Аз последно като бях на доктор бях тъкмо запълнила 10-тата си седмица, т.е. 10 г.с. и 1 ден и той ми написа в предписанието, което ми дава 11 г.с. А и по всички калкулатори, където съм гледала пише, че съм вече във 2-ри триместър.

И все пак има разлика между календарен и лунарен месец. Календарните са 9, а лунарните 10.

# 535
Как смятате не знам,но ако пример давам със себе си -днес съм в 8г.с. и 5 дни,значи 8 навършени седмици и съм в 9г.с. влезнала съм в трети месец. При навършени 13г.с. сте влезнали в 4ти месец  Peace

Да, точно така, изпълнени 12г.с.  и започнати 13г.с. вече е 4ти месец и втори триместър, точно затова говоря.

Dessie, ние с теб вървим заедно и е точно така - ти си във втори триместър като мен. Тази таблица на първа страница според мен не е източник, на който да се базира на 100%. И за месеците е точно така, 9 календарни месеца по 30/31 дни и 10 лунарни по 28 дни, но пак казвам, всеки може да си смята както си му е удобно.

http://bremennost.bg/gestacionna-sedmica.html
това
http://pregnancy.about.com/od/pregnancycalendar/p/week13.htm
това
и включително калкулатора в сайта на БГ МАМА казват различно от таблицата на първа страница.

Peace

# 536
  • Варна
http://www.ivf.no-meat.org/wp-content/uploads/2009/07/calendar.swf

Мисля, че по-верен от този календар няма. Повечето лекари го използват в кабинетите си, но на хартия.  Peace

# 537

Мисля, че по-верен от този календар няма. Повечето лекари го използват в кабинетите си, но на хартия.  Peace

newsm78 Шах-мат с този календар, не разбирам нищо  Laughing

# 538
Г.С.-4 дни
лунарен месец - 28 дни
календарен месец-4 седмици

Бременността трае средно 280 дни или 10 лунарни месеца, които се равняват на 40г.с. по 7 дена всяка. Имайте предвид, че 1 лунарен месец (28 дена или 4 г.с.) не се равнява на 1 календарен месец

А за да изчислите в кой лунарен месец сте, разделете поредния номер на гестационната седмица на 4. Ако сте в 19 гестационна седмица и я разделите на 4, ще получите 4.75, което означава, че сте в трета седмица от 5 лунарен месец.

1 – 4 г.с. - 1 лунарен месец
5 – 8 г.с. - 2 лунарен месец
9 – 12 г.с. - 3 лунарен месец
13 – 16 г.с. - 4 лунарен месец
17 – 20 г.с. - 5 лунарен месец
21 – 24 г.с. - 6 лунарен месец
25 – 28 г.с. - 7 лунарен месец
29 – 32 г.с. - 8 лунарен месец
33 – 36 г.с. - 9 лунарен месец
37 – 40 г.с. - 10 лунарен месец

# 539
  • Варна

newsm78 Шах-мат с този календар, не разбирам нищо  Laughing

Въртиш с мишката кръга, на койти пише "първи ден последна менструация", тоест поставяш цифрата 1 на въпросния ден, след това местиш червената линия на датата, която сме днес и всичко си показва, термин, седмица, месец...

Общи условия

Активация на акаунт