Ebay - 91

• 43 256
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
  • Sofia
Не бих написала отрицателен фийдбак за търговец. Това е жесток удар по репутацията.
За доста хора търговията в ибей е и начин за прехрана.

С лекота го правя, ако търговецът не е бил коректен.  Peace Като мисли да се прехранва с тази си дейност, да си я върши професионално и отговорно, че повечето са...  ooooh!

# 586
Не бих написала отрицателен фийдбак за търговец. Това е жесток удар по репутацията.

Щом е начин за прехрана, значи държи достатъчно на репутацията си, за да не допусне да се стигне до получаване на отрицателен фийдбек.

# 587
  • Пловдив
За вече почти шест години в ибей съм писала отрицателен вот на трима търговци и смея на твърдя - напълно заслужено и след като се изчерпаха опитите ми да се разберем.Като не искат " жесток удар по  репутацията" не е редно да си позволяват подобни удари по джоба ми.Процесът е двустранен все пак.

# 588
Дано да сте толкова критични и към българските търговци. Като  че ли у дома, в България треските за дялане са доста повече.
Не искам да заклеймявам никого. За това има кейс в ибей и диспут в Пейпал. Ползвала съм ги и двете и съм удовлетворена от защитата, която ми дават. Такава защита в търговията досега в България не съм получавала от никъде.

# 589
  • Мадрид / София

С лекота го правя, ако търговецът не е бил коректен.  Peace Като мисли да се прехранва с тази си дейност, да си я върши професионално и отговорно, че повечето са...  ooooh!
А колко купувачи са едни.... Има хора и хора. Както от едната страна така и от другата. Купувала съм и съм продавала та от опит го казвам. Може да постъпваш професионално и отговорно, но ако насреща попаднеш на безотговорен резултата е негативен. И като продавачи сме много слабо защитени, купувача винаги може да ни изкара нехранимайковци, да даде негативен вот (продавача не може да дава негативен вот, няма такава опция). И още куп дриги. Все по-малко имам желание да продавам в Ebay. По- добре е само да се купува.

# 590
Зравейте, момичета спечелих три търга на един и същи продавач, като никъде не беше описано в описанието им, че продавача не комбинира пощенски, сигурно сте го дискутирали това, но сега ми е написал,че може да ми свали от пощенските 20 % но не ме устройва, тъй като те излизат по скъпи от нещата които купувам #2gunfire  какво ще ме посъветвате да направя, моля ви ако има някой който е на линия и е имал такъв проблем да пише, тъй като искам да отговоря по скоро на продавача.
Благодаря ви предварително! smile3525

# 591
  • Пловдив
Зравейте, момичета спечелих три търга на един и същи продавач, като никъде не беше описано в описанието им, че продавача не комбинира пощенски, сигурно сте го дискутирали това, но сега ми е написал,че може да ми свали от пощенските 20 % но не ме устройва, тъй като те излизат по скъпи от нещата които купувам #2gunfire  какво ще ме посъветвате да направя, моля ви ако има някой който е на линия и е имал такъв проблем да пише, тъй като искам да отговоря по скоро на продавача.
Благодаря ви предварително! smile3525

Трябвало е предварително да питаш дали ще ти комбинира пощенските разходи, не е длъжен.Щом играеш на търг - значи условията те устройват.

# 592
Проблемът е изцяло във вас.
Вие наддавате за 3 артикула и наддавайки се съгласявате да платите доставките и на трите. Наддавайки, вие се съгласявате на неговите условия.
Той не е упоменал, че комбинира пощенски, така че отстъпката от 20% е чиста проява на добра воля от негова страна.
Ако не платите, защото не ви е изгодно, получавате 3 страйка - за трите артикула.
При три страйка - вън от Ибей.

# 593
Е, благодаря за отговорите, не знаех, че трябва да питам всеки дали комбинира  Sad

# 594
  • Sofia

А колко купувачи са едни.... Има хора и хора. Както от едната страна така и от другата. Купувала съм и съм продавала та от опит го казвам. Може да постъпваш професионално и отговорно, но ако насреща попаднеш на безотговорен резултата е негативен. И като продавачи сме много слабо защитени, купувача винаги може да ни изкара нехранимайковци, да даде негативен вот (продавача не може да дава негативен вот, няма такава опция). И още куп дриги. Все по-малко имам желание да продавам в Ebay. По- добре е само да се купува.

