Мартенския татко много е щастлив, усеща вече малкия сладкиш!

• 30 621
  • 711
  •   1
Отговори
# 465
И ние си купихме Бебетто Соларис

# 466
И аз съм с гъбички, бориме ги с какво ли не-нищо не помага.  Sad Първо беше Гиназол, после Гинодактарин, а сега съм с Макмирор. Някой знае ли дали са опасни за бебето при едно нормално раждане? Знам, че при наличие на бактерии, повечето доктори предпочитат цезарово сечение, защото има риск за бебето от зараза. Дали и с гъбичките е така? Rolling Eyes

Аз имах гъбки в 13-та седмица /доста ме сърбеше и ми пареше/ АГ ми изписа Гиназол,но не се оправих от него,след това ми назначи Клион-Д и с него вече се оправих.Сега имам леко бяло  течение,което разбрах че било нормално и  за сега не е опасно и поне не ме сърби. Praynig

# 467
здравейте на всички бъдещи мами
не знам дали тук трябва да си задам въпроса но не намерих такава тема
някоя от вас има ли проблеми със запушен нос и ако има как се справя с него?

# 468
На мен често ми е запушен носа нощно време-казват ,че е от бременността,защото иначе през деня нямам проблем и вечер преди да си легна си капя в носа физиологичен разтвор или вода с морска сол...  Peace
Момичета,май ми излиза херпес на устата-леко е зачервено и ми пари,намазах се със Зовиракс-това намерих вкъщи,но чак след това погледнах  опаковката и видях,че срока му на годност е минал преди няколко месеца,дано не стане някой проблем!!!  ooooh! Вие как се справяте с херпесите?

# 469
благодаря ти за отговора но положението при мен е трагично моя е запушен нон стоп и без капки не мога вече втори месец съм на олинт  #Cussing out

# 470
Споделете момичета коя как е решила да ражда! Аз Бях решила твърдо да родя нормално, но напоследък се заравям в интернет и чета ли чета, та това ме навежда на мисли за секцио. Някак си по-сигурно и с по-малко стрес ми изглежда. Споделете, ще ми бъде полезно. Hug

# 471
  • Пловдив
Ако бебка се обърне - нормално Hug

# 472
аз още не съм решила иска ми се да е нормално но съм с високо кръвно и не знам дали ще стане

# 473
Първото ми раждане започна нормално и вече към края си завърши със секцио. Предпочитам този път да родя нормално, а не със секцио, стига да намеря доктор, който да е съгласен да пробваме и разбира се, ако нямам някакви предпоставки за секцио. Отвратително е да претърпиш сериозна операция, възстановяването от която е много болезнено и продължително и в същото време да трябва да си в кондиция да се грижиш за детенцето, още повече - за две в моя случай.

За херпесите (тези на устата) - имах веднъж досега с тази бременност, оставих го да мине от самосебе си. От предната бременност помня, че моята АГ ми беше казала, че не е хубаво да се използват тези мазила. Но пък дозата, която се слага, е толкова нищожна, така че не вярвам да причини каквито и да е вреди, било то и с изтекъл срок на годност. Не бих се тревожила Wink

# 474
  • София
rorrr, не че нещо, но то и с нормалното раждане няма гаранция, че ще се възстановиш бързо. (моят случай е доста краен, обаче - не познавам друга раждала жена (независимо секцио/нормално), която да се е възстановила по-бавно от мен). Но, да - принципно е така.

Въпреки предишното ми преживяване, аз също предпочитам пак да съм нормално. След като се отказах от Нецов, сега си мисля за варианта на Valmarie - при д-р Арабаджикова от 1АГ. Дори се замислям и за варианта водно раждане - дори и 1% по-добре да е, пак ще е нещо.

# 475
Първото ми раждане беше нормално. Няма гаранции, че всичко ще е наред, но ако няма индикации за проблем пак бих го избрала. На втория час след раждането вече ставах и вървях. След  третия-четвъртия час влезнах и се изкъпах. Раждах без упойка, само ми сложиха лидокаин при шиенето. Най-странното е, че след като почнах да ставам сядах на дупето си и не ме болеше.

# 476
  • гр. София
Здравейте мамчета Simple Smile

Аз също съм с намерение за нормално раждане, като основното ми притеснение са очите. С малък диоптър съм, но разбрах, че и без такъв офталмолог може да забрани нормално раждане ако установи други проблеми. Вие какво мислите за тези неща? След празниците мисля да ходя на преглед и да видим какво ще ми кажат.

menyanthe, ако не е проблем може ли да ми кажеш защо си се отказала от Нецов, защото мисля при него да раждам.

Приятен ден  Simple Smile

# 477
За раждането-имам 2 нормални раждания и макар че с едното доста усложнения имах, май пак клоня към естественото.Надявам се третия път вече да е по-лесно Grinning.Бебето за сега върви по-големичко и дано това не се окаже проблем в последния момент.Друго, което забелязвам, че повечето АГ са за секцио, защото така всичко си плануват, за 20 мин са свършили и не се налага да ги викаш по нощите или по празници.А и аз както раждам с часове, кой ли ще ме чака newsm78

За диоптрите-аз съм с -4,5 и това не ми е било проблем с нормалното раждане.Аг по време на бременността и двата пъти ме праща на офталмолог, който да се произнесе може ли да раждам нормално или не.

Гъбичките , все още си ги отглеждам, независимо от лечението до сега.Уж нормално било течението при бременни, но когато най-накрая ми пуснаха микробиология, те се оказаха мнооооого.А и ми е дисконфортно с тях.АГ ми препоръча освен лекарствата и промивки със смрадлика(някой беше питал преди може ли билки).Ефекта беше минимален.

# 478
иска ми се да раждам нормално,но засега бебчо е седалищен и не се знае,а иначе съм се ориентирала към "Селена"-Пловдив при Д-р Матев

# 479
Здравейте, мамчета Wink

Аз ще раждам секцио- диабетичка съм и още преди да забременея знаех, че ще е секцио...и знам че ще се възтановя мн по-бавно от другите. Хубавото е, че има кой да ми помага. Praynig

И на мен мн често ми излизаха херпеси по устата, с каквото и да се мажа, така или иначе излиза херпес, така че- само паста за зъби, за да изсъхне по-бързо и да стане ступ.

Общи условия

Активация на акаунт