На море в Гърция 2013 - XII

• 81 669
  • 783
  •   1
Отговори
# 90
Аз за чергарски не съм споменавала  Wink, но наистина не съм наясно  Blush.
Къде се храните, как са цените по заведенията? Къде са купоните?

# 91
Здравейте, улучих точно правилната тема Simple Smile
Първо да споделя къде бяхме ние и с какви впечатления останахме.
Началото на септември бяхме в Аспровалта в една къща за гости на около 1 км от центъра. Това беше първото ни посещение в Гърция и бяхме направо очаровани от спокойствието и релакса на който се насладихме. Къщата за гости не беше кой знае каква, плажа с обли камъчета, но толкова спокойно място, широка и голяма плажна ивица и толкова чисто море за пръв път видяхме. Направо се влюбихме в мястото и морето там. Близо минаваше една голяма, широка и спокойна улица (без почти никакво движение на коли по нея, караха се само велосипеди и се разхождаха хора) покрай плажната ивица. Едни китни малки вилички се нижеха наредени по тази улица с директен изглед към морето и добре поддържани зелени площи около тях - приказка. За пръв път си починахме истински, въпреки децата ни, които никак не са от кротките.
Другата година искаме да отидем по-далечко към Сарти/Ситония. Много ми хареса мястото във Вурвуру от поста на Ери (от стара тема), всичко съвпада с нашите очаквания, единствено плажа не ми хареса. От снимките видях че е леко тревист и усещането е сякаш си на язовир.
Почивахме във Врахос хаус, което представлява две вили на по 2 и 3 етажа. Имаше си всичко + кухня с тенджери и прибори. Мястото е идеално за деца- по цял ден тичат и играят без почти никакъв нужен контрол- просто няма къде да отидат, така че да не се виждат.
Имаше 2 барбекюта и обособени кътове с маси, навеси и столове току до водата. Изкарахме повече от страхотно- 20 възрастни и 8 деца  Grinning Баскетболен кош, мрежи за волейбол, мачове и федърбал всеки ден...
Отделно си купувахме пресни Лавраци, Ципури и миди от близкото пристанище.
Препоръчвам мястото на всички, които не си падат по тълпи, а по активна почивка и пълно безвремие....  Grinning
Някои дали може да ми предложи около Ситония подобна къща за гости, но с широка и просторна плажна ивица - много ще съм благодарна за всякакви отзиви, не търсим хотел, лукс, ол инклузив, предочитаме по селски условия с барбекю, градинка, възможност за пазаруване на прясна риба и разходки, абе същото което описва Ели, но с по-голям, открит и пясъчен плаж.

# 92
  • София
Аз за чергарски не съм споменавала  Wink, но наистина не съм наясно  Blush.
Къде се храните, как са цените по заведенията? Къде са купоните?
Аз съм чергарката...най-вероятно Joy,обичам спокойствието,никак не обичам тълпите и шума,особено по време на почивка PeaceДостатъчно натоварено ми е ежедневието Rolling Eyes,освен това нямам нужда от никакви купони!Семейството ми е с мен,друго не ме вълнува Peace .Храна дал бог в Гърция !
Тази година се насладихме на прекрасни места!А,търсейки шум,хора,купони и ОИ вие никога няма да се докоснете до тях.Но в крайна сметка всичко е въпрос на личен избор Hug

# 93
  • София
Тази година се насладихме на прекрасни места,търсейки шум,хора,купони и ОИ вие никога няма да се докоснете до тях.
Колко патетично!  Grinning

Хайде да не си даваме наклон на вкусовете и предпочитанията, а да се опитваме да се придържаме към добрия тон, без нападки.
Аз споменах, че не харесвам чергарски тип почивка, без за визирам някого (та аз не ви познавам и не бих обидила никой, без причина). Това, че някой се е разпознал в написаното от мен и явно се е засегнал, не е мой проблем.  Peace

# 94

Ако сте хора, които не са склонни да експериментират и искат задължително "лукса" на Ал Ин няма да ни разбереш.