В ролята си на купувач, винаги съм била, смея да твърдя, безупречна - плащам стоката на момента, не забравям да оставя позитивен feedback, когато съм доволна от покупката, изчерпателна съм, ако си разменям съобщения със seller-а и съм коректна в комуникацията си. Досега имам само 9 покупки от Ebay, в рамките на 4-5 години, но е факт, че съм била разочарована от контакта си с поне двама-трима от тях - лошо описание на продуктите, недобро ниво на владеене на английския, което води до липса на адекватна комуникация, шикалкавене и несъобразителност, неадекватно поведение, един пък съвсем се покри и т.н. Може и аз просто да съм имала лош късмет и да съм попаднала на некоректни търговци, но това е моят опит дотук и просто споделих лични впечатления.  Peace

# 595
  • Варна
От 6 години купувам и продавам в ибей. Имала съм какви ли не ситуации, отрицателна оценка не съм си позволявала да поставя. В този случай дори не се замислих, нито съм писала на продавача, нито си искам парите обратно - такава наглост мърлява не съм виждала нито он- нито оффлайн, а станах на 45 скоро.

# 596
здравейте искам да продавам в ебей но като стигна до телефона за потвърждаване на пин бг номер ми дава грешка как трябва да е исписан за да стане
При мен се получи с 889 хх хх хх.

# 597
  • Мадрид / София

В ролята си на купувач, винаги съм била, смея да твърдя, безупречна - плащам стоката на момента, не забравям да оставя позитивен feedback, когато съм доволна от покупката, изчерпателна съм, ако си разменям съобщения със seller-а и съм коректна в комуникацията си. Досега имам само 9 покупки от Ebay, в рамките на 4-5 години, но е факт, че съм била разочарована от контакта си с поне двама-трима от тях - лошо описание на продуктите, недобро ниво на владеене на английския, което води до липса на адекватна комуникация, шикалкавене и несъобразителност, неадекватно поведение, един пък съвсем се покри и т.н. Може и аз просто да съм имала лош късмет и да съм попаднала на некоректни търговци, но това е моят опит дотук и просто споделих лични впечатления.  Peace
Радвам се, че можеш да бъдеш безупречна, поне в ролята на купувач. Когато си продавач, нещата се различават доста. Не искай всички да могат да бъдат като теб. Не всеки е длъжен да владее английски перфектно и да може да ти отговаря по начин, който те устройва. Всеки се справя както може. Наистина има и недобросъвестни, дето не си правят труд да отговарят на зададените въпроси на евентуалните купувачи и е дразнещо. Но има такива купувачи, дето не те питат предварително нещата, които ги интересуват и после ако спечелят търга се оплакват и повдигат диспут и искат да им се върнат парите. Случаи всякакви та добре е да има малко повече толерансия.

# 598
  • Мадрид / София
Е, благодаря за отговорите, не знаех, че трябва да питам всеки дали комбинира  Sad
Не се страхувай да питаш продавача за всичко, което те интересува. По добре да го умориш от въпроси отколкото да се окаже нещо различно от очакваното. Хора сме, не всеки описва подробно стоката, която продава. На мен лично много пъти ми се е налагало да коригирам и добавям в текста на описанието на стоката за да стане по ясно и пълно. Същото се отнася и до условията за плащане и изпращане. Но винаги питай преди да си наддала и преди да е приключил търга. Ако си наддала и промениш решението си и е още преди да е приключил търга, продавача може да ти отмени наддаването ако го уведомиш, че се отказваш. Има такава възможност. При приключване на търга вече няма как да се промени и си задължена да приемеш неговите условия. Ако не платиш и ако е за пръв път няма да има голяма санкция когато отворят кейс на неплащане, но ако се повтаря могат да ти затворят сметката при трето нарушение.

# 599
  • София
Момичета, аз с въпросче относно плащането в немския  Mr. Green
Имам няколко покупки досега от там, но плащането все беше с пейпал. Сега попитах и този продавач, дали е възможно, но каза, че няма ПП. И въпросът ми е аз откъде да видя данните му за банковия трансфер  newsm78 Нали това беше другият вариант за плащане при тях? Той ми е изпратил и фактура човекът, но в нея не виждам никакви данни.

Общи условия

Активация на акаунт