София - кв. Хаджи Димитър

• 20 341
  • 304
  •   1
Отговори
# 225
Блонди, сайта съм го чела и заявка по електронен път може да подаваш само за детските градини, а за яслата все още се ходи на място. Това е така, защото яслата може да приема целогодишно, ако се освобождават места, докато в детските градини приема се прави само веднъж в годината

# 226
  • София
Във всички ясли, в които ходих ми казаха да подам документи на 02.01.2008 г.

# 227
  • София
до ФФ яслата приема само есента, септември, октомври. ходих лично. подадох сега молба и съм наясно. нямало гаранция че ще приемат детето обаче макар да сме номер 32. мисля че са 60 деца там, ако не греша. иди ,ч е разбери.... чакаме и дано ни приемат. частна ясла наблизо незнам да има, а съм се интересувала.

пс. подава се молба смао в годината на желание за приемане на детето, т.е. тази година подавате за есента.

на гинци приеха дете на мои познати, и то преди 2, 3 месеца, но не знам ка не е наесен, сле дкато така било вече по наредба явно се е освободило място....

# 228
Първо сори за големината на буквите за предишния пост.
В наредбата пише че документи се подават след 04.02-затова имах предвид като ти казах да прочетеш наредбата. .А това че всички ДГ си правят свои павила си е отделно.
За възрастта на детето септември няма ли да пораснат тези деца.Да  са им поставени ваксините и да са минали 1.6 м. Поне моето ще е .Както и да е Нещо съвсем е оплетено май с тия градини.
В тази връзка Ви питах за частни детски ясли наблизо.
Ами в първия пост питаш за детски ясли. Пропуснала си да напишеш ЧАСТНИ!Затова ти пратих адресите на всички държавни(общински) и аз не знам вече как се наричат.  ooooh! ooooh! ooooh!

# 229
  • София
Ами в първия пост питаш за детски ясли. Пропуснала си да напишеш ЧАСТНИ!Затова ти пратих адресите на всички държавни(общински) и аз не знам вече как се наричат.  ooooh! ooooh! ooooh!

Съжалявам, грешката е моя, че не съм писала частни, но аз като си знам, че с държавните нямаме шансове и съм ги отписала. Simple Smile Като гледам наблизо май няма и свестни частни детски ясли/градини и се чудя какво ще правя като реша да се връщам на работа някой ден. А хич не ми се иска да я записвам в някоя детска ясла дето е на другия край на София,защото ще има по 2-3 часа пътуване на ден.

# 230
daniela75, аз живея в бл. 106А.
Блонди_24, записала ли си вече Алекс в някоя ясла в квартала? Писах ти на ЛС.

# 231
Ми-не не съм записала... Защото все пак си мисля да го направя както си пише в наредбата  - на 04,02. Не ми се занимава сега,ама изобщо.Днес се занимавах с бюрокрацията  и ми стига до др.месец.

# 232
  • София
daniela75, аз живея в бл. 106А.

kiara 77 , значи ще бъдем почти съседи Simple Smile

# 233
  • София
   Здравейте момичета   bouquet,

Отдавна не съм писала в темичката, но сега се зачетох. Моят син ходи на ясла в 58 ДЯ, до "Фантастико" от тази есен. Много съм доволна от персонала и взлизаме с усмивка. Приема там е веднъж и резултата д-рката го обявява чак през септември. Миналата година прие 60 дечица. Така, че спокойно.
Подаването на молба става лично, защото е само яслени групи.
Ако кандидатствате за ясла, но тя е в ОДЗ, тогава на 04.02.08г. се записвате по електронния път. Предимството на ОДЗ-то е, че децата от яслената група са с предимство за детската градина и не се кандидатства по електронен път, а с писмена молба, че искате детето да продължи в градината.
В раздела "Нашите деца" има тема по приема за 2008/2009г в детските заведения.

# 234
Цитат
1) системата започва да работи на 4-ти февруари , системата ще може да се разглежда през януари, но ще се отвори за регистрация на 4-ти февруари в 09:00 часа

2) подавате си заявление за колкото градини искате и ги подреждате в желания ред

3) с предимство са :

-   деца на родители с увреждания
-   деца, които имат брат/сестра в същото заведение
-   близнаци и деца от семейства , в които има 3 деца на възраст под 10 г (тоест многодетни семейства с малка разлика във възрастта)
Предимствата се ползват в този ред.

4) деца, които преминават от яслена в градинска група на ОДЗ няма да подават заявление през онлайн системата, а декларация в градината

5)Има първо класиране, след него ще има второ класиране и след него ще има така нареченото свободно класиране, тоест, ако има все пак някое останало място, отивате в градината и си говорите вече на място.

6) старата система отпада - молбите се подават само по електронен път.Ако нямате начин да си осигурите достъп до интернет можете да идете в градината, но това не ви дава никакво предимство, защото там също ще ви вкарат молбата по интернет в системата

7) молби от предходната година не важат, това беше казано още в началото на 2007г.

системата ще се намира на сайта на Столична община.
Линкът е http://kg.sofia.bg

9)Регистрацията ще се извършвас ЕГН-то на детето и парола, тоест ако имате 2 деца правите 2 профила с 2 ЕГН-та

10) Предимството , ако брат или сестра посещават същото детско заведение важи към момента на постъпване на детето , а не към момента на подаване на документите

11)При първо класиране системата изпраща мейл на родителя , за да го уведоми , че детето е прието или остава за второ класиране . Изобщо има статус , който може да се следи
Записването става само лично , с копие от акта за раждане и тогава системата отчета статус -записан

12)няма никакво райониране

13) ако за дадена група има обявени 0 свободни места пак можете да канидадтствате и да чакате да се освободи някое

14)можете да подреждате по желание неограничен брой заведения

При проблеми или въпроси можете да ползвате и:
admin@kg.sofia.bg
Ул Оборище 44 тел.943 31 83 и формата за запитване в сайта

Ок.Все пак си заработва от 04.02 .2008 г.
Защо нагоре чета,че директори са казвали да се отиде на 02.01
Уф много е объркано.Ще взема утре да отида да си питам.

# 235
  • София
Блонди_24, правилото на 02.01.08г. да си подадете молбите важи , където има само яслени групи. Те са към Министерство на здравеопазването.
 Когато яслата е към ОДЗ, тогава става на 04.02.08г. в 9 часа по електронния път.

# 236
Здравейте майчета и аз съм от Х.Димитър както се вижда моята принцеса е на годинка и седем и ходи на ясла от миналата година от есента в тази на Гинци която е ОДЗ № 3 Патиланско царство - бях подала молка и в яслата до фантастико но никой не се обади и така. Много съм доволна, но имат само две яслени групи по 30 деца. Но при тях детето щом навърши нужната възраст автоматично преминава в градинска група (незнам така ли се казва) т.е. ако вежнъж те приемат там нямаш грижи до училище детето автоматично се прехвърля. Приема ще е по електронен път има обявени 36 свободни места, но е аз така разбрах че тази година ще има само есенен прием, което автоматично се оказва че яслените групи през лятото ще са от 5-6 деца, което е много тъпо имайки предвид големия брой чакащи и коментираха лелките, че май те ще си направят и пролетен прием.
Това е което знам дано съм била полезна!!!
Аз живея в блока да пощата на Х. Димитър!!!

# 237
  • София
Има ли чакащи бъдещи мами от квартала....?  newsm78

# 238
  • София
Момичета, може ли някой да ми даде отзиви за ЦДГ 173, ул"Златица"46  Thinking. Намира се до "Фантастико" и срещу 58 ДЯ.
Също и за ЦДГ 83, ул "Фили Тотю"24  Thinking.
Благодаря ви предварително   bouquet.

Последна редакция: пн, 21 яну 2008, 13:57 от Dori

# 239
Здравейте. Къде разхождате малките си сладури? Тези дни като имаше малко слънче излизах на разходка, но е скучно да обикаляш около блоковете сама Sad Ако някоя от вас също е в мойто положение ( да няма познати майки в квартала) и не й се разхожда сама нека ми пише Simple Smile Моят бебок е на 2 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт