На добър час в ПЪРВИ клас! - 5

• 37 098
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
  • софия
звънче, аз скоро поръчах 8 книги от поредицата за Лили Чудото за 10 лв
http://www.booktrading.bg/%D0%BB%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D1%87%D1%83% … %80-at-publishing
Книгите са с едър шрифт, стават за първокласници. Не са кой знае какъв литературен връх, но пък децата се увличат.

От Буктрейдинг са  Peace

Аз предлагам тези карти уно http://www.hippoland.net/fisher-price-uno-karti-na-b-lgarski-ezik -моите ги харесват и играят,само където при нас в книжарницата са 3лв,а тук са повече от двойно...
Знаех си, че ще помогнете. Супер сте Hug
И ние имаме Уно във вариант Рото. Много играе с него. Имаме и други карти. Но не се бях сетила за подобен подарък.

Малкият Никола е класика. Любима книжка ми е. Грехота е да подариш само 1. Трябва цялата поредица.

Последна редакция: пт, 29 ное 2013, 14:12 от zvanche

# 271
Аз предлагам тези карти уно http://www.hippoland.net/fisher-price-uno-karti-na-b-lgarski-ezik -моите ги харесват и играят,само където при нас в книжарницата са 3лв,а тук са повече от двойно...

По-скъпите са си на Mattel, другите сигурно са имитации. В Джъмбо обаче има ментета на цената на Мателски-те Simple Smile

# 272
  • София
Гласувам с всички ръце и крака за "Малкия Никола".
Една книжка от поредицата е чудесно начало  Grinning

Иначе ако подаръкът може да е различен от книга, Djeco имат чудесни неща и в този ценови диапазон (8-12 лв): оригами, киригами, татуировки, игри за път, маски.
На мене са ми много любими всичките им неща и често ги избирам за подаръци.

# 273
  • софия
Знаех си, че има нещо сбъркано в мен. Колко много добри идеи. Djeco винаги съм мислила, че са с по-висока цена. Явно съм се заглеждала по по-големи неща. Къде има добър избор от техни неща? (много съм зле с оф лайн магазините Embarassed)

# 274
  • софия
Здравейте,
zvanche, идеята която ти е дала Ред е много добра имаме, "101 игри за деца във ваканция" и  влиза често в употреба, има интересни предложения за игри през свободното време Simple Smile

# 275
 Имало две майки и две дъщери, купили си 3 шапки от магазина и като излезли всяка имала шапка. Как е станало това?

Хих, били са баба, майка и дъщеря, ама за дете първи клас ми се струва, че няма да е лесно.
За десетте стола - по два на всяка стена и по един в двата срещуположни ъгъла, на всяка стена ще има по 3. Браво на първокласници, които могат да решават такива задачи.

# 276
  • София
allana, честно казано и аз май се разубеждавам за тези допълнителните състезания. Въпреки че разпечатах регламентите и приготвих един комплект за училището ни, впоследствие се разколебах. Някой седнал и написал един тест, за да провери уменията на детето ми и да му вземе 8лв. Ами то и аз мога да го направя това, вкъщи, без да ми струва 8 лв. Иначе тези, по-масовите състезания вече имат друг смисъл.
Има и едни карти с игри от двете страни на всяка карта и маркер към тях. После може да се изтрие маркера и да се попълват наново. Подходящи са за занимавка и за път.

# 277
  • София
http://genesis.bg/bg/items/detski_igrachki/f/brand17_fpa.html

В Дженезис сякаш има най-голям избор, но има и в Ориндж, и в Хеликон, и в Слънчоглед.

# 278
  • София
Татко Мецан мен ме съмнява децата да са ги решили, споменах ги просто за да визирам там с какви задачки се занимават и определено им е забавно и интересно. Най-вероятно учителката после им обяснява решенията след като ги е оставила да помислят.
За активни карти и аз съм за, взела съм тъкмо да имам под ръка още два комплекта, може да ги ползвам и аз като подарък. Нашите също ще си разменят в класа. Другите идеи също са много добри, мерси.

# 279
Ти да не мислиш,че на моето му пука  Twisted Evil - просто аз го връщах в началото да пише пак ,ако не ми хареса и много бързо схвана,че е по-добре да се старае ,а да не пише втори път...

И аз се опитвах моя да го връщам да пише наново... Резулатът... няма такъв. Дори не му пука, че ще пише нещо отново. Харесва му да пише разкрачено и това е. И хиляда тетрадки да изпише, все такъв ще е резултатът. Поне пише правилно. Малкият е в пъти по-старателен. Характери, какво да ги правя.
Тази сутрин решава задачите от КМС от 2011 и 2012. Реши ги и през цялото време двата му крака бяха качени на бюрото, а аз стоически го изтърпях без да кажа и гък. А, и два пъти падна от стола  ooooh!

# 280
Румен също не се впечатлява, че като пише грозно, го карам да пише повече. Продължава си стоически, като писането с всеки ред става все по-грозно  Twisted Evil Иначе и той пише относително вярно - рядко греши по-трудни думи, като го карам да ми ги пише за първи път.

# 281
  • София
Резултатите от състезанието по рисуване са качени Peace

# 282
Да се отчета с моето решение да не подстрекавам към писане на домашни  Laughing
През седмицата имаше един ден, в който не беше довършила дадените и страница и половина с букви и думи. Видях го и споменах, че трябва да го напише, но тя си направи оглушка. Аз предварително се бях настроила да не влагам нерви, но все пак се искаше доста самоконтрол да осъзнавам, че не е с написана домашна и аз нищо да не направя по въпроса. На другата сутрин като си събираше чантата си спомни, че не го е написала и ревна, защото госпожата щяла да и се разсърди. Рева поне 5 минути, но аз се въздържах да правя язвителни забележки и да показвам, че съм ядосана. Мъжът ми взе да я успокоява, че грешките служели да се учим от тях и сега щяла да знае за следващия път.
Повече не донесе през седмицата тетрадки вкъщи и чак в петък видях какво е писала. Страницата беше прилежно довършена, както и всички други страници във всички учебници, учебни тетрадки и помагала. За пръв път от началото на учебната година няма нищичко за довършване и дописване за събота и неделя.
Явно като и вися на главата и я карам да го прави, повече преча, отколкото помагам. Така че за сега ще продължа с дистанцирането си от учебния процес.

# 283
  • София
Браво, allana, има ефект новата ти стратегия  Party

Този списък с резултатите е такъв източник на идеи за имена...хихиххи

Последна редакция: сб, 30 ное 2013, 21:25 от Beauty

# 284
  • София
 Peace
Аз заложих на тази стратегия още от самото начало.
Не е от вродена гениалност за съжаление, просто имам дъъълги уши.   Mr. Green
Поне от две години слушах внимателно всяка дума на познатите ми с по-големи деца.
Та изводите дойдоха от само себе си.

Общи условия

Активация на акаунт