Юлска точица расте, даже вече има сърчице! - Тема 2

• 24 203
  • 727
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Здравейте,мили мами!Аз съм с първа бременност и като всички съм много притеснена и с прочетеното в нета вече и ужасена.Ще ви бъда благодарна ако ми дадете някои разяснения и успокоение.Моят МЦ е нередовен,последната месец,ми дойде на 02.10.2013,на 06.11. теста(5 бр.за 2 дни) беше положителен,на 14.11. отидох  на лекар и се установи ,че съм в 5-6г.с.Вече по същество:                       
    1.Следващия преглед ме викат на 12.12. при положение че на първия се е видял плоден сак
     2.Трябва ли да се притеснявам че гърдите вече не ме болят толкова силно а само на моменти,нямам всекидневно гадене,имам замайване от падане на кръвното
      3.Имам леки спазми(болки)в корема ,за които ми докт. ми изписа но-шпа
Много съм объркана,извинявайте за глупавите въпроси,но няма с кого да споделя и попитам .

всичко е наред, не се паникьосвай излишно. Прегледите при доки са през месец, ако няма някакви проблеми. Различните симптоми се появяват и отшумяват, не е нужно да се безпокои която и да било от нас. Предният път от средата на вторият до края на четвъртият месец гърдите ми бяха зверски чувствителни, боляха всякаш ме колят, но и това отшумя. Не съм имала гадене, световъртеж и дрги. Основното запомнете, че при много силни менструални болки или кървене трябва да идете на преглед. Не се шашакайте излишно - колкото сте по-спокойни - толкова по-добре и за вас, и за бебето!

# 106
Благодаря за подкрепата  Embarassed

# 107
Мимето14, като стана въпрос за болничните да те попитам - не бяха ли 180 дни за всяка календарна година?  Ако е така, защо да не ти стигнат тогава?

# 108
  • гр. Варна
Здравейте,момичета  bouquet
При мен всичко за сега е наред,нямам никакви болки или гадене,но аз и предната ми бременност нямах.В предните ми постове забравих да спомена,че съм на 30 год. и това  ми е втора бременност.Имам едно момченце на почти 6 години.Доктора ми изписа витамини Пренатал,
желая на всички лека и безпроблемна бременност

# 109
Здравейте мили настоящи и бъдещи мами!  Hug
Аз пак се връщам към БХС, така и не успях да разбера само в София ли се прави това изследване?А също и феталната морфология...?
Моят лекар не ми е споменал нищо за тях,но мисля да го разпитам следващия път...много противоречиви мнения чувам за тези изследвания,според някои са напълно излишни, според други са много важни...кои от вас смятат да си ги направят?
И друг въпрос имам, мислите ли че почистването на лице(черни точки) може да пречи на бебо?Всеки сезон си правя такова почистване, но се притеснявам дали е безопасно...

# 110
Здравейте,мили мами!Казвам се Юлия на 27г. и съм от София.Аз съм с първа бременност и като всички съм много притеснена и с прочетеното в нета вече и ужасена.Ще ви бъда благодарна ако ми дадете някои разяснения и успокоение.Моят МЦ е нередовен,последната месец,ми дойде на 02.10.2013,на 06.11. теста(5 бр.за 2 дни) беше положителен,на 14.11. отидох  на лекар и се установи ,че съм в 5-6г.с.Вече по същество:                        
    1.Следващия преглед ме викат на 12.12. при положение че на първия се е видял плоден сак
     2.Трябва ли да се притеснявам че гърдите вече не ме болят толкова силно а само на моменти,нямам всекидневно гадене,имам замайване от падане на кръвното
      3.Имам леки спазми(болки)в корема ,за които ми докт. ми изписа но-шпа
Много съм объркана,извинявайте за глупавите въпроси,но няма с кого да споделя и попитам .
Здравей!Аз също се бях притеснила,защото на сутринта след прегледа,при който все още не беше доловено сърчице,започнаха да ме болят значително по-малко,но това продължи само ден и половина и от снощи болките ми се възвърнаха с пълна сила!При всеки организъм явно хормоните оказват различно влияние,така че си изчакай търпеливо прегледа,защото моя е в понеделник и ни се струва раничко и пак е възможно да се разочаровам!Живи и здрави,занапред при евентуална втора бременност,определено бих изчакала малко повече време за преглед,ако нямам някакви проблеми,разбира се!

# 111
Здравейте мили настоящи и бъдещи мами!  Hug
Аз пак се връщам към БХС, така и не успях да разбера само в София ли се прави това изследване?А също и феталната морфология...?
Моят лекар не ми е споменал нищо за тях,но мисля да го разпитам следващия път...много противоречиви мнения чувам за тези изследвания,според някои са напълно излишни, според други са много важни...кои от вас смятат да си ги направят?
И друг въпрос имам, мислите ли че почистването на лице(черни точки) може да пречи на бебо?Всеки сезон си правя такова почистване, но се притеснявам дали е безопасно...
БХС се изследва в София, и то в Майчин дом. Доколкот ознам могат да ти вземат кръв и в друга болница, но се карат за изследване в Майчин дом.
ето тук има и телефони и може да попиташ http://genetika.maichindom.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%86%D … 0%B8%D0%BD%D0%B3/
Аз лично ще си правя БХС, ако има висок риск най-вероятно ще отдида на амниоцентеза. Ето амлко инфо http://maichindom-varna.com/bg/amniocentesis.html
Имам приятелка, която беше решила твърдо да си прави амнио и тя не сметна за нужно да прави БХС. Ако обаче няма да правиш амнио е хубаво да направиш БХС. ФМ няма да ти даде отговор, ако плода има спина бифида например, което се дава като инфо от БХС-то.
Ето инфо и какво представлява ФМ - http://www.mc-markovs.com/index.php?option=com_content&task= … 45&Itemid=100
Има и ФЕ (аз я правих с първата бременност) - и определено има разлика във ФМ, на ФЕ се обърна внимание повече на кръвоотока и на сърцето, което не се гледа толкова на ФМ.
Ето инфо и за нея - http://www.mc-markovs.com/index.php?option=com_content&task= … 84&Itemid=149
Каквото и да решиш успех  bouquet

# 112
Момичета и аз изпаднах в нещо като паника Shocked Като знам какви ревливи деца има и си мисля, че моето ще е такова и не знам какво ще правя, още повече, че имам 1,5 г. да завърша, а не искам да прекъсвам и как ще ходя на изпити  ooooh! Дано, дано да се справя  Praynig

# 113
  • София
Здравейте момичета, радвам се, че темата продължава да се пълни Hug

Аз БХС писах вече,че няма да правя, а ФМ ще направя само една 20 г.с. както правих и миналия път. Живи и здрави да сме, не искам да се притеснявам излишно.

Искам да ви кажа, че като разбрах, че съм бременна и аз леко се шашнах. нахлуха ми един куп въпроси в главата,  въпреки че беше планирано, просто не очаквах на втория месец да стане. Започнах да се притеснявам за това в каква количка ще возя децата, в какви легла ще спят, кака ще се справям с две малки дечица, дето имат едновременно нужда от мен, кака ще се справям да играя с малката и с големия корем  hahaha ,ще пускам ли каката на ясла догодина и изобщо какво ли още не. Сега вече не се притеснявам, ще си дойде всичко на мястото. Да, трудно ще ми е първата година особено, но после пък като поотраснат, двете ще са си заедно, ще си играят като близначета hug Даже вече осъзнавам някой пропуски и грешки, които съм допуснала с Ади и за второто ще си имам предвид.

За симптомите
- мисля, че нормално вече да поотшумяват. Все пак в началото е пълен хаос от хормони в организма ни и в един момент се понаместват и нещата стават по-добре. Аз пък единствено сутрин като стана ми е малко кофти, леко като че ли ми се гади, но хапвам бисквитка, солетка или нещо подобно и ми минава. Гърдите ми бяха леко под напрежение може би една седмица и това отдавна отшумя. Не искам да се притеснявам, защото освен една точица дето съм видяла, сърчице чаааааак в началото на декември ще се види и ако седна да треперя от сега, че нямам симптоми,ще изперкам до тогава #Crazy

