С какво ви дразнят свекървите- 28

• 69 473
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
  • Бургас
Моята пък беше в някакъв тих ужас, че родих момче, защото няма да го кръстя на нея Laughing Кръстих го на свекъра, а тя не спря да ме пита "Защо на него го кръстихте? Моето име има и мъжки вариант, добре щеше да му стои".... Laughing Ама с течение на времето взе, че свикна. И накрая ми вика "Абе, следващото ще го кръстите на мен, нали?"...е как да й кажа, че изобщо нямам намерение да раждам трето Tired

Винаги ми е било чудно как може да се унижаваш така - да мяучиш и да се молиш внучето да бъде кръстено на теб. Естествено, че на всеки би му станало мило и би се поласкал ако внучето бъде кръстено на него, но да тръгнеш да го правиш на въпрос и дори на проблем или едва ли не да се молиш да бъде кръстено на теб, е жалко, унизително, невъзпитано и неуместно.

Моят девер се обади да ни честити новата година. Звучеше обнадежден от работата си в Лондон /работи във фирма за почистване на домове/. Чак се учудих, че при положение, че няма почивен ден и работи много, как не се е отказал вече. Дано му потръгне живота и работата и си промени мирогледа и да му дойде акъла в главата, че 28 г. мъж да лежи на гърба на родителите си, не си е работа  Rolling Eyes

# 466
На една позната свекърва й се сърди вече 4 години- не е гледала детето за повече от час. На 2 пъти им проваля планове когато те решават да отидат  на почивка в чужбина, тя обещава да гледа малката, плащат всичко отрано да им излезе по-изгодно и 1 седмица преди да тръгнат казва "Не мога да я гледам" ...  ooooh!

# 467
  • Точно където трябва
Леле, miss july , браво! Аз си имам 50- годишен девер, който чака на майка си и на баща си на мизерните пенсии и на мъжа ми.  Sad Здрав, прав... и тъп и все няма работа за него...

# 468
Хич не е тъп.

# 469
  • Бургас
Леле, miss july , браво! Аз си имам 50- годишен девер, който чака на майка си и на баща си на мизерните пенсии и на мъжа ми.  Sad Здрав, прав... и тъп и все няма работа за него...

Ами като го гледа цялата рода за какво да се напъва да работи. Винаги съм казвала, че проблемът не е в хората, които лежат и чакат на готово, а в тези, които ги дундуркат. Имам разни познати, които биват издържани от възрастните си /и болни/ родители, обаче последните сами са си виновни. На моя приятелка свекърва й цял живот ходи подир г*за на сина си /ако си спомняте онзи индивид, който майка му го преобличаше вечерно време, че се бил изпотил и му прави всяка сутрин закуска - ей този същия е  Laughing/. В момента са много зле финансово и едва свързват двата края обаче синчето не дава и един лев, защото мама не го е научила да дава и да се напъва, а само да чака наготово. Ами на сега опъва жената и се чуди от къде да вземе някой лев да купи хляб. Кой както си постели.........

# 470
  • София

Точно. Тъпите са тия, дето си го отглеждат.

При нас има затопляне на отношенията, изкарахме заедно Бъдни вечер у тях. Е, не са най-приятната компания, но за 2-3 пъти в годината, няма да го правя на въпрос Simple Smile

п.с. ядохме на висока маса, гледам че тече дискусия. Което си е направо постижение, имайки предвид, че един от последните пъти, като ходихме, бях бременна, а даже и една вода не ми предложиха:))))

# 471
  • при късмета
На една позната свекърва й се сърди вече 4 години- не е гледала детето за повече от час. На 2 пъти им проваля планове когато те решават да отидат  на почивка в чужбина, тя обещава да гледа малката, плащат всичко отрано да им излезе по-изгодно и 1 седмица преди да тръгнат казва "Не мога да я гледам" ...  ooooh!
Свекървата се сърди, че не й дават детето, така ли?
Свекървата на моя приятелка не е виждала детето повече от 10 години. Родителите не я допускат до него, а тя само се оплаква колко й е мъчно. Причината да я отрежат е, че беше кръстила детето без да уведоми родителите, налагайки някакви нейни срокове, кога трябвало да се случи това. Естествено при оплакванията й наляво и надясно, това не се споменава. Още твърди, че снахата я е скарала със сина й и тя не дава детето.

