На добър час в ПЪРВИ клас! - 5

• 37 099
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Цитат
Има промяна в датата, Коледното състезание ще бъде на 15-ти, защото 14-ти е обявен за учебен ден, така 23-ти става неучебен.
Не съм убедена информацията на тази майка откъде е обаче.

# 241
  • София
Valerie, много ми харесаха разсъжденията ти за интереса към ученето и "приятното неспокойство"  Peace

# 242
  • София
allana, недей така, компютри има в България от 30 години поне.

малко офф-топик, но...
ако имаш предвид персонални компютри - първият български персонален компютър се казваше Правец-82, което ясно показва годината на създаването му. Simple Smile
а компютри в България има от 60-те години на миналия век - големи и мини ЕИМ. съответно, с тях са работели програмисти още тогава. както обикновено, светът не започва с нашето раждане.

но няма нищо вярно в ранното профилиране като необходимост за ориентацията към ИТ.

# 243
  • у дома
Цитат
Има промяна в датата, Коледното състезание ще бъде на 15-ти, защото 14-ти е обявен за учебен ден, така 23-ти става неучебен.
Не съм убедена информацията на тази майка откъде е обаче.

А при на  15 е обявена олимпиадата по математика-децата да се клонират ли  newsm78 - това за по-големите де...

# 244
Дано да не го направят на 15-ти.
Макар че то няма друг свободен ден преди празниците. Все пак по-добре 21-ви, отколкото 15-ти.

Понякога и мен ме плаши това да не проспим шансове за детето  newsm78 или да не го засилим в някоя посока (примерно спорт, математика) и нещата да станат прекалено сериозни - за сметка на всичко останало.
Аз пък изобщо не се притвеснявам за подобно нещо. Ако има силен афинитет или талант в някаква област, няма да се налага никой да го засилва на там, а дори да иска, няма да може да го спре.
Гледам да не забранявам нищо, но не насочвам на никъде. Сама да си избере насока. Важното е аз да не преча с някакви предварителни схеми в ума си.

# 245
  • София
Някой от вашите първокласници да е бил на състезание по български език, проведено на 20.11. На моичкия са му дали някакъв мейл, на който да пиша, за да му разбера резултатите, но писмото ми се връща, защото такъв адрес не съществувал. Знае ли някой нещо за това състезание? Аз си мислех, че някое от тези СБНУ, но се оказа, че тяхното по български ще е чак март месец.

# 246
Някой от вашите първокласници да е бил на състезание по български език, проведено на 20.11. На моичкия са му дали някакъв мейл, на който да пиша, за да му разбера резултатите, но писмото ми се връща, защото такъв адрес не съществувал. Знае ли някой нещо за това състезание? Аз си мислех, че някое от тези СБНУ, но се оказа, че тяхното по български ще е чак март месец.
Това?

http://lyuboslovie2011.wix.com/sustezanie

# 247
  • София
Благодаря. Явно учителката е пропуснала една буква в мейла Simple Smile

# 248
  • у дома
Ето как пише моето първолаче-уточнявам,че даже е левичар...
Скрит текст:

И при положение,че в ДГ изобщо не бяха писали никакви елементи на букви и започна от нулата,направо съм си доволна...

# 249
Браво! Много е красиво!
Моето като го гледам как пише и лошо ми става, но си трая. Simple Smile Гледам да пише, да има ентусиазъм, пък че не е красиво, както ми се иска, кво да се прави. Simple Smile На нея не й пука дали е красиво, гледа само да приключи с писането. Simple Smile

# 250
  • у дома
Браво! Много е красиво!
Моето като го гледам как пише и лошо ми става, но си трая. Simple Smile Гледам да пише, да има ентусиазъм, пък че не е красиво, както ми се иска, кво да се прави. Simple Smile На нея не й пука дали е красиво, гледа само да приключи с писането. Simple Smile

Ти да не мислиш,че на моето му пука  Twisted Evil - просто аз го връщах в началото да пише пак ,ако не ми хареса и много бързо схвана,че е по-добре да се старае ,а да не пише втори път...Ама се замислям,че може и да има нещо наследствено де,защото аз пиша много красиво,когато пиша бавно и се старая...
За баткото много се ядосвах и като не спазва наклона на писане,сега за малкия изобщо го давам по- ларж,в резултат на което детето е супер организирано и оправно...

# 251
На 14-ти ще е КМС.
Първо се обадих на 125-то, от там една много нелюбезна жена ми трясна телефона, след като на скороговорка каза да се обадя на организаторите и да не я занимавам нея. Организаторите казаха, че ще е на 14-ти въпреки учебния ден, но според мен просто изобщо не са обмисляли новосъздалата се ситуация.
Дано училищата да имат къде да поберат състезателите  Laughing

Последно: КМС на 15.12.2013г.
http://www.danybon.com/index.php/education/sustezania/1293-kms-15-dec

# 252
  • София
Аз пък да ви споделя нещо, че още ми държи  Close
На състезанието по рисуване, в нашата стая да вземат да им кажат да рисуват, каквото искат. В другите стаи са съобщили избраната тема за безопастност, а в нашата-волна програма...И сега очакваме да са дисквалифицирали всички деца-около 30 деца.
Няма да ви казвам какво ми костваше да обясня на детето какво се е случило и, че ако има 0 точки, причината не е в него.
Говорих с директора и пом.-директора, разбира се. Щели да проверят случая, защото всички учители били инструктирани и с дадена тема.
Е, да де, ама детето казва "И защо се мъчихме 1 месец да се подготвяме? А сигурно ли е, че няма да ми сменят темите и на другите състезания?"  Rolling Eyes

# 253
Светле, страхотно. Браво на детето.
Сигурно не е само до наследственост, а и до взискателност. Моята майка пише много красиво, но баба й е късала тетрадките. Съответно тя на нас не и ние и двете със сестра ми пишем не чак грозно, но със сигурност не така подредено и четливо като нея.
Beauty , не се ядосвай. Така може и да се е получило по-хубаво.
А детето какво е нарисувало? Възможно е и по темата да се изтълкува
Аз се чудя защо състезанията по БЕЛ нямат такава гласност като тези по математика. Явно математиците повече разбират от връзки с обществеността от филолозите Laughing

# 254
  • София
Хм, и аз се очудих като прочетох затова състезание по БЕЛ, нищо не са ни казали на нас...

Общи условия

Активация на акаунт