КАК ДА СТАНА ДОНОР ?/ КАК ДА НАМЕРЯ ДОНОРСКА ЯЙЦЕКЛЕТКА ?

• 84 376
  • 762
  •   1
Отговори
# 465
Това значи около 10 000 лв. така ли? Леле това са много пари! Аз се надявах да се справим без заеми, но май няма да стане...тази сума ни е непосилна...

# 466
  • София
По-страшното е, че плащаш колкото 2 инвитра, а нямаш гаранция за резултата...

# 467
  bouquet Благодаря  vanessssa.

Sharky*, и аз това се чудя има ли смисъл  newsm78.

# 468
Ако е успешно има смисъл, но всеки си решава за себе си...

# 469
Ванеса, и при инвитро със собствени Я. никой не може да ти даде гаранция за успех - независимо дали става дума за първи, втори или н-ти опит  #Crazy Медицината не е математика, където е ясно условието на задачата и съответно крайният резултат верен или грешен е  Wink
За сравнение, пак ще кажа цените в Чехия и Гърция за пълен донорски цикъл, т.е. за всички Я. на една донорка, а не за разделяне на Я. между, примерно, 2 реципиентки - цените в тези 2 държави са средно около 5 000 евро, т.е. съпоставими с българските практики, с тази разлика, че не се чака и не си търсиш донорка с обяви насам-натам  Sad Естествено гаранции колко Я. ще извадят от донорката и колко читави ембриона ще се получат никой не може да ти даде  Cry В Чехия имат предложения за отстъпки от трето инвитро с донорски Я., ако първите две са били неуспешни  #Crazy
5 000 лв. или по-малко в БГ за донорски Я. означава, че Я. на донорката се делят между, ако имаш късмет, между 2, а ако нямаш-между повече от 2 реципиентки, което, естествено от клиниките едва ли го казват  Embarassed
Та така - и със собствени Я., и с донорски - пак са си доста пари  #Crazy #Crazy #Crazy
Финансовата страна на въпроса всеки си я преценява сам, както и медицинската, т.е. коя клиника да избере  Naughty

# 470
За Щерев и за Владимиров знам, че не се чака за донорска програма, казват също, че донорките са българки. За разделянето  на яйцеклетките-незнам там как стои въпроса- не сме го обсъждали все още.

# 471
Здравейте, нека се включа и аз имам дилема млада и здрава жена съм на 27 год с две живо родени дечица, проучих от тук от там как стоят нещата с даряването на яйцеклетки и сега ми предстои избор между клиниките на Владимиров и на Стаменов, в клиниката на Владимиров ми обясниха че ако стане по скоро, ще ми бъдат покрити рзходите по отпуска и загубени ползи както ми обясни сестрата което било около 2000 лв за цялата порцедура. Но нали е безвъзмедно даряването това нормално ли е или е вид корупция ? Ако някой има инфо за клиника Надежда дали е по същия начи моля да ми обясни Simple Smile

# 472
Според мен е често срещана практика да се заплаща на дарителките и затова ин витро с донорка яйцеклетка излиза двойно по-скъпо...Надявам се някой ден от фонда да поемат поне половината от стойността на тази процедура, защото има двойки за които е непосилно да съберат такава сума...

# 473
Здравейте и от мен!
Днес цял ден чета как бих могла да стана донор на яйцеклетка. За сега съм се спряла на клиника д-р Щерев. Мисля да прескоча до там защото не съм от София, ако някой прояви интерес нека ми пише. Имам дете момичемце на 25 години съм здрава съм. Можем да се срещнем да говорим да ме видите с добра външност съм 

# 474
Леле, леле- да се смея ли, да плача ли? ooooh!

# 475
  • София
Честно казано, вече не знам кое е по-доре: да знаеш или да не знаеш  newsm78 newsm78 newsm78. Принципно, аз хич и не искам да знам, ама с тия нашите лекари, по-добре е да знаеш повече, че да не те баламосват (=обират), от друга страна, така ведро да раздаваш съвети на база на тотално грешна информация Rolling Eyes

# 476
Тази тема, преди години я "разнищва", друга също толкова компетентна журналистка, поради което днес срамно да си донор, а незапознатите с процедурата гледат на това като "продажба на бебета".

# 477
Здравейте момичета,аз в момента съм в процедура за даряване на Я и съм много щастилива от факта,че ще усмихна някоя мама.Не мисля,че процедурата е болезнена.Трябва наистина да се даде гласност на този проблем и повече жени да откликват.На 17/10 пред народния театър ще тече кампания за донорството(всякакво донорство).Нека който има интерес да отиде и зададе своите въпроси.Гарантирам,че ще му бъде обърнато нужното внимание.Поздрави и успех на всички желая.

# 478
Първоначално попаднах на предната тема. Там едно момиче споменава ,че чакат "подходящата за тях" яйцеклетка. Това какво ще рече? В смисъл,чакат яйцеклетка от донорка която отговаря на изискванията им за ръст,цвят на очите,косата и т.н.?  Или?

# 479
По-скоро чакат донорката да е  с подходяща кръвна група!

Общи условия

Активация на акаунт