На море в Гърция 2013 - XII

• 82 117
  • 783
  •   1
Отговори
# 525
  • София
И аз тези дни реших да поогледам и Лефкада, защото планирам една седмица там и после от 25 ти Август две седмици на Кефалония, но определено цените на Лефкада ми идват по-височки. На Кефалония намирам и за 20-25 евро студио за двама, докато на Лефкада до тук не намирам нищо под 40 евро. Вярно че е във висок сезон (гледам периода 18-25 Август). Та изпадам в  чуденка дали да не минем транзит направо за ферито Василики-Фискардо и да си откараме 3 седмици на Кефалония, или да се позиционираме за седмица около Превеза-Парга. Обърквам се вече......

# 526
Таис, къде се загуби  Heart Eyes
Тия ги излових още в първото изречение - Тристиника е доооста дълбок залив, въпреки че аз много го харесвам.

# 527
  • София
Параход благодаря за отговора. Не държа на Вурвуро, просто го споменах като подходяща възможност от прочетеното от минали теми за семейства с деца. Ако има и други подходящи места с удоволствие ще разгледам  Simple Smile Става въпрос за средата на юни.
Явно трябва да се заема още по-сериозно с разучаването и писането на мейли  Simple Smile
Tаис благодаря за линка, ще го разгледам и него. Ние сме ок за къмпинг, но само още едни приятели биха се съгласили, останалите предпочитат легло и покрив над главата си  Simple Smile

# 528
Параход, като цяло просто нямахме възможност да си позволим каквато и да е почивка, иначе да от това което съм гледала не излиза толкова скъпо  Simple Smile просто ми се искаше някои , който е бил вече там да препоръча място, защото на интернет много вяра нямам (просто съм си патила от мнгоооо украсена и невярна информация относно стаи,хотели...) Ще разгледам внимателно препратката , която ми изпрати  thumbsup

И многоооо благодаря за бързия отговор  newsm20

# 529
Айла,
ето едно предложение, което беше коментирано по-назад в темата. Нямам личен опит, но мястото е добро, а цената убийствено конкурентна Simple Smile И още едно на първа линия - те в тоя район са си евтини просто.
Пъфи,
в този район не мога да помогна с личен опит, но се надявам други да се включат и да успеете да осъществите мечтаната почивка!
Теди,
тоз период дето го целиш, си е висок сезон навсякъде - трудно ще стане за 20-25. 35 намирам едно-друго, по-ниско не.

# 530
  • София
Параход, заровила съм се в работа от вкъщи, плюс детето, та повече ви чета  Hug

Бе и аз се размислих за този плитък плаж, понеже в Торони сме били и е дълбочко, но си викам - може пък и да има плаж близо до торонския с плитка водица..  Wink

И само да кажа за Сикя - плажът не е никак плитък, често духа и има вълни. Селото пък е най-най-най-убитото село сигурно в цяла Гърция. И хората там са доста дръпнати, да не кажа по-силна дума. Иначе е евтино, да.

# 531
Ми, Тристиника е по-дълбок от Торони, струва ми се Grinning А на Сикя вие случихте вятър, помня, ама не е задължително грам - аз не съм уцелвала, и други май са споделяли впечатления в тази посока. А и заливите са пет, и определено не бих ги нарекла дълбоки.
Селото е забито вярно, ама те доколкото разбирам не търсят социален живот. А и ей го Сарти къде е (и там определено повече духа).

Абе, ако на Ситония духа, какво да кажа тръгналите към Лефкада...  Whistling

# 532
  • София
На Сарти много духа според мен, а и вълните стават много големи. То това си личи по прекрасния плаж там. няма как такава плажна ивица - огромна и толкова ситен пясък бяз сериозно участие на морето.  Wink  Но ми е любимо това Сарти, независимо от това, има си атмосфера!  Heart Eyes

EliG, вие северна Гърция ли обмисляте или и по-далечни алтернативи? Като почнеш да се колебаеш между по-конкретни неща, пиши, тук момичетата знаят супер много!  Grinning

# 533
  • София
Не знам, всеки си решава  Simple Smile Аз мразя вятър и вълни, но си има хора на които не им пречи. Дали ще духа или не, може би наистина зависи от сезона..

Абе аз втори път там не отивам, и за без пари даже  Joy

Като се замисля, това е единственото място в гръцко, което грам не ми хареса. Помня, че когато навръщане от морето си направихме задължителния престой при нашите приятели гърци, те много се смяха, че сме били на Сикя. Обясниха ни, че не случайно е толкова евтино, и че там хората са по-особени, доста неприветливи и като цяло самите гърци не се кефят на Сикя-та. Но понеже предлагат по-ниски цени, все пак си има желаещи..

