Априлче палаво лудува и за празниците се вълнува :)

• 28 874
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
A.l.e.n.a.  благодаря за новата тема  Heart Eyes, добре дошли на всички нови момичета. Аз искам да ви се оплача, вчера ми направиха тетанус ваксината, до края на деня бях добре, през ноща се пробуждах, ръката ме болеше, днес се  чуствам  като парцал, рамото ми е подутo, имам малко температура. Обадих  се на личния лекар, той каза че това било нормална реакция, ако темепреатурата се покачи да сигнализирам. На всичкото отгоре на 20 декември ме викат за нова доза от същата ваксина, мисля следващия път да отида със съпруга  ми и категорично да откажа. Честно казано не виждам смисал от втора доза и то след месец. Успокоих се за прословутото трето БХ, резултатите са хубави. Чакам си ФМ на 26 и се моля да не вдигам повече температура.

# 91
Все се каня и аз да се включа, но на темите, по които дискутирате нямах много какво да добавя Rolling Eyes Но така или иначе се започва нова, та се престраших и аз Blush Това ми е първа бременност, в 17 та седмица съм, терминът ми е на 29 април! Принципно съм от София, но бременността и самото раждане за сега се предвиждат да ги изкарам в Германия Confused Все още съм в неведение за пола, все ми се стръва, че ще е момченце, но на последния преглед, с много сериозни съмнения предположиха, че ще е момиче newsm78....
Темата за раздвижването и спорта ме вълнуват особено, тъй като тук не работя, по цял ден си стоя вкъщи и това е единственият ми шанс за раздвижване и забавление Cry Та исках да попитам, има ли друга от вас, която да ходи на фитнес? Цял живот съм спортувала, преди да забременея бях във отлична форма, въпреки това послушах съвета на докторите и изчаках да минат рисковите три месеца, но от около месец пак съм си в залата, е определено съм намалила темпото и внимавам много!  Исками се ако има от вас други спортуващи да пообменим опит  Rolling Eyes

# 92
  • USA
Едва открих новата тема! Алена, много благодаря  bouquet!

За тази ваксина специално-бих я сложила без да се замисля, няма нищо по-опасно от обезводнено бебе. С дъщеря ми я сложих също, не знам дали е задължителна тук или не.

За майчинството и детските градини/ясли в Щатите ще замълча. Аз бих с удоволствие си гледала бебето, ако имаше кой да ми плаща.

На мен ми е толкова зле, толкова си ме гади и повръща, че чакам всеки един ден да свърши и да дойде нов Sick. Нямам търпение да се роди това детенце и да си отдъхна.

Много ми се иска да купя нещо на бебето. От каката имаме абсолютно всичко без легълце. Освен някакви дрешки, друго не виждам какво мога да му взема.

Да ви се оплача, че откакто забременях, се храня много нездравословно Sad. Купувам неща, за които и не бих си помислила преди-като чипс и туикс например. А преди това като изключим шоколада, всичко ми беше перфектно. Нито салати ми се хапват и даже пропускам някои дни, а плодове освен нар и понякога ябълка, друго не мога да гледам Sick.

Dzverr, 20 мин. разходка на ден е пак нещо. Аз също не работя, само ходя на училище и по цял ден лежа и уча. Предният път работих до към 37 седмица, имах много контракции, но родих много бързо. Сега това ме притеснява, да не раждамдълго, но така се случи просто.

Момичета, нали знаете, че не трябва да лежим по гръб от 5 месец, защото притискаме основна вена. Вие правите ли го, аз все забравям и си лежа, а пък ми е и удобно.

# 93
  • София
Dzverr, аз ходех на фитнес редовно първите четири месеца. После реших да споделя на доки и тя категорично ми забрани без да имам противопоказния. Тренировките ми бяха три пъти в седмицата, като даже първия месец си ги правех с пълната програма - кардио, тежести, пилатес за корем и крака. В един момент включих, че може нещо да се случва, защото инстинктивно организмът ми подсказваше да спра коремните - скоро разбрах и за бременността, с което веднага смених режима на тренировка със значително по-лек и го адаптирах във времето. Послушах доки обаче, защото седмица след като ми каза, коремчето започна да расте по-усърдно, във фитнеса всички ме гледаха като ненормална, да не говорим, че вече и не можех физически да правя доста неща. Съвпадна и с период на болки заради растежа и наместването на матката и т.н. Наскоро едно от момичетата беше споделило линк за пилатес за бременни, сдобих се с мека постелка за пода у дома, гирички имам и това тренирам. Засега намирам време 2 пъти в седмицата, но понеже периодът на честите изследвания и прегледи мина, няма да губя време в обикаляне по болници, ами ще си спортувам у дома по-начестичко. Определено се чувствам много добре след всяка тренировка. Винаги се съобразявам с моментното ми състояние и се "слушам" много внимателно преди, по време на и след тренировка.