Хубавото на Гърция е именно това, че може да не си вързан с храната и обслужването на хотела в който си отседнала. Ценното е именно експеримента в храната, в новите плажове, в новото място, природата... Ние например всякак вечер се храним в различна таверна именно защото искаме да опитаме различното в кухнята. А в един хотел (колкото и добър да е той) храната е еднообразна и монотонна. Ако обаче ти е огромен проблем сутрин сама да си направиш кафе и да намажеш филията на детето - да няма да ти хареса "чергарския"начин на почивка.

А купони има. В по-големите селища освен струпване на много ресторанти има и поне 2-3 бара/дискотеки.

За мен лично този начин на почивка ми дава много по-голяма свобода от ал ин - не ставам в 8.30 защото трябва да не закъснея за закуската, не се прибирам от плажа в 12 ч. заради обяда, храня се с каквото си искам, графика ни е абсолютно свободен (може цял ден да се излежаваме на плажа, но и може да обиколиме 60 км. наоколо в търсене на готин плаж, гледка, ресторант).

Но когато пък искам тотална мързелива почивка - отивам в Турция на ал ин (никъде другаде не си заслужава според мен).

П.С. Горното е написано с най-добри чувства. Да не си помислиш, че те критикувам. Просто исках да обясня какво намирам аз в този начин на почивка. Всеки има различен вкус.

Последна редакция: чт, 28 ное 2013, 14:50 от Анонимен

# 95
  • София
Тази година се насладихме на прекрасни места,търсейки шум,хора,купони и ОИ вие никога няма да се докоснете до тях.
Колко патетично!  Grinning

Хайде да не си даваме наклон на вкусовете и предпочитанията, а да се опитваме да се придържаме към добрия тон, без нападки.
Аз споменах, че не харесвам чергарски тип почивка, без за визирам някого (та аз не ви познавам и не бих обидила никой, без причина). Това, че някой се е разпознал в написаното от мен и явно се е засегнал, не е мой проблем.  Peace

нееее скъпа,не си ме засегнала ни най-малко,аз съвсем целенасочено си почивам по-този начин,и не бих почивала по друг!
Не съм давала наклон на никого,и смятам ,че изказването ми е  съвсем откровенно.
Почивам в Гърция от доста години и ти казвам,че нещата са несъвместими... визирам това си изречение: Тази година се насладихме на прекрасни места!А,търсейки шум,хора,купони и ОИ вие никога няма да се докоснете до тях!
Пак отбелязвам,че тона ми е съвсем добронамерен и не съм имала за цел да нападам никого Peace
Bliss Hug

# 96
  • София
k@li, не е необходимо да ми натъртваш и повтаряш, че няма да се докосна до прекрасните места, на които си била. Всеки да си почива според собствените разбирания и усещания. Разбрах какво ви харесва още от първия път, но няма начин да ме убедите, че вашият начин на почивка е с нещо по-добър от моя. Въпрос на вкус.

Така и не схванах за какво е целият този шум?! Имам чувството, че някоя като чуе за AI и все едно са му заголили нерв. Я по-спокойно.  Peace

# 97
k@li, не е необходимо да ми натъртваш и повтаряш, че няма да се докосна до прекрасните места, на които си била. Всеки да си почива според собствените разбирания и усещания. Разбрах какво ви харесва още от първия път, но няма начин да ме убедите, че вашият начин на почивка е с нещо по-добър от моя. Въпрос на вкус.

Така и не схванах за какво е целият този шум?! Имам чувството, че някоя като чуе за AI и все едно са му заголили нерв. Я по-спокойно.  Peace

Ами не е така. Ние си ходим в Турция. Но само там. Нито в Бг, нито в Гърция си заслужава парите. Препоръчвам ти да не опитвате в Гърция, защото просто ще се разочароваш (ако сравняваш с турската услуга).

Скрит текст:
Не се дразни.