Това, разбира се, си е личен опит и лично мнение  Peace

Ето сега видях, че някой е писал за Сарти - ние когато бяхме не духаше и водата беше супер. Селцето е разкош, много си го обичам и някой ден ще отидем пак там със сигурност  Heart Eyes

# 534
  • София
Теди,
тоз период дето го целиш, си е висок сезон навсякъде - трудно ще стане за 20-25. 35 намирам едно-друго, по-ниско не.

Точно за това обмислям направо 3 седмици на Кефалония, там намирам и за 20 евро в същия висок сезон:

http://www.booking.com/hotel/gr/arokaria-apartments.en-gb.html?a … 3500deebbf83c84X1

Имам време, ще го чопля още.

# 535
И аз имам доста време до септември когато мисля да ида на Лефкада...но все пак обичам и предпочитам по от рано да си подготвя нещата. Все пак съм зодия Дева..  Joy Joy Joy

# 536
  • София
Lioness Както казах, впечатленията ми за Theoxeniaса са от една нощ, нямам съществени оплаквания. Пристигнахме, приеха ни любезно и ни настаниха във висока стая, от която се виждаше района. Стаята въобще не ни очарова, всичко беше доста износено, може да е минала реновация, дано.
Басейна беше доста на ниво, не сме го ползвали, имаше и детски кът.
Ресторанта, нищо особено, имаше някаква група, нямам впечатления от храната, бяхме само на закуска.
Лошото е, че наблизо на пешеходно разстояние няма къде да отидеш на кръчма или пазар.
Престоя ни на плажа беше късно вечерта, легнали на шезлонгите, съвсем сами с малки шишенца узо в ръка. Беше прекрасно и романтично.
Както казах плажа е през пътя, за шума, който питаш, зависи изцяло от стаята, но видимо в повечето няма проблем. В задната страна има нещо като вили, които изглаждат значително по-добре.
За цената, на която се предлага хотела/бяхме на 40 евро-промоция/, условията отговарят. Всичко зависи от човека, какво иска и как го приема. Ние знаем 2 и 200, не повтаряме хотел/колкото и хубав да е/ и почти винаги сме доволни от това което избираме. Успех…..
Р.Р Тези резервации/когато не е почивка/ ние ги правим от телефона или предишната вечер от лаптопа по време на път/lastminute....примерно http://www.lastminute.com/ /, избирайки възможно изгодна цена в не лош хотел. Може да изглежда странно, но много пъти правим резервацията в самото лоби на съответния хотел, защото тази на рецепция е значително по-висока.
Съвсем скоро в Пирея, бяхме избрали много хубав хотел предварително, предишната вечер, не го резервирахме, не знаехме дали ще стигнем до там, бяхме намерили цена 38,5 евро. Пристигайки ни обявиха цена 75 евро, казахме благодаря и седнахме в лобито на кафе. Намерихме хотела в нета, направихме резервацията, две вечери, на цена колкото те ни даваха за една. Гледаха ни странно, ние се усмихвахме…….

Puffy-Cat-13 Нощували сме в няколко хотела в района, мога да ти ги покажа като ги открия.

Теди здравей, има в Лефкада на първо четене цени под 40 евро за този период. Не си струва да стоите на едно и също място толкова дни, ти го знаеш.
Примерно....
http://bg.pensionhotel.com/nastaviane--324587-studios-irini-episkopos.html

Tаис здравей, и ние мразим вълните и вятъра, търсим завет и слънце. Сарти много ни хареса миналата година.........

# 537
Здравейте, моля да ми препоръчате хубав хотел на о.Тасос. За предпочитане all inclusive или с вкл. закуска и вечеря  Peace

# 538
  • софия
Bled,имаш ли впечатление от съседния на Теоксения хотел Акти или някой от другите в района,ако може да ги споделиш/искаме да посетим третия ръкав/,а в Сарти къде бяхте,може ли име на хотела,благодаря.
И другите момичета,ако може да предложете нещо изпитано, не много износено- хотелче в Сарти.

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 14:15 от desita76

# 539
  • София
Теди, а вариант първите 2 седмици на Кефалония и на връщане 1 седмица на Лефкада? През септември е възможно да са се смъкнали малко цените, а и туристите ще се поразредят.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт