Английски коледен кекс - 2 тема

• 91 593
  • 644
  •   1
Отговори
# 540
  • Viena
Вариантите са много,но в оригиналната рецепта е истината.Всичко друго не е АКК. Peace

# 541
Не мога да преценя колко см трябва да е формата, в която се пече. Моята форма за кекс е 27см, а тази на първа страница ми се струва по-малка. Дали ще е проблем да го изпека в по-голяма? Няма да стане толкова висок.

Последна редакция: ср, 29 ное 2017, 08:48 от Пролетен дъждец

# 542
  • в полите на Балкана
Може да се опече в дълбока тенджера с подходящ размер. За кексова форма, мисля, че в темите беше писано, че не е подходящо да се пече, защото са много тънки. Това по спомен, дано се включи и друг по запознат.

# 543
  • София
Може да се опече в дълбока тенджера с подходящ размер. За кексова форма, мисля, че в темите беше писано, че не е подходящо да се пече, защото са много тънки. Това по спомен, дано се включи и друг по запознат.
Ако не е много дълбока тенджерата, по спомен пиша, се слага отвътре хартия като се закрепва примерно с кламер, за да може правилно да се вдигне кейка. Важно е също, тази хартия да не опира  в горните реотани. Смята се височината и се срязва правилно хартията.

# 544
Благодаря ви. Видях как е сложена хартията по-нагоре от ръба на кутиите за печене.
За тенджера не се бях сетила. Имам подходяща дълбока. Керамична е и предполагам ще свърши работа.

# 545
Дами,никъде не мога да намеря сушени череши  Confused  Търсих в Кауфланд,Лидл ,но не намерих. Други идеи къде да търся ?  Кайсии и боровинки намерих веднага,ядките са на линия,но без черешки или вишни няма да е същото  Thinking

# 546
# 547
  • София
Дами,никъде не мога да намеря сушени череши  Confused  Търсих в Кауфланд,Лидл ,но не намерих. Други идеи къде да търся ?  Кайсии и боровинки намерих веднага,ядките са на линия,но без черешки или вишни няма да е същото  Thinking
Сушени череши и други всякакви сушени плодове има в магазините където се продават ядки. За тези които са от София , ако не се лъжа магазините са под името Роис, по спомен пиша името му.

# 548
  • Балчик
Да, това са. Аз тази година ще го пропусна.

не се заричай Simple Smile Simple SmileSimple Smile и миналата година така каза Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Вярно, помниш.  Laughing

# 549
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
кутиите са скрити, поливат се от време на време (на 4-5 дена май се връзва).
ромът намалява по-бързо от предвиденото, но се надявам разликата да идва от глътката на половинката, не от поливките на кекса.
Simple Smile Simple Smile чакам някой да покаже неустоима и безкрайно лесна украса за коледната вечер, че го правя четвърта година, а единствената украса е пудра отгоре и панделка отстрани.
Simple Smile онова с нагризания кекс и напупения дядо Коледа е хубаво, но аз не мога да го докарам.

# 550
  • У дома
Добри, миналата година правих един яйчен крем от мноого жълтъци...невероятен. Тази година пак ще е с него Whistling

# 551
яйчено млечен крем? и само заливаш?
интересна идея Simple Smile
имам два кекса, може единия да го жлътна Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 552
  • в полите на Балкана
st. Dobri погледни заливката и украсата на коледния кейк на Марчева http://recepti.gotvach.bg/r-57618-?l=1
Аз тази година ще спретна нейната рецепта.

# 553
  • София
яйчено млечен крем? и само заливаш?
интересна идея Simple Smile
имам два кекса, може единия да го жлътна Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Мога ли да ти предложа една заливка, виж тук, пък може и да я харесаш. Имай предвид, че при мен се разля , защото нямах време да я изчащвам, иначе стои точно по края на кейка и е уникално вкусна.
Скрит текст:
[/spoiler]

# 554
точно това гледах Simple Smile и се облизвах пред монитора Simple Smile
мама Раче пусна линка.
харесва ми, но как се държи кекса след това? когато не е намокрен може да си режеш по малко дълго време, а с това кремче не става ли мокър?

да припомня Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт