Няма сперматозоиди

• 1 415
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте, с мъжът ми правим опити за бебе вече 10 месеца и до сега неуспешни. Преди 2 месеца бях при специалист и се оказа че е нужна изкуствена стимулация на яйчниците ми, за да се отдели яйцеклетка. ВСичко вървеше нормално, но вече 2-ри месец  след това отново няма резултат. Онзи ден ходих при лекаря ми ( трябваше преди това с мъжът ми да сме правили секс). Беше минал около час и половина от акта ,но когато докторът взе проба от мен не видя никакви сперматозоиди в нея. Сега предписа спермограма за мъжа ми и след 4 дни му предстои. Много ми е притеснено. Имала ли е някоя от вас подобен случай. Паникьосах се!

# 1
salamander_ad,
притеснителен ми звучи единствено разказа ти, относно направеното до сега. Ще помоля за повече пояснения. Какво имаш предвид "изкуствена стимулация на яйчниците"? Преди всякаква стимулация е необходимо да се направи спермограма и тест за проходимост на фалопиеви тръби. Първото не е направено, подозирам, че и второто е пропуснато. Проба след полов акт...за пръв път чувам, а съм достатъчно запозната с материята, ако беше практика, макар и рядко срещана, щях все някога да съм я срещала.
При кого ходите, в кой град? Понякога хората губят много време при грешния "специалист". Дано да греша.

Последна редакция: вт, 19 ное 2013, 22:10 от _Hope_

# 2
  • гр. София
salamander_ad,
 Проба след полов акт...за пръв път чувам, а съм достатъчно запозната с материята, ако беше практика, макар и рядко срещана, щях все някога да съм я срещала.

Става въпрос за посткоитален тест – това е тест, при който се търсят сперматозоиди в слузта на маточната шийка, скоро след полов акт (обикновено до 12 часа). Тестът дава възможност и за преценка на самата слуз, дали и доколко е годна за ефективното спомагане на придвижването на сперматозоидите до яйцеклетката на жената. Отклонения в нейните качества могат да причинят безплодие у жената. Посткоиталният тест обикновено се прави един или два дни преди овулация, когато цервикалният секрет е най-благоприятен за сперматозоидите.
Преди него беше редно да ви пуснат цветна снимка за теб и разширена спермограма за партньора ти.  Peace

# 3
Посткоитален тест е, разбира се. Предвид очевидните пропуски на лекаря, реших, че опитва нови методи за оценяване показателите на спермограмата.  Laughing
Като сме започнали да цитираме, поне да е цялата статия

# 4
  • София
преди да започне да ти прави изкуствена стимулация на яйчниците, лекарят трябваше да разбере каква е причината да не се получава бебето. има си правила за тая работа.

първо се започва със спермограма на мъжа.
после се изследват хормоните на жената и се проверява за наличие на овулация
след това се проверява дали маточните тръби на жената са проходими.

и чак след това, ако има нужда, се прави стимулация на яйчниците.

моят настойчив съвет е да смениш лекаря си, защото очевидно не е компетентен по репродуктивна медицина.

# 5
Благодаря,момичета, за коментарите. Имам чувството, че вече се въртим в омагьосан кръг. В крайна сметка по последни данни проблема констатираха, че е при мъжа ми. Спермограмата беше лоша - лошо морфология, ниска преживяемост на сперматозоидите, малка подвижност и т.н. И това ни фрапира още повече понеже сме здрави,млади хора, не пушим, спортуваме...не сме боледували от сериозни болести и такива резултати....но стиснахме зъби и ще се борим! Препоръчаха ни да подадем заявление за ИКСИ. Мъжът ми се консултира с 2-ма различни уролози, единият от които д-р Кацаров ( препоръчаха ни го) . Той каза че е виждал доста по-лоши спермограми от нашата и уж даде шанс 50/50 за забременяване по естествен начин. Предписа тримесечно лечение и също препоръча да подаваме документи за ИКСИ. Дилемата сега е коя клиника да изберем !!! Ще оценя много съветите ви Simple Smile Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт