Керамичен тиган - залепва и загаря!

• 17 436
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте,
възмутени сме ужасно! Купихме си керамични тигани Aluflon. Дадохме 160лв за два тигана и  на втората палачинка вече загоря! ОК, но даже и не може да се почисти повече с абсолютно нищо - с оцет ли с какво ли не пробвахме и  няма и няма! И продължава да залепва! Дайте идея с какво да го почистя и вашите тигани така ли са??
Аз на обикновен тъп тефлонов тиган от 10 лв не съм имал такива проблеми.

# 1
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
честно казано не бих мина керамичен тиган с оцет. това си е  киселина.
иди и ги рекламирай.

моят керамичен тиган започна да залепва след 6-8м. ползване. мила съм го само с мекото на гъбата и малко веро. но моят беше и евтин.  Peace

# 2
В инструкцията за ползване на моя тиган е написан начин за почистване със сол: слага са в тигана да се вари вода със сол до извиране на водата, а след това солта се забърсва с кърпа. Правила съм го вече два пъти и действа, но не съм сигурна дали ще е удачно за всички керамични покрития

# 3
  • София
Или да поври вода със сода за хляб.Да не би да е бил много силен котлона?При мен винаги на първата палачинка залепва и аз я обръщам със силиконова шпакла,но със следващите вече нямам проблем.И тигана си е бял,както съм го купила.

# 4
Здравейте,
възмутени сме ужасно! Купихме си керамични тигани Aluflon. Дадохме 160лв за два тигана и  на втората палачинка вече загоря! ОК, но даже и не може да се почисти повече с абсолютно нищо - с оцет ли с какво ли не пробвахме и  няма и няма! И продължава да залепва! Дайте идея с какво да го почистя и вашите тигани така ли са??
Как 160 лв. newsm78
Моите са същата марка, единия е 24 см, другия 28 см, купихме ги от Италия за 27 евро.И моите залепват вече, но след ползване 6-7 месеца.Накисвам с вода и после с гъбата и веро се измиват.

# 5
Здравейте,
Как 160 лв. newsm78
Моите са същата марка, единия е 24 см, другия 28 см, купихме ги от Италия за 27 евро.И моите залепват вече, но след ползване 6-7 месеца.Накисвам с вода и после с гъбата и веро се измиват.
Ами моите са от Б-я и единия е 28см, а другия е оребрен. Итук струват толкова. Ще пробвам със сол или сода както казвате.

# 6
  • София, България
Аз имам някакъв евтин от Кауфланд и ми залепват яйцата на очи. И освен това се изкриви. Мислех си, че щото е евтин. Иначе ми харесва, че може да се мие в миялна, за разлика от тефлона. Значи и със скъпите има проблем  Thinking

# 7
Aми този който е оребрения няма никакъв проблем! Риба, месо и какво ли не сме готвили на него и се почиства ... все едно гледате рекламата на BANG - Тurbo Power Simple Smile Наистина! А другия е кошмар.

# 8
  • София
Аз имам някакъв евтин от Кауфланд и ми залепват яйцата на очи. И освен това се изкриви. Мислех си, че щото е евтин. Иначе ми харесва, че може да се мие в миялна, за разлика от тефлона. Значи и със скъпите има проблем  Thinking
Извинявам се, но защо тефлоновия тиган не може да се мие в миялна машина? (Винаги съм го мила така и към момента не виждам проблем, вече 5 години ползвам 2 тигана на Тефал с тефлоново покритие и дори не залепват).

# 9
  • София, България
Извинявам се, но защо тефлоновия тиган не може да се мие в миялна машина? (Винаги съм го мила така и към момента не виждам проблем, вече 5 години ползвам 2 тигана на Тефал с тефлоново покритие и дори не залепват).

Ами не съм съвсем сигурна дали не може. Ние имахме един, уж скъп и хубав беше, но откакто купихме миялна, покритието около дръжката започва да се люпи и скоро съвсем оголя. Мъж ми твърди, че е започнало отпреди това, но аз не съм съвсем сигурна. Всъщност при закупуване, на етикета трябва да се търси символа, от който е видно, че може да се мие. Ако някой е купувал скоро и пази опаковката да каже.

# 10
  • SHOOT ME 10 $
Аз също си купих от "Метро" тиган с керамично покритие,някакъв италиянски за 57лв. с надеждата да е...нали! Да ,да ,ама Не! Още с първото пържене на яйца и трябваше да ги стържа от дъното .Така си и отиде в контейнера- жълтия,за пластмаса и метални отпадъци.Хубаво и казвах аз на любимия образ- дай да си вземем един тъп тифлон за 20лв. тя - НЕ! smile3511

# 11
  • 1st floor
И аз зарязах керамичния грил-тиган.  Tired Няма миене това чудо. Ставаше само с накисване за пет-десет минути с препарат за фурни Зебра!  ooooh! А той е много силен, със сода каустик, само с ръкавици се борави с него. Значи считайте за какво НЕизмиване става въпрос... Tired Тефалският ми се обели за 3-4 месеца, а го пазех като очите си. Само с мекото на гъбката го миех, но като готвене и почистване му давам 6+. Сега Тефалският е в кофата, керамичният най-отзад в шкафа и си взех един на промоция от Лидл. Само веднъж съм го ползвала, но за сега се държи перфектно, пу-пу. Пише, че е алуминиев, изглежда черен като тефлон, пък има и някаква керамика за подсилване на покритието, та в крайна сметка не знам какъв е.  Crazy Но керамичен тиган повече няма да взема! Naughty

# 12
Момичета спрете да си давате парите за глупости. От години ползвам само метални тигани, включително за яйца, омлети, палачинки без никакво залепваме. Просто си има начин на "запечатване" на тигана. Първо го нагряваш празен, правиш му воден тест, след което слагаш мазнината(след което може напълно да се махне) и става незалепящ. Работи безотказно!!! Ето връзка нагледно как става http://www.youtube.com/watch?v=544maUkN09o. или напишете "how to make a stainless steel fry pan non stick" в чичо Google или Youtube има достатъчно материали. ...За чистенето пръскам с обезмаслител или медикс грил, оставам го за известно време и всичко си пада само. Стомана е все пак ..нищо му няма и е практически вечен особено ако е със сандвич дъно.Успех

# 13
.... Ето и още връзки за тези, които са позабравили руския:)))
http://wholelifestylenutrition.com/videos/how-to-cook-on-season- … on-stick-surface/.....http://voices.yahoo.com/how-turn-stainless-steel-pan-into-nonstick-1928768.html

# 14
  • София
Теста с водата еднократно ли се прави или трябва всеки път преди ползване?

Общи условия

Активация на акаунт