# 472
Свекървата на моя приятелка не е виждала детето повече от 10 години. Родителите не я допускат до него, а тя само се оплаква колко й е мъчно. Причината да я отрежат е, че беше кръстила детето без да уведоми родителите, налагайки някакви нейни срокове, кога трябвало да се случи това. Естествено при оплакванията й наляво и надясно, това не се споменава. Още твърди, че снахата я е скарала със сина й и тя не дава детето.
Свекървата се сърди вече 4 години, че детето не беше кръстено на нея и не иска да го гледа заради това  Peace

# 473
Свекървата се сърди вече 4 години, че детето не беше кръстено на нея и не иска да го гледа заради това  Peace
    Сериозно ли говорите? Shocked

# 474
  • Бургас

Хората като знаят що за стока е сигурно не й вярват на думите. Лелята на мъжа ми оплюва снаха си, която аз не познавам, каква била ужасна, че я скарала със сина й. Може да не познавам момичето, но познавам лелята и още тогава реших, че най-вероятно кривата е лелята на мъжа ми. Години по-късно мъжа ми се запозна с жената на братовчед си и както предполагах, жената се оказала много свястна. Даже се учудила на мъжа ми, че бил "нормален", защото в неговата рода всички били откачалки /да, много вярно/.

# 475
Родителите на внучката ми много години преди да бъде зачената й харесаха името от един филм.
Аз само "намекнах"на зетя да я кръстят на баща му, ала той каза, че не харесва името му.
Според мен родителите трябва да решават какво име да дадат на детето си.
Като "носи" първата буквичката на дядо или баба ( така по-лесно с ММ избирахме  името).Моят братовчед се казва Любомир, кръстен на дядо си Хубин( ама му казвали Хубчо, близо до Любомир ( Любчо)...
Наскоро си вземах внучката от градината и тя ме попита на кого е кръстена ( явно са си говорили децата) и аз й казах, че е кръстена на мен................и тя каза:-Аха,и аз така си мислех.
Сега като се събираме, често я питаме на кого е кръстена и тя много сериозно и компетенто казва, че е на мен..................... Hug и се смеем..........ние ( двете) имаме една обща гласна "а" в имената си и затова е кръстена на мен....дядо няма обща буквичка....

Последна редакция: пт, 03 яну 2014, 20:12 от cream_

# 476
И на мен беше намекнато, че "Едно времИ първото дете се кръщавало на бащата на съпруга, в крайна сметка, на майка му", ама "едно времИ" свекърът е осигурявал подслон за младото семейство, втори намек нямаше.

# 477
  • Под гъбата
И на мен беше намекнато, че "Едно времИ първото дете се кръщавало на бащата на съпруга, в крайна сметка, на майка му", ама "едно времИ" свекърът е осигурявал подслон за младото семейство, втори намек нямаше.
Ох, това ми е любимата приказка от 20 години насам! И аз като лоша снаха не спазих изискванията, че и синчето им не ги спази Mr. Green. Избрахме си имена на децата каквито решихме, но заради едното име не искаха да гледат първородното им внуче. Не сме се притеснявали от този факт изобщо, влачехме го навсякъде с нас! Порасна си детето, цял мъж стана ама историята с името още се помни! Peace Да му е за обичка на ухото един ден децата да си ги кръсти както реши!
Иначе свекървата и до днес споменава с недомлъвки ,че не е била доволна. Виж другата снаха след години спази традицията и нейното дете го гледаха заради името. И сега това внуче се изтъква винаги като най, пред всички останали.

# 478
  • София
Аз, глупачката, сама изявих желание да кръстя детето си на свекъра, ама само първата буква, та не ме е яд. А за по-хубаво име от това на дъщеря ми не се сещам.  Laughing

# 479

Имам спомен и че чалгаджийката Ивана затова се беше развела с мъжа си, защото кръстила дъщеря си не на някой от неговите родители. И то имаше някакви драматични обстоятелства за появата на бебето и някакъв сън, в който починалия й баща й казал че ще успее на роди живо и здраво бебе и да го кръсти с определено име... Peace

Общи условия

Активация на акаунт