# 98
  • София
Е,опитах се,спирам до тук Wink
пожелавам ти да се докоснеш и до по-прекрасни,но очевидно няма да са в Гърция Peace

# 99
  • София
Kaли, след разделянето на 2 изречения, написаното доби съвсем различен смисъл.  Laughing Преди това бях разбрала, че сте ходили на екзотично место с ОИ (веднага си представих някой тропически остров Wink), на каквото не всеки може да се наслади.  hahaha 

И аз съм от "чергарите". Дори се ядосвам ако има включена храна. На Крит ходихме с агенция, най-вече заради чартъра. Имахме закуска и вечеря. Нямам нищо против закуската, но вечерята определено ни объркваше плановете. Гледахме да не я пропускаме, защото все пак сме си я платили, но вместо да се разходим някъде на спокойствие и да хапнем нещо, което ни е на сърце, тичахме в хотела за вечеря.  Confused

Тонкабонка, имам впечатления от приятели, които обичат почивки тип ОИ и отиват в Гърция, защото всички я хвалят. Не са доволни и не повтарят. Единствено в курорти като Сани и още няколко места, които се броят на пръсти има лукс, какъвто се очаква. С други думи препоръчвам Гърция на хора, които обичат спокойствието, както не препоръчвам на същите хора да отидат на подобна почивка в Турция, където е раят на ОИ-ва. Защото опитахме да пообиколим турското крайбрежие по подобен начин (апартаменти и собствено изхранване) и не бяхме особено очаровани.

Последна редакция: чт, 28 ное 2013, 15:18 от Тaня67

# 100
  • София
Мда,не са доволни и моите приятели от ОИ в Гърция и за съжаление се прибират с лоши впечатления за Гърция-като цяло,което не е обективно!
Kaли, след разделянето на 2 изречения, написаното доби съвсем различен смисъл.  Laughing Преди това бях разбрала, че сте ходили на екзотични места с ОИ (веднага си представих някой тропически остров Wink), на какъвто не всеки може да се наслади.  hahaha 

rotfImao

# 101
  • В светлината на слънцето
Днес съвсем случайно попаднах на една от снимките, постнати на първа страница покрай нещо, което трябваше да свърша в работата. Оказва се, че ефектните светкавици, които порят морето не са от Икария, а от Венецуела.
http://ashleyluckey.wordpress.com/2012/10/16/catatumbo-lightning-venezuela/
Та мисълта ми беше, че който се е запътил към Икария и очаква подобно светлинно шоу, май няма да го получи.  Peace
-----
По въпроса с предимствата на един или друг начин на почивка, не мисля, че е необходим какъвто и да е спор. Всеки човек има своите предпочитания и няма как да приеме като добро нещо, което не отговаря на вкуса, очакванията, нагласите и дори навиците му. Гърция и ОИ според мен е causa perduta, но пък Гърция и безметежно спокойствие, при това на една ръка разстояние от България е удар в десятката. За ОИ има други места, по-подходящи и с далеч по-добро обслужване. Което не прави едното и другото място лоши - просто е добре да се преценява навреме от гледна точка на личните интереси, защото лошият избор оставя горчив привкус и усещането за прецакване (а реално не е така). Peace

# 102
Ето как в спора се роди истината- Гърция без храна, Турция с ол  Mr. Green

# 103
  • София
Ами не е така. Ние си ходим в Турция. Но само там. Нито в Бг, нито в Гърция си заслужава парите. Препоръчвам ти да не опитвате в Гърция, защото просто ще се разочароваш (ако сравняваш с турската услуга).
Скрит текст:
Не се дразни.
Не мога да се дразня на нормално поднесени мнения и съвети.  Peace
Обичам да пътувам където и да било, така че една Гърция няма да ми дойде в повече. А и компанията ни ще е приятна.  Grinning
Аз не очаквам някакви чудеса откъм изхранването. Просто не желая да влагам време и нерви в обикаляне и търсене на таверни. Удобно ми е, когато всичко е на едно място.

Последна редакция: чт, 28 ное 2013, 15:39 от tonkabonka

# 104
От всичко, което съм чувала и виждала Гърция има природа, но иначе са доста стиснати като домакини  Mr. Green По това си приличаме  Laughing по- беден ол и в България не съм открила досега.

По заведения предполагам е скъпо изхранването, не  обичам морска храна, с какво бих могла да се изненадам? Питам сериозно, въобще не се заяждам  Peace

Има ли заведения по самите плажове, къде се обядва?

Ако може и малко снимков материал, би било чудесно  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт