На добър час в ПЪРВИ клас! - 5

• 35 984
  • 749
  •   1
Отговори
# 15
Аз го купих от кварталната книжарница за 2.50. Просто в този сайт намерих картинка на корицата.

Тренировъчни упражнения по БЕЛ не правим, а мисля, че трябва, поради което аз пък търся помагало сборник за целта.

В училище работят по https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRFCdAYXYnY … O9rB_U3iG5pLl4vXT, затова искам нещо различно.

# 16
http://www.book.store.bg/p25945/zadachi-po-matematika-za-byrzous … ia-temnikova.html

Това е много хубав сборник с по-трудни задачки. Има доста логически.

# 17
  • софия
Мерси за новата тема  bouquet
Judy , Мерси че ме подсети за   "Математика за бързо успяващи ученици",

# 18
Ето и това помагало е с по-сложни задачки
http://www.book.store.bg/p29387/sbornik-zadachi-po-matematika-zi … av-velichkov.html

# 19
Докато сте на вълна математика - в темата за турнирите качих няколко линка с резултати от СМТ от няколко софийски и едно бургаско училище. Заповядайте при нас!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=746552.msg26723679#new

# 20
  • София
Само минавам   bouquet

# 21
И аз им купих по математика тези задачи за първолаци - решават ги, но те са и много еднообразни. Нашият проблем си остава писането и по-скоро упражняването му. Взех им допълнително Езикови задачи, но не искат да ги пишат. Достатъчно им било домашното, искам поне това което им е за домашно да го упражнят първо в допълнителна тетрадка, защото иначе с химикалката каквото напишат - това е, но и това им се струва много. Не знам как да подходя вече с тях. Особено с момчето. Баща му ми казва, че така с това натискане само ще го отвратя още повече, но как да кажа - да си троши главата и да прави каквото иска - той сега иска да играе, ясно, но кое дете иска да учи  и пише  newsm78 Не знам вече за кое съм права и къде греша. Мисля си за някакви по-интересни задачи, за да не го приема като допълнително домашно, но по какъв друг начин да го накарам да пише? Мисля си да им направя коледен календар с лакомства за всеки ден, като във всяка торбичка да има и по една задачка по БЕЛ. Сега ще ровя в неда да открия подходящи.
Ако имате и други идеи  - казвайте.

# 22
Какво се е паднало на рисуването днес?

Аз играя безопасно  Peace

# 23
Какво се е паднало на рисуването днес?

Аз играя безопасно  Peace

Разбрах и аз вече   bouquet

# 24
  • София
за деца, които сега се учат да четат и за първи четива на "новонаучилите се", горещо препоръчвам една поредица, която за съжаление се намира трудно, но съм я поръчвала от онлайн книжарницата на Хеликон, а съм намирала и в Карфур - Top Readers.
тя е на 4 нива с нарастваща сложност, темите са увлекателни за децата.

valerie,

ето какво се оплака потребителката:

Цитат
Нашата учителка, сутринта каза:Вижте какво,вече сме взели 10 букви,а децата още не могат да четат.От другата седмица започвам да ги изпитвам,и тогава не знам какви резултати ще има.

за мен (и за други потребители в темата) това се превежда така - децата ви не могат да четат, научете си ги, че иначе ще има двойки.

абсурдно е да очакваш, че само с преподаването на 10 букви от азбуката ще научиш едно нечетящо дете да чете. на какво ще ги изпитва, след като дори не е преподала азбуката? А ПО ПРОГРАМА Е ЗАЛОЖЕНО ДЕЦАТА ДА СЕ НАУЧАТ ДА ЧЕТАТ В УЧИЛИЩЕ - НЕ В КЪЩИ И НЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

много са ми ясни учителите - на тях им е най-удобно и лесно да помпат родителите, че децата трябва да дойдат в първи клас научени на четмо и писмо и да броят до 100 в обратен ред, ако обичат. така учителката почти няма работа през годината, освен да преподава глупостите от учебниците по трудово, рисуване, час на класния и прочее. и родителите се надбягват от старание...

аз съм ходила в първи клас преди повече от 35 години. и да ви кажа, бях единственото дете в класа, което можеше да чете! а класът беше от 35 деца, не от 24, както е сега. и учителката успя да научи всички да четат и да пишат.

та така... родителската кооперативност е добро нещо, но не бива да допускаме да се приема, че тя замества работата на учителя.

ако пак не разбираш, проблемът вече е другаде.

# 25
Изненадвам се , как  Ви остава време за тези допълнителни помагала по Математика и БЕЛ.
Ние едвам успяваме да си напишем задължителните , а какво остава  да решаваме допълнително.

И на нас четенето ни е проблем.Ама хич не съм се закахърила.Щом посещава училище , ще се научи.
Освен това е отговорно дете и доста се старае.С огромно желание се пишат домашните, без мрънканици.
"Госпожата каза" са думите, които в момента са закон.И всички у дома сме длъжни да се съобразяваме с това. Laughing

# 26
  • sofia
Големия в трети и четвърти клас е с помагалата на тази авторка. Личното ми мнение, е че са по-добри от "кафявия" аналог. По него (кафявия) беше първи и втори клас.

Защо смятате, че упражненията не са достатъчни? Стимулиране може да се получи с писане на бележки на някого, до дядо Коледа, някакви други подобни.
Не е задължително всичко да е перфектно, а детето да усети смисъла и ползата от писането и четенето.

# 27
ratridi, ние не сме на занималня, не знам при вас как е и затова искам да им давам и нещо допълнително, както го прави и госпожата в занималнята. Докато бяхме на занималня и ние нямахме време за нищо повече. Само проверявах тетрадките и толкова.
Виж за писането на бележки е добра идея, ще пробвам. Иначе писмото до дядо Коледа си го написаха без никакъв протест, че даже и те ми даваха зор Simple Smile

# 28
Почти целия клас може да чете от градината още, чак ми е странно, че има деца, които се затрудняват  Rolling Eyes

Ние нямаме по много домашни, време има, не мога да си изкривя душата

# 29
Почти целия клас може да чете от градината още, чак ми е странно, че има деца, които се затрудняват  Rolling Eyes

Колко да е странно?

Общи условия

Активация на акаунт