Stefaniq_87, радвам се да се засечем и  тук Hug Още при първия ти пост се чудех откъде ми е познат ника ти, но добре, че ме подсети. Аз в другата отчетна нещо спрях да пиша, по-удобно ми е да следя фейсбук групата Peace

Аз също се притеснявам с гушкането на Ади, защото тя още не ходи, за всяко нещо трябва да я вдигам, а си е вече 10 кг и отгоре. Тежичка е, уж се пазя, ама е неизбежно. По цял ден съм сама и понеже живеем в къща, като излизаме трябва да я пренеса по стълбите от втория етаж до количката, натоварена и с чантата. Дано да прохожда скоро, че не знам newsm78

plesure , с теб мисля, че също се "познаваме" от този и един друг форум  Wink Честито и леко бременеене до финала Hug Не се притеснявай, че е малка разликата. Ще се справим Hug

Лекции за бременни, освен тези които plesure е написала има пак в Мол София, само че други дни на списание Моето Дете. Аз ги харесвам тях, защото лекторката, която води повечето лекции - Ася (редакторката на списанието) е толкова готина, така позитивно ти говори, толкова хубави съвети дава, че  направо те запленява с думите си. Освен това там има кетъринг (безплатен Peace) и подаряват по няколко списания - Моето Дете, Блясък, Журнал и т.н., различно всеки път. Ето сайта, където може да следите лекциите. http://www.moetodete.bg/za-roditeli/category-uchilishte-za-roditeli.html - даже виждам, че има и в други градове, освен София.
 Силно препоръчвам да отидете на нейна лекция за кърменето и най-вече за раждането. Такива съвети даде за раждането, че и на мен ми бяха от полза. А бе, стига съм я хвалила. Който иска, нека отиде да види сам. Може да пишете, когато ще ходите, да се срещнем там.

Другото място, където има редовно лекции за бременни е в Мола на Стамболийски. Там също не са лоши лекциите. Особено ми хареса лекциата за къпането, която водеше тогава една акушерка Емилия казълова. Много добре обясни и показа как се къпе бебето и  на мен ми беше много от полза. Дават брошурки, малки подаръчета и томбола в края на месеца.  Ето и техния сайт: http://www.bebeto.org/index.php?city=1
От такива лекции бях насъбрала мостри на почти всички козметични продукти за бебета и бая време не бях купувала нищо. Така ми беше по-лесно да преценя коя марка ми допада, коя не.

Надявам се да съм била полезна с информацията  bouquet

# 114
Мимето14, като стана въпрос за болничните да те попитам - не бяха ли 180 дни за всяка календарна година?  Ако е така, защо да не ти стигнат тогава?
Честно да ти кажа когато писах поста и аз се замислих над думите й (на акушерката), сега ще проверя.Обаче като гледам 180 дни са 6 месеца средно разделени на 30 дни, а аз ще раждам юли месец???Макар и в началото...

# 115
Миме, доколкото аз знам, в тези 180 дни не влизат 45 дни преди раждане newsm78
Аз също ще проверя, защото възнамерявам на 29.11 да си взема болнични

# 116
ами каквото такова вече чак на 19.12 ще ходя тя даже ми каза ако съм можела сега да съм си вземела от личния лекар за някои друг ден.......

# 117
  • Варна
Със сигурност тези 180 дни са отделно от 45 дни преди раждане. Първите се водят болничен за общо заболяване, вторите болничен за раждане. Моя колежка излезе в болничен веднага след като разбра, че е бременна, т.е. 5-6 г.с. Мисля не и достигаха 9 дни, които си пусна платен отпуск.

# 118
Ох, само като се замисля... първата ми бременност беше, точно преди 10 години!! Тогава сякаш беше много по-лесно. Прегледаха ме, казаха ми новината и ходех на профилактични прегледи! Нито следях симптоми, нито треперех ако нещо спре да ме боли.... а сега от толкова четене и информация, май се превръщам в хипохондричка!!! Ето, още ми е свито сърцето, че болката в гърдите намаля значително #Cussing out

# 119
vivi 80,наистина си много права,колкото човек знае по-малко,толкова по-добре,осъзнаваме че сами си вредим ,но явно е неизбежно при наличието на цялата информация.

Общи условия

Активация на акаунт