# 94
  • в 1001-та нощ
На мен също обездвижването ми е болна тема - при положение, че съм била много активна и всеки ден. Сега единствено масажи  Peace

Пак има проблеми с реакцията на 1 пост, ще пусна сигнал - да имате предвид, че за момента не мога да актуализирам инфо  Peace

# 95
Здравейте и честита нова тема, която мнг. бързо се разраства...... Simple Smile
Сега се налага да си постоявам повечко в къщи и се чудя как да се пораздвижвам и измислих................ ще ходя на салса за начинаещи и то с ММ Simple Smile надявам се  да ми се отразява добре и на бебчо също, а и музиката е много зареждаща....  Whistling dance

# 96
Мами, помагайте с рецепти за повръщане и разстройство.    #Crazy От сутринта до преди малко беше само повръщането, но сега почна и другото. Не знам дали е от храна, не се чувствам болна, ама вече започва да ми става отпаднало от обезводняването. Не съм имала гадене и повръщане първите месеци.

# 97
pipence,силно се надявам да не те е хванал вируса,аз го изкарах преди месец,за 4 дни свалих 3 кг,ужасно е.Най-вече повръщането ме мъчеше.Старай се да не стоиш с празен стомах,чаят от мента помага много,леко подсладен,на малки глътки.Кисело мляко по мъничко също,избягвай тежките храни и мазното.А за разстройството е хубаво да вземаш синбиотик-комбинация между про-и пребиотик.На мен Линекс много ми помагаше-по 2 на ден.Плодовете на гладно ги избягвай,киселините дразнят.Аз за 3-4 дни се възстанових.Надявам се да съм била полезна и да се оправиш скоро Hug

# 98
Sabrina85 благодаря за препоръките  bouquet
Преди малко пих размито брашно, след малко ще пробвам оризова вода. Четох, че Смекта може да се ползва по време на бременност, но не смея още да я пия.

# 99
  • в 1001-та нощ
Млечни продукти, сурови зеленчуци и картофи не!  Peace

Пречепен хляб, оризова вода, отвара от джоджен, нар!

За децата има сокчета на Хип с моркови и ориз - Hipp ORS 200:

Лекарите изписват и продукти, които намаляват секрецията на течности в червата .... има смисъл да се отиде на лекар  Peace Ако е вирус подобен на септемврийските - ужасен е  Cry

Пожелавам бързо оздравяване  Peace

П.П - аз правих крем супа от моркови и ориз (изяде се моментално)  Peace Не си спомням дали и тиквата не беше ОК - но провери за нея - не съм сигурна  Peace

Последна редакция: чт, 21 ное 2013, 21:44 от a.l.e.n.a

# 100
Здравейте, момичета. Има ли някакви специфични симптоми при скъсяване на маточната шийка? Преди две седмици всичко беше ок, но днес ми се появи някакво по-засилено бяло течение( без мирис) и усещане за пълнота във влагалището и започвам да се притеснявам.

# 101
  • в 1001-та нощ
За жалост няма никакви усещания, но ако има инфекции - могат да доведат бързо до скъсяване ....

Можеш да минеш да вземат секрет - за течението и да измерят шийката  Peace макар, че е много въузможно - дори да има инфекция - сега шийката да е  ОК  Peace

И на ФМ - помоли пак да я измерят  Peace

# 102
Явно ще трябва да ходя извънредно. В 13-та седмица пуснахме микробиология и всичко беше ок, но може нещата да са се променили. Вчера бях на ЖК. Док ме гледа на ехограф, но не знам дали мери шийката. Явно цялата си бременност ще изкарам в шашкане Sad ФМ ми е чак на 10-ти декември.

# 103
  • в 1001-та нощ
За шийката се вижда най-добре през влагалището, ако е гледал само през корема - едва ли  Peace

Малка е вероятността да се скъси сега веднага, по-важно е да се вземе секрета, а на ФМ - шийката непременно  Peace

# 104
BettyBoop Щом се тревожиш посети лекаря си,аз лично не знам какво са симптомите на скъсяване на шийката.Знам ,че е в рамките на  нормалното течението да се усилва с напредване на бременността,но ако си изглежда нормално(да няма цвят или неприятен мирис) На мен с предната бременност ми се усили течението,непрекъснато го казвах на наблюдаващите ме лекари и те ме успокояваха, че е нормално,пусках и микробиологии,но всичко си беше ОК единствено дискомфорта от засиленото течение..
Ето и цитат от тази статия,която дава обяснение на тревогите ти
Увеличена вагинална секреция: вече сте в 20 гестационна седмица и с напредването на бременността, вие ще забележите увеличаване на вагинално течение. То може да бъде много неприятно, но  предпазва родовия канал от инфекция и поддържа здравословен баланс на бактериите във влагалището.
http://bremennost.bg/20-gestacionna-sedmica-ot-bremennostta.html
Не се вкарвай,чак в такива филми за скъсяване само заради едно течение,а и щом нямаш болки или някакво кървене...И все пак ти най-добре си знаеш за какво течение става въпрос и е добре да го обсъдиш с лекаря си и той да прецени...

Общи условия

Активация на акаунт